CONEGUEM LA BIBLIOTERRA
 Les biblioteques disposen d'una amplia col·lecció de documents,
selecionats i organitzats d'una manera determinada amb l...
Diferències d'Internet vers les biblioteques
 Internet és una bona eina per a cercar informació, però cal reconèixer que ...
L'organització dels documents
Els llibres estan classificats per matèries i organitzats en deu grans grups que es
subdivid...
L'espai de la biblioteca de l'escola
En una biblioteca pots trobar diferents espais que responen a les diferents
utilitzac...
Els serveis de la biblioteca de l'escola
  Pots consultar llibres a la sala
  Pots agafar llibres en préstec
  Pots ...
Normes d'utilització de la biblioteca
 No es pot menjar ni beure a la biblioteca.
 S’ha de respectar el material.
 És u...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Coneguem la BiblioTerra

328 visualizaciones

Publicado el

biblioteca, educació, biblioteca escolar, llibres, terra roja, alfabetització informacional, ALFIN

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
328
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
55
Acciones
Compartido
0
Descargas
1
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Coneguem la BiblioTerra

  1. 1. CONEGUEM LA BIBLIOTERRA
  2. 2.  Les biblioteques disposen d'una amplia col·lecció de documents, selecionats i organitzats d'una manera determinada amb l'objectiu fonamental de facilitar la seva utilització. Has de saber que ..... Els recursos de la biblioteca passen un procés de selecció. Els recursos de la biblioteca són gratuïts per a que els puguis fer servir. Els recursos de la biblioteca estan organitzats. Els recursos de les biblioteques no són tots actuals. A les biblioteques trobaràs una persona que et pot ajudar. La idea principal en l'organització de les biblioteques és que trobis QUALITAT en els seus documents per sobre de QUANTITAT. Característiques de les biblioteques
  3. 3. Diferències d'Internet vers les biblioteques  Internet és una bona eina per a cercar informació, però cal reconèixer que és difícil valorar la informació que pots trobar en un medi tan dispers com aquest. Has de saber que ....  La major part de la informació d´Internet no passa un procés de revisió.  Molta de la informació d´Internet no és gratuïta.  La informació a Internet no està organitzada.  La majoria d'informació a Internet pot ser que no s'entengui bé.  La informació no és permanent. La idea principal quan s'utilitza Internet és que tinguis QUANTITAT d'informació per sobre la QUALITAT.
  4. 4. L'organització dels documents Els llibres estan classificats per matèries i organitzats en deu grans grups que es subdivideixen en altres com si fos un arbre amb diferents branques. És la Classificació Decimal Universal (CDU) que s'utilitza a totes les biblioteques. 0. Obres de referència (enciclopèdies i diccionaris) 1. Filosofia 2. Religió 3. Ciències socials (sociologia, política, economia ...) 4. Llengua 5. Ciències exactes. Ciències naturals 6. Ciències aplicades. Tecnologia 7. Arts 8. Literatura 9. Història i geografia  La signatura és el codi que trobem en el llom dels llibres i ens indica la seva localització dins la biblioteca.  Aquest codi està format pel número de la CDU corresponen a la matèria del llibre i les tres primeres lletres del cognom de l'autor Les biblioteques estan organitzades amb l'objectiu que els seus documents es puguin trobar ràpidament per ser utilitzats.
  5. 5. L'espai de la biblioteca de l'escola En una biblioteca pots trobar diferents espais que responen a les diferents utilitzacions que un usuari pot fer de la biblioteca.  El taulell d’informació: és on la bibliotecària t’ofereix informació i atén el servei de préstec.  La zona de prestatgeries. És on s'ordenen els llibres agrupats per matèries. Hi ha uns rètols que indiquen els temes que es col·loquen a cada prestatge.  La zona de treball. És un espai destinat a la consulta de llibres i a l'estudi.  La zona de lectura. És on podem trobar llibres de lectura ordenats per edats (juvenil i adults) i un espai més comode per a llegir.  La secció de revistes o hemeroteca. És on hi ha les publicacions que es reben periodicament a la biblioteca, els diaris, revistes juvenils i revistes especialitzades.  La zona d'ordinadors. És on es pot accedir a Internet per a fer recerques, consultar el catàleg o treballar amb diferents programaris utilitzats a l'escola.  La zona per a les exposicions culturals. És on podem trobar informació de la biblioteca o d'activitats culturals de l'escola.
  6. 6. Els serveis de la biblioteca de l'escola   Pots consultar llibres a la sala   Pots agafar llibres en préstec   Pots utilitzar els ordinadors per fer una recerca al catàleg informatitzat   Pots utilitzar ordinadors per fer treballs   Pots consultar revistes   Pots llegir el que vulguis
  7. 7. Normes d'utilització de la biblioteca  No es pot menjar ni beure a la biblioteca.  S’ha de respectar el material.  És un lloc d’estudi i, per tant, s’ha d’estar en silenci i respectar la resta de companys.  L’us dels ordinadors és prioritariament acadèmic.  Cal ser puntual a l’hora de retornar els llibres prestats.  Els llibres consultats s’han de deixar al carretó.  Tot aquell que no respecti les normes tindrà prohibit l’accés a la biblioteca.

×