Santiago Rusinyol
Por Daniel Rodríguez Montesinos
Índex
● Biografia (L'Art i l'obra).
● L'Obra de Santiago Rusinyol.
● Anant pel Mon.
● Fulls de la Vida.
● Santiago Rusnyol...
Biografía 1 L' Art–
● Santiago Rusinyol va naixque el 25
de febrer de 1861 en Barcelona.
● Cursà estudis en el Centre
d'Aq...
Biografía 2 L' Art–
● Fou alumne del pintor gironi Tomàs Moragas
● Se senti particularment atret pel naturalisme placit de...
Biografía 3 L' Art–
● En 1908 li concedixen la medalla de l'Exposicio Nacional de Belles Arts per la
seua obra El cenador.
Biografía 4 L' Obra–
● Les seues obres lliteraries inclouen drames, “gatades ”, noveles i texts sobre
teoria de l'art.
● D...
L' Obra de Santiago Rusinyol
● L'obra escrita de Rusiñol cal emmarcar-la dins la literatura modernista; el
mateix autor ho...
L' Obra de Santiago Rusinyol
● La seva producció entre 1893 i 1898 va ser recollida posteriorment a:
● Anant pel món (1896...
Anant pel Món
Fulls de la Vida
Santiago Rusinyol
com a Dramaturg
● L'obra teatral de Santiago Rusiñol és una part cabdal de la seva creació
literària.
● ...
Santiago Rusinyol
com a Dramaturg
● Rusiñol va treballar totes les formes teatrals: monòlegs ( El bomber
[1904]), teatre l...
L' alegria que passa
● “Al voltant d'un poble desconegut, en temps contemporanis, que rep la visita
d'un carro de gimnaste...
L' Alegria que passa
Obres Completes.
● Obra Completa de Anant pel món:
http://taller.iec.cat/OCSR/documents/docs_pub/2.pdf
● Obra Completa de ...
Bibliografía
● Biografía:
http://www.xn--espaaescultura-tnb.es/es/artistas_creadores/santiago_rusinol.html
http://www.busc...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Santiago Rusiñol

592 visualizaciones

Publicado el

Trabajo sobre Santiago Rusiñol (En Valenciano)

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
592
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
7
Acciones
Compartido
0
Descargas
9
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Santiago Rusiñol

 1. 1. Santiago Rusinyol Por Daniel Rodríguez Montesinos
 2. 2. Índex ● Biografia (L'Art i l'obra). ● L'Obra de Santiago Rusinyol. ● Anant pel Mon. ● Fulls de la Vida. ● Santiago Rusnyol com a Dramaturg. ● L'Alegria que Passa. ● Obres Completes. ● Bibliografia.
 3. 3. Biografía 1 L' Art– ● Santiago Rusinyol va naixque el 25 de febrer de 1861 en Barcelona. ● Cursà estudis en el Centre d'Aquarelistes i en 1887 durant un viage a París, coneix a Pierre Puvis de Chavannes Pierre Puvis de Chavannes
 4. 4. Biografía 2 L' Art– ● Fou alumne del pintor gironi Tomàs Moragas ● Se senti particularment atret pel naturalisme placit de Joaquim Vayreda. En 1889, se fon a viure a Montmartre, en París, i entaulà amistat en Ramon Cases. Junt en este, Antoni Utrillo i l'escultor Enric Clarasó, vixque una bohemia rossejada en la capital francesa.
 5. 5. Biografía 3 L' Art– ● En 1908 li concedixen la medalla de l'Exposicio Nacional de Belles Arts per la seua obra El cenador.
 6. 6. Biografía 4 L' Obra– ● Les seues obres lliteraries inclouen drames, “gatades ”, noveles i texts sobre teoria de l'art. ● D'ells, “ANANT PEL MÓN” de 1886, “ORACIONS” (1887), i “Fulls de la vida” (1889), son una bona mostra. ● L'obra teatral “L’alegria que passa”(1889), colli un gran exit. ● Mori en Aranjuez, en 1931.
 7. 7. L' Obra de Santiago Rusinyol ● L'obra escrita de Rusiñol cal emmarcar-la dins la literatura modernista; el mateix autor ho descrivia a Fulls de vida, on expressava: “Un art seriós què no enlluerni als pobres d'esperit amb teles i sederies de guarda-roba i de crom; un art espiritual, ple d'originals delicadeses i belles filigranes; un art què voldríem veure admirat a casa nostra, i del qual nosaltres esdevindríem els primers devots i els darrers artistes” ● Les característiques del la lliteratura Modernista es l'afany per la musicalitat, la presència de la natura i d'al·lusions als sentits, i la recerca de la bellesa perfecta.
 8. 8. L' Obra de Santiago Rusinyol ● La seva producció entre 1893 i 1898 va ser recollida posteriorment a: ● Anant pel món (1896) —llibre que recull poemes en prosa i altres textos on es perfila el model d'artista modern— ● Fulls de la vida (1898), una recopilació de narracions breus de tipus decadentista que inspiraren la producció de l'obra dramàtica posterior de l'autor
 9. 9. Anant pel Món
 10. 10. Fulls de la Vida
 11. 11. Santiago Rusinyol com a Dramaturg ● L'obra teatral de Santiago Rusiñol és una part cabdal de la seva creació literària. ● Rusiñol va ser un dels màxims exponents de la bohèmia modernista catalana. ● Com a dramaturg va contribuir a la construcció de la cultura catalana de la modernitat gràcies a la mirada crítica i distanciada que proporciona sobre la societat coetània i a la seva construcció de la imatge de l'artista modern.
 12. 12. Santiago Rusinyol com a Dramaturg ● Rusiñol va treballar totes les formes teatrals: monòlegs ( El bomber [1904]), teatre líric (Cigales i formigues [1901]), drama, melodrames, sainets, teatre de titelles i vodevils, i va passar per diverses etapes fins que es va consagrar definitivament com un mite de l'escena catalana.
 13. 13. L' alegria que passa ● “Al voltant d'un poble desconegut, en temps contemporanis, que rep la visita d'un carro de gimnastes. L'obra mostra el conflicte entre prosa (poble) i poesia (gimnastes). Per una banda, els gimnastes, representatius de la bohèmia, pretenen esplaiar la gent del poble amb el seu espectacle, però el poble no els entén i els rebutja. Entre els dos mons, hi ha un personatge pont, en Joanet, el fill de l'alcalde, que, tot i pertànyer al grup del poble, ha pogut estudiar i prefereix la vida dels artistes. No obstant això, els gimnastes se'n van del poble, enutjats pel materialisme del poble i en Joanet es resigna continuant al poble.”
 14. 14. L' Alegria que passa
 15. 15. Obres Completes. ● Obra Completa de Anant pel món: http://taller.iec.cat/OCSR/documents/docs_pub/2.pdf ● Obra Completa de Fulls de la Vida: http://taller.iec.cat/OCSR/documents/docs_pub/55.pdf
 16. 16. Bibliografía ● Biografía: http://www.xn--espaaescultura-tnb.es/es/artistas_creadores/santiago_rusinol.html http://www.buscabiografias.com/bios/biografia/verDetalle/124/Santiago%20Rusinol%20i% ● Santiago Rusinyol (Obra Completa) http://taller.iec.cat/OCSR/obres.asp ● L'Alegria que passa: http://ca.wikipedia.org/wiki/L'alegria_que_passa ●

×