Museu Guggenheim Bilbao

1.184 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
1.184
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
650
Acciones
Compartido
0
Descargas
6
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Museu Guggenheim Bilbao

 1. 1. Júlia Trullà Villacampa2n Batxillerat Humanitats
 2. 2. Nom: Museu Guggenheim Autor: Frank Gehry Cronologia: 1991-1997 Estil: deconstructivista Tipologia: museuMaterials: pedra calcària, vidre i titani Localització: Bilbao
 3. 3.  Frank Owen Gehry va néixer a Toronto, Canadà, el 1929. La seva arquitectura és impactant, i feta sovint amb materials inacabats. Al final dels anys vuitanta creà una arquitectura molt expressiva i personal unida a les teories deconstructivistes.
 4. 4.  Durant la dècada de 1980 es va produir un acostament entre la Unió Soviètica i els EEUU que va posar fi a la Guerra Freda amb la Caiguda del Mur de Berlín (1989). Al 1991 es creà La Unió Europea (Tractat de Maastricht). Predomina l’arquitectura escultòrica deconstructivista.
 5. 5.  El Museu Guggenheim de Bilbao ofereix una visió exterior creada a partir de dos tipus de volums interconnectats: els ortogonals, recoberts de pedra calcària, i els corbats i retorçats, recoberts de làmines de titani.
 6. 6.  La planta es molt irregular. Linterior es vertebra a partir de lenorme vestíbul de 50 metres daltura, al voltant del qual sarticulen els tres nivells de sales expositives. La superfície expositiva total és d11.000 m2, distribuïts en un total de 19 galeries.
 7. 7.  Sobresurt la gran sala o sala del peix de 30 metres dample i 130 de llarg, lespai de la qual, lliure de columnes, la fa apta per a lexposició de peces de grans dimensions.
 8. 8.  Té 33.000 planxes de titani amb un grossor de mig mil·límetre. Cada pesa té una forma única i adaptada al lloc que ocupa. El cristall té un doble us: el de deixar passar la llum, una funció estètica i com a unió entre els diferents volums de l’edifici. La pedra calcària l’utilitza, perquè gracies al seu to arenós s’integra l’edifici amb els del seu voltant.
 9. 9.  El museu saixeca en una de les ribes de la ria del Nerbión, 16 metres per sota de la cota de leixample de Bilbao. La seva construcció ha servit deix vertebrador de la urbanització de la sona on es troba i ha aconseguit una integració urbanística total amb lentorn.
 10. 10.  Es remarcable la vidriera de la part posterior del vestíbul. A l’entrada del museu trobem un espectacular gos, fet de flors que te una mida de 12m.
 11. 11.  És important destacar laranya "Mamá". És una gran escultura que representa una aranya. Està realitzada en bronze, acer inoxidable i marbre. Pesa 22 tones, i mesura 10 metres daltura i 10 de diàmetre.
 12. 12.  El Museu Guggenheim de Bilbao és el resultat de la confluència d’interessos del Govern del País Basc i la Fundació Solomon R. Guggenheim. Vistes des del riu, les seves formes orgàniques han estat identificades amb un vaixell, interpretació que ret homenatge a la tradició portuària de la ciutat.
 13. 13.  Monument de la Tercera Internacional

×