La Renaixença

278 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
278
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
86
Acciones
Compartido
0
Descargas
0
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

La Renaixença

  1. 1. LA RENAIXENÇASEGLE XIX (part 1)Context històric i culturalMòdul de Literatura CatalanaLA RENAIXENÇASEGLE XIX (part 1)Context històric i culturalMòdul de Literatura Catalana
  2. 2. LA RENAIXENÇALA RENAIXENÇAObjectiusConèixer el context històric i cultural europeu que dónapas a la Renaixença a Catalunya.Conèixer les principals característiques delRomanticisme.
  3. 3. La Renaixença. Context històricLa Renaixença. Context històric● La Revoluciófrancesa a lany 1789● La Revolució industrialDos fets històrics marquen levolució delEuropa del segle XIX:
  4. 4. La Renaixença. Context històric.Conseqüències de la Revoluciófrancesa.La Renaixença. Context històric.Conseqüències de la Revoluciófrancesa.● Expansió arreu dEuropa de les noves ideesliberals.● Ascens de la burgesia com a classehegemònica.● La classe obrera comença a agafarconsciència de classe.● La substitució de lAntic Règim per un nouordre polític i social.
  5. 5. La Renaixença. Context cultural. ElRomanticisme.La Renaixença. Context cultural. ElRomanticisme.El Romanticisme és unmoviment hereu delsIdeals de la Revoluciófrancesa i de la Revolucióindustrial.El Romanticisme voliaacabar amb la rigidesa anivell artístic que haviasuposat el neoclassicisme.
  6. 6. LA RENAIXENÇASEGLE XIXContext històric i culturalFi de la primera partMòdul de Literatura CatalanaLA RENAIXENÇASEGLE XIXContext històric i culturalFi de la primera partMòdul de Literatura Catalana

×