Africapaulaadam

126 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
126
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
62
Acciones
Compartido
0
Descargas
0
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Africapaulaadam

  1. 1. Pobles Termals Fet per: Paula, Adam i Africa
  2. 2. Caldes de Montbui té el privilegi de ser el primer poble termal. En general, una comarca és una extinció de territori reduïda, que té una certa unitat a causa de les condicions naturals de la historia o les relacioNs de veïnatge entre els municipis que la formen. Benifallet, Caldes d’Estrac, Caldes de Malavella, Caldes de Montbui, el Vendrell, la Garriga, Sant Climent Sescebes, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners són municipis catalans on existeix una gran riquesa hidromineral, constituïda per les aigües minerals, mineromedicinals i/o termals.
  3. 3. La història Catalunya compta amb una enorme riquesa d’aigua mineromedicinal. Les propietats terapèutiques de l’aigua són conegudes des del naixement de la humanitat. Els grecs, els romans i els àrabs ja practicaren la cura termal a Catalunya. Segurament la civilització que més va explotar les aigües fou la romana, que ens ha llegat diverses restes arquitectòniques, entre les quals destaquen les termes.
  4. 4. El termalisme en l’actualitat El termalisme, avui, és a l’abast de molta gent que troba en l’aigua salut, repòs i equilibri. D’altra banda, cal remarcar que el balneari o estació termal és aquella instal·lació que disposa d’aigües mineromedicinals declarades d’utilitat pública, de servei mèdic especialitzat i d’instal·lacions adequades per portar a terme els tractaments prescrits, a diferència d’altres tipus d’aigües succedànies que s’utilitzen en altres serveis coexistents en el mercat. Els beneficis i les sensacions del termalisme Les aigües termals són especialment recomanades per millorar la circulació, les rehabilitacions postoperatòries, les contractures musculars, les vies respiratòries, entre altres. A més, és beneficiosa per a la relaxació i per recuperar les energies necessàries, tot gaudint de les sensacions que proporcionen els minerals d’aquestes aigües exclusives. La balneoteràpia aporta beneficis a l’estat general de salut i a l’aparença exterior. Als balnearis de Catalunya hi ha un ampli ventall de teràpies dedicades a l’estètica: des de tonificar la pell per donar-li fermesa, hidratació i elasticitat, fins a tractaments per aprimar-se.

×