FÒRUM ROMÀ
Grup: Tito, Lars,
Mohammed i Aida
Curs: 2013/2014
Classe: 1er B
ÍNDEX
Què es un fòrum romà?..........………………………………................................ 3 pàg.
Fotografía del fòrum de carrer………...
QUE ES UN FÒRUM DE CARRER?
El Fòrum romà va ser durant molt de temps el centre de la
vida pública de Roma. En llatí l’anom...
FÒRUM DE CARRER
ELS MERCATS
El comerç a l'Antiga Roma va ser el que va conduir a l'economia romana
des finals de la república romana fins ...
MERCAT A ROMA
AMFITEATRE
● Se solien representar lluites
entre gladiadors, lluites entre
feres o cacera i la mort de les
persones que le...
ARC DE TRIOMF
L'arc de triomf és un
monument típica de
l'arquitectura romana
en forma d'arc que
originàriament
commemorava...
CIRC
● El circ romà estava destinat
a carreres, espectacles, i
representacions, que
commemoraven els
esdeveniments de l'Im...
Perquè hem triat el fòrum de
carrer?
Nosaltres hem triat el
fòrum per que ens ha
semblat interessant i hem
volgut escollir...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Power point socials

332 visualizaciones

Publicado el

Grup: Tito Rodríguez, Aida Centellas, Lars Saura i Mohammed Lakbir

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
332
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
4
Acciones
Compartido
0
Descargas
1
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Power point socials

 1. 1. FÒRUM ROMÀ Grup: Tito, Lars, Mohammed i Aida Curs: 2013/2014 Classe: 1er B
 2. 2. ÍNDEX Què es un fòrum romà?..........………………………………................................ 3 pàg. Fotografía del fòrum de carrer…………………………….................................. 4 pàg. Els Mercats…………………………………………………............................................ 5 pàg. Fotografía mercat a Roma…………………………………..................................... 6 pàg. Amfiteatre........................................................................... 7 pàg. Arc De Trionf........................................................................ 8 pàg. Circ................................................................................... 9 pàg Opinió sobre el projecte escollit................................................... 10 pàg.
 3. 3. QUE ES UN FÒRUM DE CARRER? El Fòrum romà va ser durant molt de temps el centre de la vida pública de Roma. En llatí l’anomenàven Forum Romanum, els ciutadans s'hi referien més sovint com a Forum Magnum (el Fòrum Gran) o, simplement, com a Forum. A mesura que la ciutat va anar creixent, el fòrum es va quedar petit i els emperadors en van fer construir nous a la part nord i els van anomenar Fòrums Imperials. El Fòrum Romà es situa a la vall compresa entre els turons del Palatí i el Capitoli.
 4. 4. FÒRUM DE CARRER
 5. 5. ELS MERCATS El comerç a l'Antiga Roma va ser el que va conduir a l'economia romana des finals de la república romana fins a principis de l'Imperi roma. Encara que els membres del Senat roma i les seves famílies tenien prohibit dedicar-se al comerç, alguns membres s'hi van dedicar, encara que els seus valors fessin èmfasi en passatemps militars i activitats recreatives. Els plebeus i homes lliures i els lliberts tenien botigues o atenien llocs en els mercats, mentre grans quantitats d'esclaus feien la feina més dura. Els mateixos esclaus eren també objecte de transaccions comercials, i la seva alta proporció en la societat (comparada amb la Grècia Antiga) és una característica distintiva del comerç romà.
 6. 6. MERCAT A ROMA
 7. 7. AMFITEATRE ● Se solien representar lluites entre gladiadors, lluites entre feres o cacera i la mort de les persones que les autoritats havien condemnat a la pena capital. Molt excepcionalment en alguns amfiteatres també tenien lloc petites batalles navals entre petits vaixells omplint l'arena d'aigua. ●
 8. 8. ARC DE TRIOMF L'arc de triomf és un monument típica de l'arquitectura romana en forma d'arc que originàriament commemorava el triomf en alguna batalla.
 9. 9. CIRC ● El circ romà estava destinat a carreres, espectacles, i representacions, que commemoraven els esdeveniments de l'Imperi. ● El circ romà és un recinte molt allargat amb rematades circulars en els extrems, tenint globalment una forma o ovalada.
 10. 10. Perquè hem triat el fòrum de carrer? Nosaltres hem triat el fòrum per que ens ha semblat interessant i hem volgut escollir un aspecte més quotidià de la vida dels romans, sortint una mica de les realitzacions més conegudes.

×