1 
ACTA DE L’ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DE L'AMPA 
Benimaclet, 26 de novembre de 2013 
Reunits els socis i les sòcies ass...
en la primera reunió informativa sobre l’escola i quan arribaven a fer la 
matrícula. Es podria fer un document que signen...
3.- Presentació i aprovació, si escau, de l’Informe de gestió de la Junta Directiva i 
del Balanç econòmic del curs 2012-2...
4 
Pel que fa al balanç econòmic del curs anterior, es presenta el següent resum: 
INGRESSOS 
Exercici anterior 4.882,29 
...
5 
- Continuar amb l’oferta de les activitats extraescolars. 
- Consolidació del projecte esportiu del centre. 
2.- PER LA...
successió contínua, i sense talls, d’individus o grups que vocalitzen de manera 
que sincronitzen els llavis amb la lletra...
7 
INGRESSOS 
Exercici anterior 5.549,79 
Ajudes i subvencions 250 
Extraescolars 700 
Quotes socis 4.500 
Agenda escolar ...
8 
- Plantegen una millor organització i ús del blog de l’escola. 
L'Assemblea es dóna per tancada a las 18.55 hores. 
La ...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Acta Assemblea General

355 visualizaciones

Publicado el

Acta de l'assemblea general ordinària de l'Ampa del Pare Català (26/11/2013)

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
355
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
170
Acciones
Compartido
0
Descargas
0
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Acta Assemblea General

  1. 1. 1 ACTA DE L’ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DE L'AMPA Benimaclet, 26 de novembre de 2013 Reunits els socis i les sòcies assistents a l’Assemblea General Ordinària de l’AMPA i d’acord amb l’ordre del dia establit en la convocatòria, s’han tractat els següents assumptes i s’han pres els acords que es detallen a continuació: 1. Aprovació, si escau, de l’acta de l’Assemblea General anterior. S’aprova per assentiment dels i les assistents l'acta de la reunió anterior de l’Assemblea, de data 03 de desembre de 2012. 2.-Intervenció de la directora de l’escola. Merxe, directora de l’escola, comenta: 1) Tema projecte lingüístic. Enguany a 1r d’infantil, 3 anys, només hi ha 3 línies en valencià perquè Conselleria va donar permís a l’escola per a fer-ho. El problema és que va haver-hi un defecte de forma per banda de Conselleria donat que va aprovar la modificació del Projecte Lingüístic del Pare Català desprès del termini d’escolarització. Aquest canvi no anul·lava l’Ordre anterior. Uns pares de 1r d’infantil han fet un recurs en Conselleria davant d’aquesta situació. Conselleria assumeix la seua errada i els ha dit que habilitarà un grup per als xiquets de castellà. El grup continuarà fins a la fi de l’escolarització dels menuts però l’any que ve no es formarà de nou a 3 anys; s’extingirà. Aquest grup és només per a enguany, és un grup habilitat. Un pare de 3 anys li pregunta a Merxe que on estaran els xiquets del nou grup, si es llevarà suport als altres grups i si es farà cap al·legació per banda de l’escola. La resposta és que es trobarà un espai digne, que no es llevarà cap suport perquè Conselleria enviarà un interí, encara que l’escola demanarà més gent i que no poden fer cap al·legació perquè ells ací són Conselleria. Ha de quedar clar que no es podrà canviar més gent a la classe de castellà per llevar una de les classes de valencià. Conselleria ha dit que mantindrà les 3 classes de valencià i la nova s’extingirà en el temps. No obstant tot açò, sembla que els pares que volen la classe en castellà estan intentant dividir el grup implicat per a què es canvien un mínim de 15 xiquets i, així, formar un grup que es mantinga. A més a més, aquells pares diuen que no els van informar, durant el temps d’escolarització que només hi hauria grups en valencià. Això no és cert i Merxe, la directora, té un informe on es parla de la informació que es va donar als pares
