Apple Inc (Word)

209 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
209
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
2
Acciones
Compartido
0
Descargas
1
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Apple Inc (Word)

  1. 1. Apple Inc. 1.Introducció:És una empresa multinacional americana que dissenya i fabrica producteselectrònics de consum i programari per a els seus productes, i que ha creatnoves categories de productes innovadors que han canviat la tecnologia d’avuien dia. 2.Principi i evolucióApple fou fundada l1 dabril de 1976 per Steve Jobs,Steve Wozniak i Ronald Wayne. Immediatament, sortiaal mercat una espècie de computadora, lApple I,basada simplement en una placa mare que integrava laUCP, el mòdul de la memòria RAM i un monitoralfanumèric primitiu, tot fixat en una capsa de fusta,que Wozniak i Jobs havien dissenyat al dormitori delúltim i apariat al seu garatge. El presentaren alHomebrew Computer Club. Costava 666,66$. Senfabricaren uns 200.Un any després, Apple estrenà lApple II a la primera Fira de Computadores dela Costa Oest, la fira local. Aquesta novamicrocomputadora era la primera en residir dinsuna carcassa de plàstic i mostrar gràfics en color.Tenia 4 KB de RAM i processava a 1 MHZ. A més amés, duia una interfície de disquet floppy, el Disk IIi, per primera vegada, una targeta de vídeo quepermetia la connexió amb un televisor. Pel què fa aprogramari, destaca el full de càlcul VisiCalc,innovador aleshores. Lordinador costava 970$. Apart dèxit comercial, Apple obrí un immens campde possibilitats informàtiques fins aleshores latent,tot creant una màquina assequible i per a lusuarimitjà, nascuda de la conjunció entre diferentsbocins de maquinari (un monitor, un teclat, etcètera) que oferien una versatilitatinexplorada fins aleshores.El desembre de 1979, Jobs estava convençut que la informàtica del futur esbasaria en sistemes gràfics, i començà a desenvolupar lApple Lisa. Arribà almercat abans que el Xerox Star (successor de lAlto), el 1983, i, per tant, fou elprimer ordinador en ser venut amb una GUI.Feia anys que, des que lenginyer dApple Jef Raskin havia ideat el concepte el1979, Apple havia de crear un ordinador vertaderament assequible pel
  2. 2. consumidor mig. El fracàs de lApple Lisa impulsà el disseny duna nova sèriedordinadors bastant més desenvolupats. El primer fou anomenat Macintosh, isortí al mercat el 1984 avantguardat per una campanya publicitària dirigida peren Ridley Scott que parodiava lIBM PC, com si fós el Gran Germà de lafamosa sàtira política de George Orwell, 1984, i feia del Macintosh elredemptor. El Macintosh tenia 128 KB de memòria (expansible), unprocessador de Motorola i duia la primera versió del sistema operatiu gràficMac OS, radicalment nou aleshores. Apple també llançà la LaserWriter, laprimera impressora làser amb un preu raonable i un paquet dutilitats gràfiques,el PageMaker. Començava lèpoca de la publicació gràfica descriptori.Les millores que incorporava el Windows 3.0 (1990) constituïren un seriós repteper a la continuïtat del Mac OS com a entorn gràfic per excel·lència. Applerespongué amb el llançament duna nova edició del Macintosh original, elMacintosh Classic (ara amb molta més memòria i considerable rebaixa de preu,a part de lestrena del System 7, el primer Mac OS de 32bit, que esdevindria labase de desenvolupament de la resta de versions del Mac OS fins el 2001. Méstard, millorà loferta de portàtils (en relació a laparatós Macintosh Portable queofertà el 1989), creant els PowerBook, un gran èxit, únicament amb lagreujantde certa falta de programari. 3.Com és avui en diaSota la direcció dSteve Jobs, Apple fa un gir radical.En el món dels ordinadors, pacta amb Intel i comença a utilitzar elsprocessadors daquesta companyia.Pel que fa al sistema operatiu Mac OS, amb Mac OS X comença a utilitzar unaversió Unix, basat en el sistema operatiu NeXTSTEP que Apple va adquirirdesprés de la compra de NeXT, en tornar el seu director general Steve Jobs.Llança al mercat liPod, un reproductor MP3 que serà molt ben acceptat entreels consumidors, en conjunció amb el portal i el programari iTunes que permetladquisició i gestió de música en línia, a preus assequibles i amb molta facilitat.L’any 2007, entra al món de la telefonia mòbil amb liPhone.A principis del 2010 anuncia liPad un Tablet amb totes les funcions duniPhone, iPod Touch però amb més funcionalitats com ara eBooks i amb unaedició de liWork totalment renovada per aquest producte.A finals dagost de 2011, Steve Jobs, lhome que va rescatar a Apple dunafallida i la va convertir en lempresa de referència en la tecnologia aplicada alconsumidor, que des del 2004 està en tractament per un càncer de pàncrees,anuncia la seva dimissió al capdavant de la companyia, tot i que continuarà alempresa com a president del consell dadministració. Serà reemplaçat per laseva ma dreta, el fins ara director doperacions Tim Cook. Steve Jobs morí el 5d’octubre de 2011 a causa del càncer.
  3. 3. Problemes i successos.doc 5.Productes i innovacionsApple I Sistemes OperatiusApple II Mac OS XApple III Mac OS X Server Mac OS 9Processadors Motorola 68k Mac OS 8Apple LisaMac ProgramariMacPlus SafariMac II iTunesMac IIe Suite iLife ( iPhoto, iWeb, iMovie,Mac Classic GarageBand, iDVD ) Suite iWork ( Keynote, Pages,Processadors PowerPc Numbers )iBook G4 AperturePowerBook G4 Suite Final Cut Studio (Final CutPower Mac G5 Pro, Motion, Sountrack, Color,eMac G4 Compressor, DVD Studio)iMac G5 Suite Logic Studio (Logic Pro, MainMac Mini G4 Stage, Soundtrack Pro) QuickTimeProcessadors IntelMacBook Productes actualsMacBook Pro iPad 2MacBook Air iPhone 3GSMac mini iPhone 4iMac iPhone 4SMac Pro iPod touch iPod nanoiPod iPod shuffleiPod Classic iPod classiciPod Nano Apple TViPod Shuffle MacBook AiriPod Touch MacBook Pro iMacTelèfons Mac miniiPhone Mac ProTabletsiPadPes de l’arxiu: 180224 bytesAutor del document: Generalitat de CatalunyaNombre de paraules: 0 paraulesTemps d’edició: minutsNombre de pàgines: 3 pàg.

×