VILLA DOMUS ET INSULA
XÈNIA SELLARÈS I GIRALT
4rt ESO A
 Villa romana
 Parts d’una villa
 Domus
 Parts d’una domus
 Insula
 La Vila romana originalment era un estatge rural les seves edificacions
formaven el centre d'una propietat agrícola a Ro...
 Vestíbul (vestibulum) forma d'un petit espai
arrecerat anterior a la porta .
 Atri, (atrium) és la primera cambra que e...
 La domus era la casa unifamiliar romana de famílies amb cert nivell
econòmic, el cap de família portava el nom de dominu...
 Les insulae eren blocs d'habitatges, consistía en elde lloguer, de diversos
pisos en el període imperial romà. Eren util...
Habitatge a roma
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Habitatge a roma

891 visualizaciones

Publicado el

Treball de classe fet per Xènia Sellarès

0 comentarios
1 recomendación
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
891
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
9
Acciones
Compartido
0
Descargas
0
Comentarios
0
Recomendaciones
1
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Habitatge a roma

  1. 1. VILLA DOMUS ET INSULA XÈNIA SELLARÈS I GIRALT 4rt ESO A
  2. 2.  Villa romana  Parts d’una villa  Domus  Parts d’una domus  Insula
  3. 3.  La Vila romana originalment era un estatge rural les seves edificacions formaven el centre d'una propietat agrícola a Roma Antiga. Constitueixen un dels exemples més notables d'edificació romana.  Aquestes propietats podien consistir en petites hisendes dependents de treball familiar o pel contrari en grans propietats, amb treballadors esclaus, o serfs.  Comencen a ser edificades com cases de camp per als rics, sent cultivades per arrendataris i supervisades per un administrador. La majoria d'aquestes construccions són abandonades a la fi del segle II dC i les que perduren són transformades de manera radical.
  4. 4.  Vestíbul (vestibulum) forma d'un petit espai arrecerat anterior a la porta .  Atri, (atrium) és la primera cambra que es troba. Era el centre de la casa primitiva i de la vida familiar. Gran espai cobert per un sostre llevat d'una gran obertura (compluvium) al mig que dona claror i ventilació i deixa caure l'aigua de la pluja a l'impluvium.  Tablinum estava situat al darrere de l'atri, separat per una cortina o un reixat de fusta. Lloc on és rebia les visites.  Els cubicula o dormitoris estaven situats als costats de l'atri.  Hortus (jardí) al llarg de la paret posterior.
  5. 5.  La domus era la casa unifamiliar romana de famílies amb cert nivell econòmic, el cap de família portava el nom de dominus.  Després d'accedir a la casa per un vestíbul de reduïdes proporcions s'arribava a l'atri a través de la gola, cobert i amb una obertura central anomenada compluvium per la qual entrava l'aigua de pluja que es recollia en el impluvium.  També hi havia cellers subterrànis. A partir del segle II aC comencen a construir-se els peristils, a causa de influència grega. Eren patis enjardinats envoltats de columnes, aquests aniran guanyat protagonisme en detriment de l'atri.
  6. 6.  Les insulae eren blocs d'habitatges, consistía en elde lloguer, de diversos pisos en el període imperial romà. Eren utilitzades pels ciutadans que no podien permetre tenir habitatges particulars.  A la part inferior estaven botigues i tallers. Les insulae es construïen de maó i argamassa, similars als edificis d'apartaments actuals.

×