  2. 2. en la primera reunió informativa sobre l’escola i quan arribaven a fer la matrícula. Es podria fer un document que signen els pares i que confirme que aquella informació es va rebre. La resta dels pares faran un altre recurs per a recolzar els 3 grups en valencià perquè també pensen que la situació pot esdevenir en un problema de recursos al col·legi. La idea és que aquest document, a més a més, ajude perquè en un futur tinguen una força en el cas que Conselleria vulga tornar als dos grups de valencià i un de castellà o mantindre els 4 grups. Una altra mare diu que només hi ha 10 dies per a al·legar i que és important perquè ella té uns amics a Benifaraig on es va produir un cas semblant i la resposta de Conselleria va ser mantindre el grup de castellà fins a primària, quan van rebaremar i redistribuir els xiquets, encara que cabia la possibilitat que canviaren de grup. Una altra diu que va parlar amb Escola Valenciana i que es van oferir per a parlar i aconsellar els pares dels 3 grups. També es podria parlar amb el gabinet d'ensenyament en valencià de Conselleria. S’intentarà organitzar aquesta reunió i si els pares volen presentar les al·legacions en contra del que fins ara ha dit Conselleria ho poden fer a l’escola donat que serveix com a registre d’entrada. Es demana un comunicat per banda de l’ampa per a explicar als pares els pros i contres d’aquesta situació i que es posicione i lliure les seues pròpies al·legacions. Els pares que van assistir a l’assemblea tenen clar que la batalla jurídica està perduda però sí que la gent hauria de ser conscient de com afecta això als xiquets. Es proposa fer una comissió de pares i mares de les 3 classes i gent de l’ampa per a treballar el tema. Es vol ensenyar als pares del “futur grup de castellà” que hi ha una prova diagnòstica de Conselleria on es demostra que els xiquets amb millor capacitat lingüística de castellà són els que estudien en valencià. 2) Moviment social a Benimaclet. Es va crear una plataforma per una escola 2 pública a la Associació de Veïns de Benimaclet amb els següents objectius: a. Fer un catàleg de defectes i problemes en les infraestructures de les escoles del barri. b. Fer un cartell de les bondats, que en són moltes, de l’escola pública. c. Fer un tríptic per a qèe cada escola es publicite en la propera escolarització. La gent que vulga està convidada a les reunions.
  3. 3. 3.- Presentació i aprovació, si escau, de l’Informe de gestió de la Junta Directiva i del Balanç econòmic del curs 2012-2013. D’una banda, l’any passat el treball de l’AMPA es va desenvolupar en quatre línies d’actuació: 3 1. PER UNA ESCOLA ACTIVA. Això es tradueix en més activitats extraescolars per als alumnes. S’intenta oferir les que millor funcionen i més agraden als pares encara que estem molt limitats pels espais. L’AMPA també ha col·laborat en: - la Xarxa Esportiva Municipal. - L’escola matinera, escola d’estiu, multitallers, divendres del Pare Català, etc. - Donar suport al viatge final de curs de 6é, no amb diners sinó ajudant en la festa de benvinguda i en tot el que ens demana l’escola. - La gestió de subvencions i ajudes, malgrat les retallades. - La gestió i distribució de l’agenda. Recordem que ja no rebem cap subvenció. - El projecte de reciclatge de llibres (Projecte RRR). 2.- PER LA PARTICIPACIÓ. - Participació activa en el Consell escolar - La col·laboració amb altres associacions del barri com Benimaclet Viu, 15 M, AAVV de Benimaclet en el carnestoltes del barri. - Participació en la mesa per l’escola pública on l’ampa va pensar canviar el discurs perquè no siga tan negatiu sinó que la gent veja que es fan moltes coses de les quals ni tan sols els pares estem assabentats. - Fomentar la participació dels pares i mares en les reunions de l’AMPA i animar la gent perquè es faça sòcia. Enguany som 218 famílies la qual cosa vol dir que som un ampa gran i amb força. A més a més, gestionar el blog, Facebook i Twitter. - Organització de festes de benvinguda i comiat. 3.- PEL VALENCIÀ. - Col·laboració i participació en les trobades. - Col·laboració en el projecte educatiu del centre. - Donar suport a la normalització del valencià. - Coordinar els cursos de valencià per a pares i mares. 4.- PER UNA ESCOLA DIGNA. - Lluitar per una escola digna, per exemple quan es va fer el taller de cortines d’infantil. - Interlocució amb l’administració per a millorar l’escola, per exemple amb el tema dels finestrals de les aules d’infantil amb problemes.
