Evolució del cinema
Cinema i creació
Jorge Sanz BohiguesJorge Sanz Bohigues
esovip.blogspot.comesovip.blogspot.com
1. Els orígens del cinema
1.1. Els germans Lumière
Auguste i Louis Lumière
El cinematògraf, 1895
El 1895 els germans Augus...
Auguste i Louis Lumière
Arribada d'un tren a la ciutat, 1895
1. Els orígens del cinema
2. Les primeres pel·lícules
2.1. George Méliès
Prompte hi va haver artistes que van veure el cinema un nou
mitjà de creaci...
2. Les primeres pel·lícules
George Méliès
Viatge a la Lluna, 1902
2. Les primeres pel·lícules
David W. Griffit
El naixement d'una nació, 1915
3. Cinema i avantguarda
3.1. L'expressionisme alemany
L'art d'avantguarda d'inicis del segle XX, caracteritzat per la
rece...
3. Cinema i avantguarda
Friedrich Wilhelm Murnau
Nosferatu, el vampir, 1922
3. Cinema i avantguarda
Luis Buñuel i Salvador Dalí
Un perro andaluz, 1929
4. L'arribada del so
4.1. El cantor de jazz
El cinema sempre havia estat acompanyat de so; sovint amb
música i de vegades ...
4. L'arribada del so
Alan Crosland
El cantor de jazz, 1927
Finalment el color arriba a la gran pantalla. Les grans produccions
cinematogràfiques de Hollywood, durant la dècada del 1...
5. Un món a tot color
Victor Fleming
El Mag d'Oz, 1939
L'arribada de les tecnologies digitals va suposar un gran pas
en l'evolució del cinema. Des de la seva aparició, l'animaci...
6. Les noves tecnologies
Steven Spielberg
Jurassic Park, 1993
6. Les noves tecnologies
James Cameron
Avatar, 2009
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Evolucio del cinema

875 visualizaciones

Publicado el

Orígens i evolucio tecnologica del cinema .

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
875
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
229
Acciones
Compartido
0
Descargas
0
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Evolucio del cinema

 1. 1. Evolució del cinema Cinema i creació Jorge Sanz BohiguesJorge Sanz Bohigues esovip.blogspot.comesovip.blogspot.com
 2. 2. 1. Els orígens del cinema 1.1. Els germans Lumière Auguste i Louis Lumière El cinematògraf, 1895 El 1895 els germans Auguste i Louis Lumière van presentar a París el cinematògraf, aparell que servia tant com a càmera que com a projector. Aquest mateix any van rodar i projectar les primeres pel·lícules, cintes de poca durada que es limitaven a enregistrar la realitat. Amb Arribada d'un tren a la ciutat s'inicia oficialment la història del cinema. Cal que tinguis en compte el gran impacte que van causar aquestes imatges en moviment.
 3. 3. Auguste i Louis Lumière Arribada d'un tren a la ciutat, 1895 1. Els orígens del cinema
 4. 4. 2. Les primeres pel·lícules 2.1. George Méliès Prompte hi va haver artistes que van veure el cinema un nou mitjà de creació i expressió. Un dels pioners va ser George Méliès, més conegut com el "mag del cinema". Va ser innovador en l'ús dels efectes especials i creador del gènere de ciència ficció. Les seves pel·lícules narren viatges meravellosos i fantàstics inspirats en Jules Verne. 2.2. Griffith Un dels grans creadors del llenguatge cinematogràfic va ser David W. Griffit. En obres com El naixement d'una nació del 1915, introdueix la noció de muntatge com a mitjà narratiu i expressiu, divideix la pel·lícula en seqüències, juga amb la variació de plans, utilitza el flashback i la narració d'accions en paral·lel.
 5. 5. 2. Les primeres pel·lícules George Méliès Viatge a la Lluna, 1902
 6. 6. 2. Les primeres pel·lícules David W. Griffit El naixement d'una nació, 1915
 7. 7. 3. Cinema i avantguarda 3.1. L'expressionisme alemany L'art d'avantguarda d'inicis del segle XX, caracteritzat per la recerca de noves formes d'expressió, va posar la seva mirada en el cinema. Destaquen obres de l'Expressionisme alemany com Nosferatu, el vampir del 1922, dirigida per Murnau, on el fort contrast de llums i ombres creen escenes angoixants. 3.2. El surrealisme El Surrealisme tingué la seva representació cinematogràfica amb el director Luis Buñuel que el 1929, amb la col·laboració del pintor surrealista Salvador Dalí, dirigí la pel·lícula Un perro andaluz, obra clau del cinema d'avantguarda.
 8. 8. 3. Cinema i avantguarda Friedrich Wilhelm Murnau Nosferatu, el vampir, 1922
 9. 9. 3. Cinema i avantguarda Luis Buñuel i Salvador Dalí Un perro andaluz, 1929
 10. 10. 4. L'arribada del so 4.1. El cantor de jazz El cinema sempre havia estat acompanyat de so; sovint amb música i de vegades amb actors que interpretaven al mateix temps que els personatges de la pantalla. Però no és fins el 1927, amb la pel·lícula El cantor de jazz, dirigida per Alan Crosland, quan el públic va gaudir del so sincronitzat. 4.2. El salt al cinema sonor Però no va ser fàcil el pas del cinema mut al cinema sonor. Hi va haver que afrontar molts problemes, tant pels directors, que ben bé desconeixien aquesta nova tecnologia, com pels actors, més acostumats a gesticular que a interpretar amb la veu. A la pel·lícula Cantant sota la pluja, rodada vint anys després, s'aborda amb humor tota la problemàtica que va suposar l'arribada del so sincronitzat.
 11. 11. 4. L'arribada del so Alan Crosland El cantor de jazz, 1927
 12. 12. Finalment el color arriba a la gran pantalla. Les grans produccions cinematogràfiques de Hollywood, durant la dècada del 1930, van generalitzar un sistema de color anomenat Technicolor, caracteritzat pel seu nivell de saturació. 5. Un món a tot color 5.1. El technicolor 5.2. Les grans produccions El Technicolor es va utilitzar més comunament per filmar musicals com El Mag d'Oz o Cantant sota la pluja, dotant a les pel·lícules d'una major espectacularitat. Durant la dècada del 1950, la difusió de la televisió va fer trontollar l'industria cinematogràfica, moment en que les grans productores començaren a investigar amb mitjans tecnològics als quals la televisió no podia accedir. 0
 13. 13. 5. Un món a tot color Victor Fleming El Mag d'Oz, 1939
 14. 14. L'arribada de les tecnologies digitals va suposar un gran pas en l'evolució del cinema. Des de la seva aparició, l'animació 3D ha estat utilitzada cada cop amb més freqüència. Aquesta tècnica, que permet la creació i manipulació de la imatge, va ser capaç de mostrar-nos a Jurassic Park animals extingits fa milions d'anys. 6. Les noves tecnologies 6.1. L'animació 3D 6.2. El cinema 3D Tot i que el cinema tridimensional es va introduir l'any 1934, és en la primera dècada del segle XXI i en la segona on ha tingut més repercussió. L'èxit de grans produccions com Avatar van fer que un gran nombre de sales es preparessin per aquest sistema.
 15. 15. 6. Les noves tecnologies Steven Spielberg Jurassic Park, 1993
 16. 16. 6. Les noves tecnologies James Cameron Avatar, 2009

×