La revolució industrial i les
seves
implicacions tecnològiques
Rocio Garcia & Maria Rodríguez
Índex
1- La revolució industrial (1)
2- La revoluci’o industrial (2)
3- El naixement de la industria moderna
4- La millora...
La revolució industrial (1)
★

La Revolució Industrial designa un conjunt de canvis econòmics, socials i
tecnològics que e...
La revolució industrial (2)
★

Un dels factors que més va contribuir al desenvolupament de la Revolució Industrial
va ser ...
El naixement de la indústria moderna
El tèxtil:El tèxtil es va orientar a cobrir les necessitats del mercat interior, asse...
El naixement de la indústria moderna

La siderúrgia:Als inicis dels avenços del tèxtil, les màquines eren de fusta, fins q...
La millora dels transports i les societats
financeres
★

La millora dels transports va ser fonamental per crear les condic...
Implicacions tecnologiques
Els sistemes d'energia per fer funcionar les màquines a les fàbriques angleses ja no van ser le...
Vídeo
La revolució industrial i les seves implicacions tecnològiques
La revolució industrial i les seves implicacions tecnològiques
La revolució industrial i les seves implicacions tecnològiques
La revolució industrial i les seves implicacions tecnològiques
La revolució industrial i les seves implicacions tecnològiques
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

La revolució industrial i les seves implicacions tecnològiques

118 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Tecnología
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
118
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
2
Acciones
Compartido
0
Descargas
2
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

La revolució industrial i les seves implicacions tecnològiques

 1. 1. La revolució industrial i les seves implicacions tecnològiques Rocio Garcia & Maria Rodríguez
 2. 2. Índex 1- La revolució industrial (1) 2- La revoluci’o industrial (2) 3- El naixement de la industria moderna 4- La millora dels transports i les societats financeres 5-Implicacions tecnològiques
 3. 3. La revolució industrial (1) ★ La Revolució Industrial designa un conjunt de canvis econòmics, socials i tecnològics que es van produir inicialment a la Gran Bretanya en la segona meitat del segle XVIII. ★ Els avenços tècnics van ser la màquina de vapor, l'explosió demogràfica (que es va iniciar a partir del 1750) i els canvis que es van aplicar a l'agricultura van esdevenir a una revolució en l'àmbit de la indústria. ★ La primera Revolució Industrial es va fusionar amb la segona. En aquesta, el progrés tecnològic i econòmic va rebre un gran impuls amb la construcció de màquines de vapor ,que van ser incorporades a vaixells i trens,i a partir de 1873, va aparèixer el motor de combustió interna i l'energia elèctrica.
 4. 4. La revolució industrial (2) ★ Un dels factors que més va contribuir al desenvolupament de la Revolució Industrial va ser la iniciació d'un procés d'innovació tecnològica que va tindre una aplicació directa en el millorament del procés productiu. La clau de la Revolució Industrial va ser la màquina de vapor. L'aplicació de la màquina de vapor a la indústria tèxtil va representar l'aprofitament de noves fonts d'energia basades en el carbó.Un altre material fonamental va ser el ferro. ★ La utilització combinada d'aquests tres elements (màquina de vapor, carbó i ferro) va fer sorgir l'anomenat maquinisme: amb l'aplicació de la màquina de vapor perfeccionada i el desenvolupament de la indústria de la metal·lúrgia es van construir màquines per les mines, les indústries i el transport.
 5. 5. El naixement de la indústria moderna El tèxtil:El tèxtil es va orientar a cobrir les necessitats del mercat interior, assentant la base per una economia d'intercanvis generalitzada i millorant el sistema de transport interior.Tanmateix, la vertadera font de recursos per al creixement industrial va ser el mercat exterior. Aquest mercat no presentava problemes de competència i feia possible l'obtenció de molts beneficis, fet que va deixar implantar la mecanització de la indústria tèxtil i l'aparició d'invents revolucionaris.
 6. 6. El naixement de la indústria moderna La siderúrgia:Als inicis dels avenços del tèxtil, les màquines eren de fusta, fins que Abraham Darby (1732),va fer servir el carbó de coc en un alt forn, cosa que va donar el primer impuls a la indústria siderúrgica britànica. Tanmateix, va caldre un segle perquè el carbó mineral substituís el vegetal.La demanda de ferro per la construcció de maquinària agrícola i industrial, de material de guerra i de la xarxa ferroviària va ser l'estímul per fer créixer aquesta indústria.
 7. 7. La millora dels transports i les societats financeres ★ La millora dels transports va ser fonamental per crear les condicions adequades que permetessin una fàcil circulació dels productes agrícoles i industrials. Calia crear i millorar la xarxa de carreteres, incrementar la navegació fluvial, construir canals i aplicar la màquina de vapor en el transport fluvial, marítim i terrestre. ★ El desenvolupament de la navegació de vapor va construir el factor principal de la transformació dels transports durant la primera fase de la Revolució. El 1819 el primer vaixell de vapor va crear l'oceà Atlàntic. ★ L'expansió ràpida del ferrocarril correspon a mitjans del segle XIX. Tanmateix, començà al voltant de l'any 1814, quan George Stephensonconstruí la primera locomotora a vapor que circulava sobre rails. Aquests intents culminaren amb la construcció del primer ferrocarril. A partir de la dècada dels trenta el triomf del ferrocarril és evident, i es generalitza el seu ús. La primera locomotora significà un prodigi per l'estructura de la seva caldera i els seus procediments per avivar la combustió.
 8. 8. Implicacions tecnologiques Els sistemes d'energia per fer funcionar les màquines a les fàbriques angleses ja no van ser les rodimentaries i medievals rodes hidràuliques ja que va ser el carbó el recurs principal. A les zones de costa catalanes on hi havia fàbriques sí que utilitzaven el carbó. Altres maneres per fer funcionar les màquines de les fàbriques va ser el fenomen de les colònies, que eren sovint fàbriques més o menys grans que s'ubicaven en zones d'interior del país utilitzant les aigües dels rius per fer funcionar la màquina de vapor, que feia finalment, funcionar les màquines. A causa de la difícil obtenció del carbó per la profunditat dins les mines on es trobava es va necessitar bombejar aigua per fer-la sortir a l'exterior. Això va comportar una gran demanda de carbó, el qual va ser substituït en gran part per la invenció de la màquina de vapor. La nova classe dominant, la burgesia, donava el seu suport en l'ús de la ciència en la pràctica. Això va fer que les invencions de molts científics els comportés ràpidament a la fama i la fortuna per la seva rapidesa en posar-ho en pràctica.
 9. 9. Vídeo

×