  4. 4. 4 Pel que fa al balanç econòmic del curs anterior, es presenta el següent resum: INGRESSOS Exercici anterior 4.882,29 Ajudes i subvencions 3.889,60 Extraescolars 182 Quotes socis 4.186 Agenda escolar 739,40 TOTAL CURS 8.997 TOTAL + ROMANENT 13.879,29 DESPESES Agendes 1.240,51 Quotes federatives 218 Festes i actes reivindicatius 1.434,26 Col·laboració activitats de l'escola 1.198 Festival final de curs 1.494,23 Despeses de funcionament 60,5 TOTAL + ROMANENT 7.329,5 BALANÇ TOTAL INGRESSOS TOTAL DESPESES SALDO 8.997 7.329,5 1,667,5 TOTAL ROMANENT: 6.549,79 4.- Presentació i aprovació, si escau, de les Línies d’actuació i del Pressupost de l’AMPA per al curs 2013-2014. Enguany, les línies d’actuació seran les mateixes que les esmentades abans: 1.- PER UNA ESCOLA ACTIVA.
  5. 5. 5 - Continuar amb l’oferta de les activitats extraescolars. - Consolidació del projecte esportiu del centre. 2.- PER LA PARTICIPACIÓ - Col·laborar amb l’escola per exemple en la millora de la xarxa d’internet. - Accedir a totes les convocatòries d’ajudes. - Demanar l’escola de pares i mares (gratuït). Encara es pot apuntar la gent. En el blog està tota la informació. - Coordinació amb els pares i mares al Consell escolar. Hi ha 6 candidats de l’ampa. - Nous mitjans de comunicació amb els pares i mares, com ara a través dels delegats d’aula, el curset de google+. També hem posat un pare coordinador de cada cicle que estarà en contacte amb les mestres coordinadores dels diferents cicles perquè la comunicació siga més àgil: Cristina Canchari i José Fraile, d’infantil. Joan Carles Pardo i Isabel Payà, de primer cicle de primària. Anna Codonyer i Miquel Ruiz, segon cicle de primària. Mª Luisa Peydro, de tercer cicle. - Constituir una comissió d’audiovisuals ja que l’any passat es va fer la del taller de cortines i va funcionar prou bé. Raquel, mare de dos xiquets de 1r any d’infantil i, que es bibliotecària de la Filmoteca, explica el projecte d'audiovisuals que s'està desenvolupant a l’escola. Aquesta iniciativa no serà un annex d’un parell de setmanes sinó que la idea és incloure l’estudi del llenguatge audiovisual en el Projecte de Centre, fer un procés d’aprenentatge des d’infantil fins a primària. Ja han parlat amb els responsables del menjador i de l’escola matinera per a estudiar què estan veient i començar a canviar-ho. Estem parlant d’un projecte que s’anomena Alfabetització audiovisual amb el qual es busca: o que els xiquets siguen crítics amb el que veuen, que no es deixen manipular. o Proporcionar ferramentes als xiquets perquè pugen elegir allò que volen veure. Es va a crear una comissió de mares i pares i mestres on cada qual aporta el seu punt de vista des de la seua experiència professional i laboral. En la futura web del centre s’inclourà una pestanya amb tota la informació d’audiovisual. A més a més, es vol fer un Cineforum a l’escola i les pel·lícules es podrien veure al CIM, que està molt interessat en participar. Les persones interessades poden enviar un correu a audiovisuals.parecatala@gmail.com - Elaboració d’un lipdub per a carnestoltes. Lipdub= Tipus de vídeo que combina sincronització labial i doblatge per fer un vídeo musical. Es fa filmant una
