Els principis dels nous
mitjans de comunicació
Resum del primer capítol del llibre:
‘El lenguaje de los nuevos medios de
c...
Principi 1

Els objectes dels nous
mitjans tenen una
representació numèrica
Un objecte dels nous mitjans pot ser
descrit e...
Exemple: el glitch
El ‘glitch’ consisteix en variar el
comportament o l’aspecte d’un objecte
digital. En aquest cas el pro...
Imatge original    Variació numèrica 1
Variació numèrica 2  Variació numèrica 3
Representació numèrica de la imatge original | Programa utilitzat TextEdit
Principi 2

Els objectes dels
nous mitjans estan
sotmesos a modularitat
Els mitjans utilitzen col·leccions de
mostres disc...
Exemple: estructura
d’un lloc web
Un lloc web és un exemple clar
d’estructura modular. Està format
per diferents pàgines w...
Diferents pàgines i elements que conformen un lloc web
Principi 3

L’automatització és una de
les característiques dels
objectes dels nous mitjans
La codificació numèrica i l’es...
Exemple 1:
canvi automàtic de
l’aspecte d’un objecte
En aquest cas es realitza una
automatització que consisteix en canvia...
Canvi automatitzat en l’aspecte del objectes | Programa Adobe InDesign
Exemple 2:
panell de Facebook
El panell de gestió del Facebook em
proposa automàticament possibles
amistats que puc afegir...
Suggeriments d’amistats proposats per la pròpia aplicació al panell del Facebook
Principi 4

Els objectes dels nous
mitjans es caracteritzen
per la seva variabilitat
No són objectes únics i fixats per se...
Exemple: blogs amb
un mateix disseny
Podem trobar com aplicacions com
‘blogger’ o ‘wordpress’ ens permeten
crear un blog f...
Blogs diversos de blogger creats utilitzant plantilles molt similars
Principi 5

Els objectes dels
nous mitjans poden
ser transcodificats
En els nous mitjans els objectes poden
ser canviats a...
Exemple: les
hemeroteques digitals
Cada cop són més els documents que
podem consultar d’arxius i hemeroteques
sense la nec...
g AZNAR EQUIPARA IRAQ CON NORMANDÍA Y LA CAÍDA DEL MURO x PÁG. 7 h
                          ...
MARCEL BLàzqUEz MAñÉ.
GRAU En MULTIMèDIA. MARç DE 2010
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Lev Manovich. El lenguaje de los nuevos medios de comunicación.

280 visualizaciones

Publicado el

Pràctica sobre el primer capítol del llibre de Lev Manovich 'El lenguaje de los nuevos medios de comunicación'

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
280
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
4
Acciones
Compartido
0
Descargas
6
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Lev Manovich. El lenguaje de los nuevos medios de comunicación.

