Multimedia
NORBERRT WIENER:
(1894-1964). D'acord a la seva gran intel·ligència és un dels creadors de la
cibernètica en asseure les b...
(30 de juny de 1925). És considerat un dels pares de la informàtica
i és el principal creador del ratolí. Al 1984 el ratol...
(1938 en Hastings, Nebraska )La immensa aportació de Sutherland
va ser la digitalització d'imatges. Aquest descobriment va...
Enginyer d'origen anglès al que se li atribueix la
invenció de la Web i els seus components bàsics: el
seu llenguatge HTML...
BIBLIOGRAFIA
BIBLIOGRAFIA:
Adele Goldberg
http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/es/Adele_Goldberg_(computer_scientist)
Bill ...
Presentació origens i vigencia multimedia
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Presentació origens i vigencia multimedia

224 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Tecnología
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
224
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
4
Acciones
Compartido
0
Descargas
0
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Presentació origens i vigencia multimedia

  1. 1. Multimedia
  2. 2. NORBERRT WIENER: (1894-1964). D'acord a la seva gran intel·ligència és un dels creadors de la cibernètica en asseure les bases d'aquesta quan intentava la creació de robots automàtics. Es va interessar pel càlcul automàtic i la teoria de la realimentació. D'aquesta manera va fundar la ciència de la cibernètica, que tracta no només del control automàtic de la maquinària per computadores i altres aparells electrònics, sinó també de l'estudi del cervell i del sistema nerviós humà i la relació entre els dos sistemes de comunicació i control. VANNEVAR BUSH: Aquest científic i enginyer nord-americà és conegut per ser el primer a construir la primera computadora analògica Va dissenyar un dispositiu anomenat Memex que era un dispositiu d'emmagatzematge no lineal. Aquest disseny experimental va permetre el desenvolupament del hipertext e Internet.
  3. 3. (30 de juny de 1925). És considerat un dels pares de la informàtica i és el principal creador del ratolí. Al 1984 el ratolí de Engelbart (amb un sol botó) va passar a ser incorporat de sèrie en les Macintosh d'Apple, però no seria fins als 90 quan penetraria de forma estesa en les llars com una part o element més de l'ordinador. Així, aquest s'ha convertit en el segon perifèric més important en un ordinador (el primer és el teclat). Aquest dispositiu, que va ser concebut inicialment com un indicador de la posició X-Y en la pantalla de l'ordinador per facilitar el seu maneig a l'usuari, com un mediador entre la màquina i l'home sense necessitat de comunicar al PC mitjançant instruccions o ordres el que volguéssim que executés, està inspirat en les idees de Vannevar Bush. Filòsof i sociòleg d'Estats Units que va establir els termes hipertext i hipermèdia. Va ser el precursor del projecte Xanadu, que a grans trets era una biblioteca mundial. Aquest projecte és va ser una pseudo predicció del que avui és el World Wide Web
  4. 4. (1938 en Hastings, Nebraska )La immensa aportació de Sutherland va ser la digitalització d'imatges. Aquest descobriment va suposar la possibilitat d'establir un sistema d'interacció no basat en línies o ordres de comandos, sinó en metàfores visuals (com s'interactua avui dia). Sutherland va humanitzar la interacció amb l'ordinador, aproximant-la més al costat humà que al de la màquina. nascut al 1940, és considerat el primer a asseure les bases de les característiques de la programació orientada a objectes tal com avui la coneixem. Va fer importants aportacions al disseny d'interfícies gràfiques d'usuari i també dels ordinadors portàtils. Kay va presentar cap a l’any 1968 el projecte anomenat Dynabook que reunia ja els elements d’una Interfície Gràfica i es tractava d’un ordinador de pantalla tàctil orientat als nens, va utilitzar el Smalltalk, llenguatge de programació orientada a objectes. (22 de juliol de 1945) Adele va treballar amb Alan Kay a Xerox Parc, desenvolupant el llenguatge de programació orientat a objectes que ell havia creat: el Smalltalk. Va ser l’escriptora o co escriptora Els llibres en llenguatge de programació Smalltalk 80 Steve Jobs va aprofitar la seva visita a Xerox Alto per endur-se aquesta idea que va reflectir als seus ordinadors.
  5. 5. Enginyer d'origen anglès al que se li atribueix la invenció de la Web i els seus components bàsics: el seu llenguatge HTML, el protocol HTTP i el sistema de localització URL . Una de les seves idees va ser la d'unir l'HTML, l'HHTP i els ordinadors per formar una sola xarxa on s'emmagatzemés la informació, així va sorgir el World Wide Web. Va treballar per Apple Computer desenvolupant part de la interfície gràfica d'usuari de Mac. Una altra de les seves aportacions va ser el llaç de selecció que s'utilitzen en programes amb Fireworks o Photoshop. Va desenvolupa un hipermedia, l'Hypercard d'Apple, introduint així el concepte d'hipertext. L’any 1984 va fer cinc prediccions sobre com serien les comunicacions en un futur proper amb les quals va escandalitzar al món, però va encertar en totes elles en major o menor mesura. La seva contribució més rellevant ha estat la creació del Media Laboratory del MIT, centre capdavanter en la investigació i desenvolupament de tot el relacionat amb les "noves tecnologies«.Entre els seus projectes destaquen la fabricació de portàtils a baix cost i la implantació de la informàtica e Internet a països sub-desarrollats.
  6. 6. BIBLIOGRAFIA BIBLIOGRAFIA: Adele Goldberg http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/es/Adele_Goldberg_(computer_scientist) Bill Atkinson http://thehardmenpath.blogspot.com/2006/11/bill-atkinson.html Nicholas Negroponte http://es.wikipedia.org/wiki/Nicholas_Negroponte Vannevar Bush http://es.wikipedia.org/wiki/Vannevar_Bush http://www.alzado.org/articulo.php?id_art=6 Norbert Wiener http://es.wikipedia.org/wiki/Norbert_Wiener http://www.infoamerica.org/teoria/wiener1.htm Douglas Engelbart http://es.wikipedia.org/wiki/Douglas_Engelbart Ivan Sutherland http://es.wikipedia.org/wiki/Ivan_Sutherland Alan Kay http://es.wikipedia.org/wiki/Alan_Kay http://redi.um.es/campusdigital/entrevistas/4441-alan-kay-informatico-nuevo-doctor-honoris-causa-de-la- universidad-de-murcia-.html Ted Nelson http://es.wikipedia.org/wiki/Ted_Nelson Tim Berners-Lee http://es.wikipedia.org/wiki/Tim_Berners-Lee http://www.maestrosdelweb.com/editorial/cuando-tim-berners-lee-presentaba-el-worldwideweb/

×