Animals fantàstics:          El Minotaure:Que era el Minotaure?En la mitologia grega, el Minotaure era un monstre...
Però Egeu tenia un fill anomenat Teseu i quan aquesta tribut havia de ser enviat pertercera vegada, Teseu es va oferir vol...
Sirenes:Des de fa milers danys, les sirenes atreuen la imaginació del humans.Una sirena és un ésser mitològic que té cos d...
Una de les llegendes més famoses de les sirenes en la mitologia grega es;           Ulisses a lilla de les Sire...
LEsfinx:Que era lEsfinx?Lesfinx és una figura de la mitologia grega i egípcia. Era un monstre amb cos de lleó irostre humà...
Elenarodri
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Elenarodri

548 visualizaciones

Publicado el

Treball escolar

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
548
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
3
Acciones
Compartido
0
Descargas
0
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Elenarodri

 1. 1. Animals fantàstics: El Minotaure:Que era el Minotaure?En la mitologia grega, el Minotaure era un monstre que tenia el cos dhome i el cap detoro. Havia nascut de la unió de Pasífae amb el Brau de Creta. Pasífae era lesposa deMinos, rei de Creta.El Minotaure causava tan dhorror a creta que Minos li va ordenar al inventor Dèdal queconstruís un laberint per tancar-lo. El laberint era una presó amb passadissos i cambresdon resultava gairebé impossible poder sortir.Una de les llegendes més conegudes del Minotaure es la següent::Teseu i el Minotaure:Durant aquella època, la principal ciutat que rivalitzava amb Creta pel domini delMediterrani era Atenes. Egeu, rei dAtenes, sospitava que Androgeu, fill de Minos,planejava una rebel·lió contra ell. Un cop en què Androgeu havia acudit a Atenes per aparticipar en uns jocs, Egeu va ordenar matar-lo.Minos va viatjar a Atenes buscant una explicació i un culpable per a la mort del seu fill icom que no va trobar ni una cosa ni laltra, va decidir venjar-se. Minos va imposar unanorma a Atenes, que consistia en què, cada nou anys, els atenencs havien denviar setnois i set noies a Creta, destinats a ser alliberats dins del laberint i un cop a dintredevorats pel Minotaure.
 2. 2. Però Egeu tenia un fill anomenat Teseu i quan aquesta tribut havia de ser enviat pertercera vegada, Teseu es va oferir voluntari per anar al laberint del Minotaure.Un cop a Creta, i abans de ser tancat dins del Laberint, Teseu va conèixer Ariadna, filla deMinos. Ariadna es va enamorar de Teseu.Ariadna va decidir ajudar a Teseu i li va donar un cabdell de fil per tal de que quan acabesde matar el Minotaure gracies el cabdell de fil pogués trobar la sortida del Laberint. Teseuva trobar el Minotaure, va lluitar amb ell cos a cos i el va matar, alliberant així als atenencsdhaver de pagar més el tribut de sang. En aquesta imatge podem veure la lliute entre Teseu i el Minotaure.
 3. 3. Sirenes:Des de fa milers danys, les sirenes atreuen la imaginació del humans.Una sirena és un ésser mitològic que té cos de dona i cua de peix . També és conegudacom a ondina en català poètic.La primera menció a la sirena és la història assíria dAtargatis, qui es va transformar peramor. Aquesta connotació amorosa i de seducció acompanyarà la majoria derepresentacions posteriors de la figura. Veure sirenes era signe de mala sort per alsmariners. Per contra els finesos la veien com un auguri de sort, ja que la sirena era unamena de fada aquàtica que podia concedir un desig o curar una malaltia.La equació dextrema bellesa i perill és una constant en alguns mites sobre la dona, delsquals la sirena en seria un exemple.Les sirenes de la mitologia grega:Lorigen de les sirenes no és clar. Eren filles de Forcis, o dun déu fluvial, el riu Aguelos,segons uns mites la seva mare era la musa Melpòmene, segons altres Terpsícire oCal.líope. Les sirenes de la mitologia grega eren nàiades (nimfes marines) meitat dones imeitat aus. Pero a partir de la edat mitjana es va considerar que tenien cos de dona i cuade peix.Vivien a la illa Antemessa (florida) on la terra era blanca degut als ossos blanquejats delsnavegants morts. Segons una altra versió les seves víctimes naufragaven als esculls.Segons altres versions vivien a lestret entre Escil·la i Caribdis, a la costa occidental de laItàlia Meridional.Segons els oracles deien que quan un vaixell ple de marines passes per davant de la illade les sirenes, en escoltar els seus cants es tirarien per la borda i caurien en les mans deles Sirenes. Abans de ledat mitjana es creia A partir de la edat mitjana es va considerar que que una Sirenes eren meitat dones tenien cos de dona i cua de peix. I meitat aus.
 4. 4. Una de les llegendes més famoses de les sirenes en la mitologia grega es; Ulisses a lilla de les Sirenes:Antigament corria un mita que deia que si els mariners escoltaven els bells cants de lessirenes, eren seduïts i desapareixien a les profunditats dels mars amb les sirenes.Ulisses amb el seu viatge per tornar a Itaca, mentre que anava navegant pel marMediterrani va tindre de passar per la illa de les Sirenes. Peró per que els mariners i ell nosiguessin seduïts pels cants de la mort de les Sirenes va fer taps de cera per tal de que nopoguessin escoltar els seus cants.Ulisses era molt curiós i va voler escoltar el cant de les Sirenes i va ordenar a els seusmarines que el lliguessin al pal del vaixell per tal que no es pogués escapar i anar a laiguai caure a les mans delles. Llavors les sirenes humiliades, ja que ningú no les haviaenganyat així, ni ningú havia pogut fugir del seu encant, es van tirar al mar i es vanofegar. Aquí podem veure lescena de la llegenda dUlisses en la illa de les Sirenes.
 5. 5. LEsfinx:Que era lEsfinx?Lesfinx és una figura de la mitologia grega i egípcia. Era un monstre amb cos de lleó irostre humà.El mot prové del grec Σφινξ, Sfinx, aparentment derivat del verb σφινγω, sfingo, quesignifica "estrènyer".En la mitologia grega lesfinx era dotada dales docell de presa i tenia el rostre de dona.Sovint sutilitzava com a motiu decoratiu de les tombes. Segons algunes versions era filladOrtre i de Quimera, altres la consideraven filla de Tifó i dEquidna. El mite de Èdip i lEsfinx:LEsfinx vivia en unes muntanyes prop de Tebes, on lhavia enviada Hera com a càstig auna ofensa al matrimoni que havia fet la ciutat. El monstre tenia aterrits a les personesque passaven, ja que els proposava enigmes i devorava els qui eren incapaços deresoldrels. Solia posar-los sempre el mateix enigma, que era el següent: «Quin és lésser que camina amb quatre peus al matí, dos al migdia i tres al vespre, però que, contràriament a la majoria dels éssers vius, és més ràpid com menys peus utilitza en caminar?»Ningú havia aconseguit trobar-ne la resposta fins que Èdip va arribar a Tebes. En serpreguntat per lEsfinx, Èdip va respondre: «És lhome, que va de quatre grapes quan és petit i que fa servir les dues cames i el bastó quan és vell.»La resposta era correcta i, com a conseqüència, lEsfinx es va suïcidar estimbant-se des delalta roca on solia asseures. Segons altres versions, fou Èdip mateix qui la va matar. Coma recompensa per haver-los deslliurat del monstre, els tebans van coronar Èdip rei. En aquesta pintura podem veure Èdip dientli la resposta de lenigma a lEsfinx.

×