 1. 1. Els principis dels nous mitjans de comunicació Resum del primer capítol del llibre: ‘El lenguaje de los nuevos medios de comunicación. La imagen en la era digital’. Lev Manovich
 2. 2. Principi 1 Els objectes dels nous mitjans tenen una representació numèrica Un objecte dels nous mitjans pot ser descrit en termes formals [matemàtics]. Un objecte dels nous mitjans està sotmès a una manipulació algorítmica, per tant, els mitjans es tornen programables.
 3. 3. Exemple: el glitch El ‘glitch’ consisteix en variar el comportament o l’aspecte d’un objecte digital. En aquest cas el procés ha consistit en obrir amb un processador de textos una imatge jpg, realitzar variacions en la seva definició numèrica i tornar a guardar-la amb el format jpg, obrir-la amb un editor d’imatges i comprovar les variacions sofertes.
 4. 4. Imatge original Variació numèrica 1 Variació numèrica 2 Variació numèrica 3
 5. 5. Representació numèrica de la imatge original | Programa utilitzat TextEdit
 6. 6. Principi 2 Els objectes dels nous mitjans estan sotmesos a modularitat Els mitjans utilitzen col·leccions de mostres discretes [píxels, polígons, caràcters o scripts] que formen part d’unitats més grans i aquestes, al mateix temps, poden formar part d’altres grups i objectes.
 7. 7. Exemple: estructura d’un lloc web Un lloc web és un exemple clar d’estructura modular. Està format per diferents pàgines web i aquestes contenen elements com text, imatges, animacions, vídeos o música.
 8. 8. Diferents pàgines i elements que conformen un lloc web
 9. 9. Principi 3 L’automatització és una de les característiques dels objectes dels nous mitjans La codificació numèrica i l’estructura modular permeten automatitzar moltes operacions en la creació, manipulació i accés dels objectes dels nous mitjans. S’estableix una automatització de baix nivell, realitzada per l’usuari, i una automatització d’alt nivell, quan l’ordinador entén el significat dels objectes i els processa de determinada manera.
 10. 10. Exemple 1: canvi automàtic de l’aspecte d’un objecte En aquest cas es realitza una automatització que consisteix en canviar les característiques de múltiples objectes iguals amb la funció ‘buscar i remplazar’.
 11. 11. Canvi automatitzat en l’aspecte del objectes | Programa Adobe InDesign
 12. 12. Exemple 2: panell de Facebook El panell de gestió del Facebook em proposa automàticament possibles amistats que puc afegir a la meva llista d’amics. És l’aplicació qui interpreta les dades i m’ofereix diferents opcions.
 13. 13. Suggeriments d’amistats proposats per la pròpia aplicació al panell del Facebook
 14. 14. Principi 4 Els objectes dels nous mitjans es caracteritzen per la seva variabilitat No són objectes únics i fixats per sempre, sinó que enlloc de ser còpies idèntiques duplicades, els objectes dels nous mitjans donen lloc a moltes versions diferents.
 15. 15. Exemple: blogs amb un mateix disseny Podem trobar com aplicacions com ‘blogger’ o ‘wordpress’ ens permeten crear un blog fàcilment, això si, aplicant una plantilla predeterminada, tot i que la podem variar a diferents nivells en funció dels nostres coneixements tècnics.
 16. 16. Blogs diversos de blogger creats utilitzant plantilles molt similars
 17. 17. Principi 5 Els objectes dels nous mitjans poden ser transcodificats En els nous mitjans els objectes poden ser canviats a altres formats diferents, i a més, poden ser dotats d’una característica que mai abans s’havia donat, la programabilitat.
 18. 18. Exemple: les hemeroteques digitals Cada cop són més els documents que podem consultar d’arxius i hemeroteques sense la necessitat de desplaçar-nos físicament. Amb la digitalització de documents impresos podem consultar a través de la xarxa textos, imatges, diaris que en el seu origen s’havien fixat sobre paper. A més podem realitzar cerques si tenim la possibilitat d’indexar-los i relacionar-los amb altres documents.
 19. 19. g AZNAR EQUIPARA IRAQ CON NORMANDÍA Y LA CAÍDA DEL MURO x PÁG. 7 h MARTES, 1 DE FEBRERO DE 2005 / N.º 44.277 Fundada en 1881 por don Carlos y don Bartolomé Godó 1 euro (con biografía, 2,95 � + vale) Ibarretxe defenderá solo su plan ante Zapatero y Rajoy h El Parlamento vasco h El presidente y el líder de delega en el lehendakari El déficit fiscal de Catalunya fue de la oposición replicarán su 11.300 millones en el 2001 / PÁGINA 19 el debate en el Congreso discurso x páginas 13 a 16 Catalunya, pionera en recetar cannabis con fines terapéuticos c Cuatro hospitales y sesenta farmacias dispensarán marihuana a enfermos de cáncer, sida y esclerosis x pág. 27 PEDRO MADUEÑO LOS NIÑOS DEL CARMEL. Los alumnos de dos colegios del barrio tuvieron que ser trasladados ayer a otras dos escuelas, una en el mismo Carmel y otra en Verdum, para poder asistir a clase. VIVIR CURSOS a iniciar próximamente El bloque amenazado        en el Carmel será 8 428292 001000      finalmente derribado     DAVID AIROB   Verónica Blume, con un conjunto de Miró                  Toni Miró abre un               c Los apuntalamientos no dan c El resto de los vecinos podrá Gaudí lleno de color      la suficiente seguridad y los volver a sus casas después de GENTE     técnicos aconsejan demolerlo más pruebas a partir de mañana           Recorte los cupones para El próximo domingo      conseguir los vasos quinta entrega 10,95       exclusivos del centenario del Atlas National euros         de la casa Batlló Geographic Diferents exemplars de La Vanguardia obtinguts a través del seu servei d’hemeroteca digital
 20. 20. MARCEL BLàzqUEz MAñÉ. GRAU En MULTIMèDIA. MARç DE 2010

×