De l'energia solar al moviment

123 visualizaciones

Publicado el

Presentació introductòria dins del taller "Construïm un kart solar" realitzat a l'Ateneu de Fabricació de la Fàbrica del Sol el dia 10 de juny del 2016.
Explica què és l'energia, les transformacions solars i en concret es centra en la transformació de l'energia solar en energia cinètica.

(Sense accents, ni dièresis per problemes tècnics i incompatibilitats)

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
123
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
2
Acciones
Compartido
0
Descargas
0
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

De l'energia solar al moviment

  1. 1. BON DIA! De l’Energia Solar a l’Energia de Moviment Irene Lapuente La Mandarina de Newton BON DIA!
  2. 2. ENERGIA QUE ES L’ENERGIA? … es una magnitud fisica, present a qualsevol sistema i que es pot manifestar en forma de treball, calor o llum.
  3. 3. TRANSFORMACIONS TRANSFORMACIONS ENERGETIQUES L'Energia es troba en constant transformacio, passant d'unes formes a unes altres. Quines transformacions observes?
  4. 4. EMOV à ELLUM DE L’ENERGIA DE MOVIMENT A L’ENERGIA LUMINICA INDUCCIO ELECTROMAGNETICA Un camp magnetic variable a prop d’un material conductor, genera un camp electric. Gracies a la caiguda lliure d’un imant (MOVIMENT), aconseguim posar els electrons lliures del coure en moviment (ELECTRICITAT) LLUM En una bombeta convencional, el pas d’electrons (ELECTRICITAT) escalfa el metall (tungste) que es troba a dins de les bombetes fins que el posa incandescent i s’il·lumina. ! El tungste pot arribar a temperatures molt elevades, de 3.410 ºC, sense fondre’s
  5. 5. ELLUM à EMOV L’ENERGIA DEL SOL EL SOL El Sol es una estrella. Una esfera lluminosa de plasma (4t ESTAT DE LA MATERIA). El Sol allibera energia degut a les reaccions nuclears que es produeixen al seu interior, i la irradia cap a l’exterior. Del Sol no nomes ens arriba LLUM VISIBLE, si no tambe LLUM INFRAROJA i LLUM ULTRAVIOLADA. L’ESPECTRE ELECTROMAGNETIC La LLUM es una ona electromagnetica. Existeixen molts tipus d’ones electromagnetiques, en funcio de la longitud d’ona o la frequencia, d’aquestes ones.
  6. 6. ELLUM à EMOV DE L’ENERGIA DEL SOL A L’ENERGIA DEL KART CEL·LULES FOTOVOLTAIQUES Son un dispositiu electronic que permet transformar l’energia luminica del Sol (fotons) en electricitat (salt d’electrons), gracies a l’efecte fotoelectric. MOTOR ELECTRIC Es una maquina electrica que converteix l’energia electrica en moviment. El funcionament es basa en la força que apareix sobre una carrega en moviment al travessar un camp magnetic: Força de Lorenz F = q·v x B
  7. 7. GRACIES! GRÀCIES! irene@lamandarinadenewton.com IRENE LAPUENTE LA MANDARINA DE NEWTON S.L.

×