PLANIFICACIÓ DE L’INFRAESTRUCTURA TECNOLÒGICA


EQUIPS INFORMÀTICS:
Actualment al centre hi ha:
  •  1 ordinador a secr...
1 a infantil, perquè el professorat pugui utilitzar-lo a les seves aules per
  -
    fer presentacions, activitats did...
1 a infantil, situada a la biblioteca, i 1 a primària, a la sala d’ordinadors.
  Aquestes pissarres s’utilitzaran com un ...
DISC EXTERN
Es posaria un disc extern a direcció.
La informació que contenen els ordinadors utilitzats per la directora, l...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

PLANIFICACIÓ DE L'INFRAESTRUCTURA TECNOLÒGICA

215 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Viajes, Empresariales
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
215
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
6
Acciones
Compartido
0
Descargas
0
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

PLANIFICACIÓ DE L'INFRAESTRUCTURA TECNOLÒGICA

 1. 1. PLANIFICACIÓ DE L’INFRAESTRUCTURA TECNOLÒGICA EQUIPS INFORMÀTICS: Actualment al centre hi ha: • 1 ordinador a secretaria • 1 a direcció • 7 a l’aula d’informàtica • 1 a l’aula del professorat • 1 a l’aula de música • 1 l’aula de 4t • 1 a l’aula del professorat d’infantil. • 4 a la biblioteca. L’ampliació d’equipament inclouria: 8 ordinadors nous a l’aula d’informàtica. Serien per al treball específic de - les noves tecnologies de forma individual, tant a infantil com a primària. Aquests també s’utilitzarien com a eina de recerca d’informació per al treball en grup i de suport per al treball general de l’aula ordinària. En total l’aula tindria 15 ordinadors. 2 ordinador més a l’aula del professorat per a la preparació del seu - material didàctic, exàmens, circulars, etc. Volem potenciar les zones comuns com a lloc de feina dels docents. L’aula de professors comptaria amb 3 ordinadors. Renovar l’ordinador de l’aula de música per a la realització dels racons. - ´ ALTAVEUS Uns altaveus per cada equip informàtic que hi ha al centre, ja que la majoria de programes compten amb àudio. PORTÀTILS Actualment hi ha un portàtil a l’escola utilitzat per l’equip directiu. L’ampliació inclouria:
 2. 2. 1 a infantil, perquè el professorat pugui utilitzar-lo a les seves aules per - fer presentacions, activitats didàctiques, recerca d’informació per internet, suport visual per als alumnes de necessitats educatives, etc. 3 a primària, 1 per cada cicle de primària. En aquest cas el professorat - podria utilitzar-lo per a la realització de les actes de les reunions, elaboració de documents, fer presentacions a les aules, suport visual, etc. XARXA WIFI Tots els ordinadors tindran connexió a Internet mitjançant una xarxa sense fils. Per tal de tenir xarxa en els dos edificis, seran necessàries dos connexions d’ADSL, una per a cada un. També serà necessari un punt d’accés per a cada planta dels edificis per tal de distribuir de forma homogènia la senyal wifi per tota l’escola. Tots els ordinadors formaran part d’una xarxa per a l’intercanvi d’arxius. Existiran una sèrie de carpetes destinades a la gestió del centre i unes altres destinades a l’ús privat del cos docent i els alumnes. PROJECTOR Actualment només hi ha un projector al primer pis de l’edifici de primària. Es proposa comprar-ne un per cada portàtil que hi ha al centre. La compra d’aquests projectors dotarà al professorat d’unes noves possibilitats a l’hora de fer les seves classes. A més,servirà perquè el professorat o persones externes a l’escola puguin fer presentacions i per als cursos de formació del professorat. SUPERFÍCIES DE PROJECCIÓ Actualment hi ha una pantalla que està en males condicions a la primera planta de l’edifici de primària. La proposta seria comprar-ne una per aula. Les pantalles seria el lloc on projectar presentacions, pel·lícules, documentals que serveixin de suport didàctic als continguts. PISSARRES ELECTRÒNIQUES
 3. 3. 1 a infantil, situada a la biblioteca, i 1 a primària, a la sala d’ordinadors. Aquestes pissarres s’utilitzaran com un suport didàctic i com a recurs interactiu. Amb tot aquest material al docent se li obren les portes a una nova concepció de les aules des del punt de vista tecnològic, ja que s’assegura l’accés a les noves tecnologies pràcticament en tot moment que ho necessiti. IMPRESSORES I FOTOCOPIADORA Actualment hi ha dos impressores a l’escola de primària, 1 a secretaria i l’altra a la sala d’ordinadors. El centre treballa per projectes, per racons, etc. Això fa que s’utilitzi molt de material imprès, ja que els infants han de cercar-la moltes vegades a Internet i imprimir-la. Igualment, el professorat utilitza fitxes i altres recursos que necessiten donar impresos. També,hi ha una fotocopiadora en color a direcció. Es proposa posar una fotocopiadora multifunció a la sala de professors en l’edifici de primària i un altra a infantil, ja que de esta forma s’agilitza el treball de preparació de material i s’eviten desplaçaments. GRAVADORA I TARGETES SD PER A LES CÀMERES Es proposa comprar-ne una per a infantil i una per a primària. La gravadora és una eina a utilitzar en el racó de periodistes i en el de dramatització. Igualment les càmeres de fotos també són molt útils per tan també proposem comprar targetes de memòria per a les càmeres digitals, per poder fer gravacions de llarga durada. PENDRIVE Aquests aparells són molt útils per al trasllat de la informació per això, cada professor hauria de tenir-ne un per poder-lo moure pels diferents ordinadors del centre.
 4. 4. DISC EXTERN Es posaria un disc extern a direcció. La informació que contenen els ordinadors utilitzats per la directora, la cap d’estudis o la secretària és vital per al funcionament del centre. Per aquesta raó, es necessari que es pugui emmagatzemar de forma segura en front d’una possible pèrdua de la mateixa. WEBCAM Una webcam a cada ordinador de l’aula d’informàtica. L’escola pretén obrir-se a altres centres i que els seus alumnes es relacionin amb altres. PROGRAMES El col·legi fomentarà l’ús de programari lliure. Entre d’altres es farà ús dels següents programes: Edubuntu, antivirus AVG, OpenOffice, Gimp, Audacity, VirtualDub, ImageBurn, programa de substitució de senyals auditius per senyals visuals i programes de mecanografia. A més, creiem necessari ampliar la dotació tecnològica al llarg dels propers vuit anys, fins a arribar a tenir ordinadors a totes les aules. La nostra idea és anar introduint ordinadors fins arribar a tenir un ordinador a cada aula d’infantil, dos per aula al primer cicle i tres per aula a segon i tercer.

×