  6. 6. successió contínua, i sense talls, d’individus o grups que vocalitzen de manera que sincronitzen els llavis amb la lletra d’una cançó que escolten des d’una font aliena, com ara un àudio enregistrat en un enginy d’àudio mòbil; és a dir els participants canten un tros de la cançó fins que són substituïts in situ per un altre participant que continua per on anava l’anterior participant, i així successivament, fins el final de la cançó. Posteriorment, s’edita la gravació resultant afegint l’àudio original de la cançó a la pista d’àudio del vídeo final. 6 - Afermar el projecte RRR. 3.- PEL VALENCIÀ - Continuar treballant el suport a les 3 línies de valencià a l’escola. 4.- PER UNA ESCOLA SOLIDÀRIA. - Creació d’un fons social a l’escola que ja estan fent altres. Naix de la situació de crisi, retallades, per exemple, menys beques de menjador. N’hi ha una iniciativa de gent de l’ampa, formada per treballadors socials, educadors social i gent d’altres camps, per a veure com canalitzar les ajudes. S’està escrivint un document amb la proposta, objectius, destinataris, cóm portar-la endavant, etc. perquè encara hi ha molts dubtes com: o Quant podria aportar l’ampa? I la resta de famílies de l’escola? o Fer activitats per a traure diners. o Es pot començar amb un romanent mínim abans de fi de curs? o ..... Joan Carles Pardo, pare de l’escola, demana si es podria començar ja per a ajudar als xiquets perquè vagen a les excursions o activitats de grup. Anna Monzò diu que això ja s'està fent i, a més a més, les mestres, quan demanen diners, compensen perquè cap xiquet es quede sense anar-hi. 5.- BALANÇ ECONÒMIC. - Encara hi ha diners malgrat que ja no es donen subvencions. Només ens deuen 250€ de les agendes. - Ha baixat el nombre de socis. - Les empreses d’activitats extraescolars també donen una xicoteta aportació a l’ampa. - Algunes de les despeses de l’ampa són: o Compra de pintura pels banys. o Curs de valencià per a pares i mares de Tirant lo Blanc. o Festes de benvinguda i fi de curs. (Tarima, neteja, orxata i fartons, etc.) o Servei de biblioteca de divendres per als xiquets de primària. La proposta de pressupost que es presenta per al curs que ve és la següent:
  7. 7. 7 INGRESSOS Exercici anterior 5.549,79 Ajudes i subvencions 250 Extraescolars 700 Quotes socis 4.500 Agenda escolar 1863 TOTAL 13.862,79 DESPESES Agendes 1.213,58 Quotes federatives 218 Col·laboració activitats col·legi 850 Festes i activitats culturals 5.100 Despeses de funcionament 500 Servei de divendres 1.120 Actes reivindicatius 450 TOTAL 9.451,58 Previsió 4.411,21 4.- Torn obert de paraules. Els pares i mares pregunten/apunten: - Una mare comenta que l’escola podria fer una comissió d’acollida per a immigrants e informar-los de la importància de l’ús del valencià i que s’acabe amb la divisió Municipal (on es matriculen la majoria de xiquets immigrants) i Pare Català (on es matriculen prou menys) . Ella s’ofereix per a començar aquest projecte. Es parla de portar-ho a la taula de la AAVV per una escola pública per a encapçalar el tema. Joan Carles Pardo diu que es podrien fer una mena de tàndems perquè la gent s’aprofite no sols de la llengua sinó també de la part social, és a dir, per a conèixer gent i integrar-se millor en la societat i el barri. - Una altra mare que treballa en temàtica europea ofereix la possibilitat per a participar en projectes europeus amb altres escoles d’Europa. Anirà passant la informació. Aquesta idea potser molt bona per a sensibilitzar els xiquets amb la diversitat cultural i social.
  8. 8. 8 - Plantegen una millor organització i ús del blog de l’escola. L'Assemblea es dóna per tancada a las 18.55 hores. La Presidenta La Secretària

×