LA MÚSICA A LA PUBLICITAT
1. CONSIDERACIONS GENERALS
La publicitat conté música en el cinema, ràdio i televisió. La
import...
5. Facilitar que arribi l’anunci a un tipus concret de públic o sector social.
En definitiva, la intenció final de la músi...
4. ASSOCIACIONS PRODUCTE – TIPUS DE MÚSICA
Els estils musicals emprats en un anunci van en concordança amb els gustos musi...
WEBS UTILITZATS
http://es.slideshare.net/rllanes/msica-i-publicitat
https://ticmusica.wikispaces.com/LA+M%C3%9ASICA+Y+LA+P...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Dossier música a la publicitat

834 visualizaciones

Publicado el

CVBCVB

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
834
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
172
Acciones
Compartido
0
Descargas
3
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Dossier música a la publicitat

  1. 1. LA MÚSICA A LA PUBLICITAT 1. CONSIDERACIONS GENERALS La publicitat conté música en el cinema, ràdio i televisió. La importància de la música en la publicitat radica en que gaire bé el 90% dels anuncis tenen un fons musical o un estil, ja sigui tranquil, mogut o alegre. El fet de que la música d’un anunci agradi és un dels possibles factors que pot incitar a comprar el producte. Hi ha agències que contracten persones especialitzades, com músics que es dediquen a crear cançons pels anuncis. La música que s’utilitza en els espots publicitaris és molt variada i utilitza diversos recursos (melodies que es repeteixen, ús de músiques compostes anys enrere, intervenció de cantants famosos, associació del tipus de música amb el públic al que va dirigit...). La música es converteix en un mitjà molt atractiu per donar a conèixer un producte. El típic “eslògan” (frase curta, cridanera, fàcil de memoritzar) s’acompanya amb música o es substitueix per una cançó. Els sectors que més utilitzen el factor musical son l’alimentació i l’automoció, els quals comprenen pràcticament la meitat dels anuncis publicitaris. Per sexes, dues terceres parts dels espots estan destinats als homes. La música pot empitjorar l’anunci per això s’ha de tenir compte i escollir-la a consciència. 2. FUNCIÓ DE LA MÚSICA: Podem dir que les funcions de la música publicitària són: 1. Reforçar el contingut de l’anunci. 2. Ajudar a memoritzar el missatge i el producte 3. Estructurar l’anunci ressaltant allò més important. 4. Captar l’atenció de l’oient i despertar l’interès en el missatge.
  2. 2. 5. Facilitar que arribi l’anunci a un tipus concret de públic o sector social. En definitiva, la intenció final de la música publicitària és condicionar al consumidor. Les respostes del consumidor les originarà la música (bellesa, eufòria, benestar…) i aquest les associarà amb el producte anunciat. La sola presencia de la música ens farà recordar el nom del producte, com més llarga i freqüent sigui la insistència i el bombardeig de l’espot, mes grans i profundes seran les ganes de comprar-lo. Tots els anuncis pretenen ser originals i creatius perquè com més original sigui un anunci millor serà la venta del producte. 3. TIPUS DE MÚSICA La musica que acompanya als anuncis pot ser original o prestada. a) Música original: - Jingle: Cançó curta, enganxosa, creada expressament per l’anunci. - Cançó creada expressament: Similar al jingle però més llarga, cançó creada específicament per l’anunci. - Música genèrica: Tema instrumental creada per una marca concreta. - Banda sonora: Tema musical enfocada a reforçar les imatges a l’estil de les bandes sonores. b) Música prestada: - Cover: Versió d’un tema conegut, imitació realitzada per especialistes. Enregistraments amb altres interpretes perquè els de veritat poden resultar massa cars. - Adaptació: Versió modificada d’un tema conegut canviant la lletra, variant la música, etc. - Original: Utilització de la música original, tan clàssica com pop i altres estils. - Musica de llibreria: Música lliure de drets o de baix cost. Són totes les pre-gravacions, de diferents estils, que un estudi de gravació te guardades.
  3. 3. 4. ASSOCIACIONS PRODUCTE – TIPUS DE MÚSICA Els estils musicals emprats en un anunci van en concordança amb els gustos musicals del possible consumidor. Així, doncs, un anunci adreçat al jovent probablement utilitzarà música pop-rock o electrònica, mentre que per a un producte adreçat a adults és possible que utilitzi música culta. La música culta o new age dóna categoria al producte i indirectament se l’associa amb cultura, perdurabilitat, etc. Molts anuncis de cotxes, de banca, de perfums i de colònies van lligats a aquest tipus de musica. La música salsa crea la sensació d’alegria i despreocupació. Fixem-nos que en els anuncis de begudes posen música animada o que impressiona perquè la beguda sembli molt bona i de bona qualitat. Els anuncis que anuncien productes per a nens acostumen a tenir música més marxosa, els productes dels adults a vegades són mes tranquil·les. En un anunci, les frases han de ser breus, d’estructura senzilla, suggestives, intencionades i molt fàcils de memoritzar. Les freqüències altres provoquen relaxació, per això, la publicitat fa un ús majoritari de sons aguts, ja que provoquen una major atenció. Un gran volum sonor dóna una sensació de plenitud. Una sonoritat dèbil, en canvi, crea una ambient d’intimitat, solitud i feblesa. Tots sabem que el fenomen publicitari es presenta en un volum superior a la resta de la programació per tal de desencadenar convicció, fermesa i seguretat en l’oient, a més de cridar-li l’atenció. El timbre és un altre element important ja que té una significació psicològica molt profunda per la seva capacitat d’associació. L’espectre tímbric es tracta amb molta cura segons quin missatge es vulgui transmetre. El que està clar es que hi ha molts pocs anuncis amb efectes sonors esquinçats o angoixants. La gent que es dedica al màrqueting fa coses que són extravagants i amb músiques fortes perquè la gent ho miri. Per exemple si tu estàs a casa teva llegint al sofà i tens la televisió encesa i de cop i volta surt un anunci en que la música que s’escolta és molt forta, el que se suposa que faries es mirar a veure que és.
  4. 4. WEBS UTILITZATS http://es.slideshare.net/rllanes/msica-i-publicitat https://ticmusica.wikispaces.com/LA+M%C3%9ASICA+Y+LA+PUBLICIDAD http://apuntdesolfa.blogspot.com.es/2012/09/musica-i-publicitat-4t-eso.html#more http://tv_mav.cnice.mec.es/Optativas/Publicidad_television/Profesor/contenidos_10.htm http://fido.palermo.edu/servicios_dyc/publicacionesdc/vista/detalle_articulo.php?id_articulo=6127&i d_libro=163. http://www.musicadelatele.com/anuncios-canciones-de-los-spots/anuncio http://ca.wikipedia.org/wiki/Publicitat http://www.infomalthusdarwin.com/esp/2008/10/musica-publicitaria/ https://iesgatamusica.wordpress.com/musica-i-publicitat/

×