#3 dret a la vida.

1.751 visualizaciones

Publicado el

Presentació sobre l'article 3r de la DUDH sobre el dret a la vida per al projecte Ciutamania.

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
1.751
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
708
Acciones
Compartido
0
Descargas
6
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

#3 dret a la vida.

 1. 1. #3 DRET A LA VIDA
 2. 2. TOT INDIVIDU TÉ DRET A LA VIDA, A LA LLIBERTAT I A LA SEGURETAT DE LA SEVA PERSONA #3
 3. 3. Resulta difícil no estar d'acord, veritat? Però actualment a la nostra societat hi ha tres grans debats oberts relacionats amb el dret a la vida que ens demostren que no està tot tan clar: 1. EUTANASIA 2. AVORTAMENT 3. PENA DE MORT
 4. 4. EUTANÀSIA: “Mort provocada amb mitjans adequats en un malalt terminal per tal d'evitar-li sofriments o una qualitat de vida considerada degradant”
 5. 5. EUTANÀSIA ACTIVA PASSIVA AJUDAR A MORIR DEIXAR MORIR
 6. 6. DRET A MORIR DIGNAMENT? OBLIGACIÓ MORAL DE PRESERVAR LA VIDA?
 7. 7. És digna una vida de dolor? És digna una vida degradant?
 8. 8. A Espanya l'eutanàsia activa està prohibida. I la llei contempla l a p o s s i b i l i t a t mínima d'eutanàsia passiva si existeix un document de darreres voluntats.
 9. 9. AVORTAMENT: "Interrupció voluntària de l'embaràs"
 10. 10. AVORTAR=MATAR ? És un fetus un ésser humà amb plenitud de drets?
 11. 11. DRET DE LA MARE A DECIDIR? O DRET DEL FETUS A VIURE?
 12. 12. A Espanya des del 2010 tenim una llei de terminis segons la qual: 1). Fins les 14 setmanes de gestació es pot avortar en tots els casos. La decisió ha de ser lliure i informada i correspon exclusivament a la mare, sense influència de terceres persones. 2). Abans de les 22 setmanes de gestació es pot avortar sempre que existeixi greu risc per a la salut o la vida de la mare o del fetus. 3). Després de les 22 setmanes només es pot avortar si hi ha evidències en el fetus d'anomalies incompatibles amb la vida o de malaltia molt greu i incurable.
 13. 13. Aquesta llei està en procés de revisió i es planteja la seva substitució per una llei més restrictiva enmig d'una forta polèmica social.
 14. 14. A Espanya es practiquen més de 100.000 avortaments anuals
 15. 15. PENA DE MORT: “Pena màxima que priva de la vida el delinqüent destruint-lo físicament”
 16. 16. És ètic matar en nom de la llei?
 17. 17. Podem autoritzar l'Estat a matar legalment?
 18. 18. JUSTÍCIA?
 19. 19. Segons l'informe anual d'Amnistia Internacional: • El 2013 varen ser condemnades a mort 1722 persones a tot el món i 778 foren executades, (un 15% més respecte el 2012). • El 80% d'aquestes execucions es registraren només a tres països: Aràbia Saudí, Iran i Iraq. • No s'inclouen a l'informe els milers d'execucions que s'han produït a la Xina, que considera aquestes dades secret d'estat. http://www.amnesty.org/es/library/info/ ACT50/001/2014
 20. 20. A Espanya (i a la resta d' Europa) la pena de mort NO està contemplada en el codi penal.
 21. 21. Els defensors de la pena de mort al.leguen que té un efecte dissuasori sobre els criminals. Això no sembla ser així i en els estats on es manté vigent no hi ha un menor índex de criminalitat. També es defensa allò tan antic de "qui la fa, la paga" i en general pensen que la justícia és massa suau amb els responsables de delictes de terrorisme, assassinat o violació. Els detractors opinen que és un acte d'extrema crueltat i de venjança que a més resulta irreversible en cas d'errada de la justícia. Consideren inacceptable la pena de mort en les societats civilitzades i modernes,
 22. 22. En general hi ha consens social sobre aquesta qüestió i en cap país europeu es planteja a nivell polític la seva implantació. El debat només es torna a obrir quan es produeix un assassinat d'un menor, un atemptat terrorista o un acte violent de molt d'impacte mediàtic i social.
 23. 23. WWW.CIUTAMANIA.COM WWW.LABANYERAVOLADORA.COM

×