Centrals elèctriques                    .                    Tecnologia 2nESO


CEN...
Centrals elèctriques                  .                   Tecnologia 2nESO


CENTRALS...
Centrals elèctriques                   .               Tecnologia 2nESO


CENTRALS HIDROEL...
Centrals elèctriques                 .                  Tecnologia 2nESO


CENTRALS EÒLI...
Centrals elèctriques                .                  Tecnologia 2nESO


CENTRALS SOLARS...
Centrals elèctriques                  .                  Tecnologia 2nESO

CENTRALS SOL...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Centrals

4.496 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Tecnología, Empresariales
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
4.496
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
3.526
Acciones
Compartido
0
Descargas
25
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Centrals

 1. 1. Centrals elèctriques . Tecnologia 2nESO CENTRALS TÈRMIQUES DE COMBUSTIÓ Aquest tipus de centrals pertany a les centrals convencionals no renovables. En aquestes centrals s’obté energia elèctrica a partir d’un combustible: petroli, gas o carbó. (Animació flash) Instal·lació Impacte atmosfèric Impacte aquàtic Impacte terrestre Central tèrmica de combustió Emissió de gasos contaminants i Acidificació de rius i llacs. Marees Agressió per explotacions mineres, partícules sòlides que incrementen negre per culpa del vessament del sobretot a cel obert. Vessament l’efecte hivernacle i la pluja àcida. transport i hidrocarburs. d’hidrocarburs en l’extracció i el transport. Contaminació visual i paisatgístic.
 2. 2. Centrals elèctriques . Tecnologia 2nESO CENTRALS TÈRMIQUES NUCLEARS Si bombardegem nuclis d’àtoms d’urani amb neutrons, alguns es parteixen i donen lloc a nuclis més petits. En aquest procés s’emet una quantitat d’energia (energia nuclear) i de neutrons que, al seu torn, poden trencar altres nuclis. Quan passa això, es produeix una reacció en cadena. Un nucli produeix la fissió d’altres nuclis, i aquests, al seu torn, la d’altres, i així fins que s’esgota el combustible. (Animació flash) Instal·lació Impacte atmosfèric Impacte aquàtic Impacte terrestre Central nuclear Poc contaminant, si no Escalfament localitzat de rius i llacs per Provoca problemes per l’emmagatzematge hi ha accidents l’ús d’aigua com a refrigerant, que de residus radioactius. Contaminació visual provoca la proliferació d’algues. i paisatgístic.
 3. 3. Centrals elèctriques . Tecnologia 2nESO CENTRALS HIDROELÈCTRIQUES A les centrals hidroelèctriques s’aprofita l’energia d’una massa d’aigua acumulada a una determinada altura per moure una turbina acoblada a un alternador que genera electricitat. El funcionament d’una central hidroelèctrica és el següent: (animació flash) Instal·lació Impacte Impacte Impacte atmosfèric aquàtic terrestre Central Neta Problemes Inundació hidroelèctrica ecològics de terrenys als fèrtils i ecosisteme zones s aquàtics habilitades. per la interrupció del curs del riu i generació de microclimes
 4. 4. Centrals elèctriques . Tecnologia 2nESO CENTRALS EÒLIQUES Un parc eòlic és una instal·lació on s’aprofita l’energia del vent per generar energia elèctrica. Està format per un conjunt d’aerogeneradors que aprofiten el moviment de les aspes per transformar-lo en energia elèctrica. Cada aerogenerador està constituït per una sèrie d’elements bàsics que són els següents: Instal·lació Impacte Impacte Impacte atmosfèric aquàtic terrestre Parc eòlic Soroll Neta Contaminació visual i impacte paisatgístic
 5. 5. Centrals elèctriques . Tecnologia 2nESO CENTRALS SOLARS TÈRMIQUES El procediment és molt semblant a les centrals tèrmiques. S’escalfa aigua per generar vapor i així poder moure la turbina acoblada a un generador. La diferència és que per escalfar l’aigua es fa servir directament la radiació solar. Instal·lació Impacte atmosfèric Impacte aquàtic Impacte terrestre Central solar Neta Neta Contaminació visual i impacte paisatgístic. Contaminació mínima per la indústria fabricant de panells i col·lectors.
 6. 6. Centrals elèctriques . Tecnologia 2nESO CENTRALS SOLARS FOTOVOLTAIQUES Alguns materials emeten electrons quan hi incideix la llum. La circulació d’aquestes càrregues elèctriques crea un corrent elèctric. Aquest fenomen s’anomena efecte fotoelèctric. Aquest materials formen les cèl·lules solars o fotovoltaiques. Un panell solar està format per diverses cèl.lules solars. Els panells fotovoltaics generen corrent continu, però l’electricitat que es consumeix a casa nostra és de corrent altern. Per transformar el corrent continu en corrent altern es fa servir un element que s’anomena convertidor. Fixa’t en la manera que es genera electricitat en un panell solar:

×