La Bíblia com a font
de valors
A.I, A.L, A.M I E.S.
curs: 2014/2015
Anna Llop Buson
ADAM I EVA
La Història
La serp era l’animal més llest de tots els animals. La serp li va dir a Eva: us ha dit que no mengeu de cap
ar...
Els valors
Sinceritat: Quan Déu els hi va dir que els faria fora del jardí
perquè havien menjat del fruit prohibit.
Obediè...
Ainoa Monclús Llop
NOÉ
Història
Després d’Adam i Eva la gent al món va començar a desenvolupar-se. Un dia, Déu li va dir a Noé que construeixi
un...
HISTORIA DE L’ARCA DE NOÉ
Obediència: Perquè Déu li diu a Noé que construeixi una arca per poder matar
als éssers vius dol...
Anna Ibañez Domenech
MOISÈS
HistòriaJacob, Josep i tots els seus germans van morir a Egipte. Els Egipcis tenien un rei, aquell rei va començar a témer...
Un dia mentre Moisès va anar a pasturtar les ovelles del seu sogre i va portar el ramat més lluny que de costum i
va arrib...
ELS VALORS
Respobsabilitat: Perquè ha de treure a la gent del poble.
Obediència: Moisès ha de fer el que li ha dit Déu.
Co...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

La bíblia com a font de valors

210 visualizaciones

Publicado el

Power

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
210
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
19
Acciones
Compartido
0
Descargas
0
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

La bíblia com a font de valors

 1. 1. La Bíblia com a font de valors A.I, A.L, A.M I E.S. curs: 2014/2015
 2. 2. Anna Llop Buson ADAM I EVA
 3. 3. La Història La serp era l’animal més llest de tots els animals. La serp li va dir a Eva: us ha dit que no mengeu de cap arbre? La serp li va dir: “De cap manera morireu, si mengeu del fruit sereu intel·ligents. Eva volia menjar del fruit, així que va allargar la mà i va agafar el fruit. El va mossegar i li va donar a Adam. Desprès es van adonar que estaven tots dos despullats.Van agafar unes fulles de la figuera i es van tapar el cos. Es van amagar entre mig els arbres per que Déu no els trobés. Déu va cridar a Adam: “ on ets?” Ell respongué: “ la dona que vostè em va oferir em va donar el fruit i ara estic despullat”. La dona li digué: “la serp m’havia dit que si menjava del fruit seria molt intel·ligent. Déu li digué a la serp: “Et rossegaràs tota la teva vida pel terra”. Déu, com que estava tan i tant enfadat de que s’haguessin menjat els fruits, els va fer fora del jardi.
 4. 4. Els valors Sinceritat: Quan Déu els hi va dir que els faria fora del jardí perquè havien menjat del fruit prohibit. Obediència:No obeeixen a Déu quan els hi diu que no mengin cap fruit de l’arbre que si no es tornarien més intel·ligents. Responsabilitat: Adam i Eva tenen la responsabilitat de no menjar del fruit prohibit.
 5. 5. Ainoa Monclús Llop NOÉ
 6. 6. Història Després d’Adam i Eva la gent al món va començar a desenvolupar-se. Un dia, Déu li va dir a Noé que construeixi una arca de fusta i quan estigués justa pugés la seva muller, als seus tres fills i una parella d’animals de cada espècie. Noé i la seva família es van posar a construir l’arca, treballant nit i dia, perquè Déu no els hi va dir quin dia o quan començaria a ploure. Quan ja va acabar l’arca, Noeé va fer pujar a la seva dona, els seus fills i una parella de cada espècie d’animal, ho va començar a preparar tot. Quan ja estaven tots dins , Noé va veure que començava a ploure. Va ploure durant 40 dies i 40 nits. L’aigua no parava de pujar i pujar, fins que un dia va parar, solament es veien els cims de les muntanyes. Noé va obrir la finestra i va deixar anar un colom per veure com estava el nivell de l’aigua. El colom va tornar amb una branca d’olivera seca al bec. Al vespre tots els animals i la família de Noé estaven damunt terra sans i estalvis.
 7. 7. HISTORIA DE L’ARCA DE NOÉ Obediència: Perquè Déu li diu a Noé que construeixi una arca per poder matar als éssers vius dolents d’aquest món i ell ho va fer. Compromís: Noè es compromet a construir l’arca. Amor: Perquè Noé estima a la seva família i no la deixaria per res del món. Treball en equip: Que treballen tota la família junta i s’ajuden un als altres per poder muntar l’arca que els hi ha dit Déu. Paciència: Noè te paciència en poder construir l’arca. Responsabilitat: Noè té la responsabilitat d’acabar l’arca per poder salvar a la seva família i a una parella de cada espècie. Esperança: Noè te esperança en poder acabar a temps abans de que comenci a ploure. Esforç: Tots s’esforcen per poder acabar l’arca.
 8. 8. Anna Ibañez Domenech MOISÈS
 9. 9. HistòriaJacob, Josep i tots els seus germans van morir a Egipte. Els Egipcis tenien un rei, aquell rei va començar a témer que el poble d’Israel cresqués i es fes massa poderós. I va obligar a tots els israelites a construir grans ciutats i palaus, després el rei va decidir llençar al riu Nil a tots els nens israelites i els que neixessin i perdonar la vida a les nenes. En aquella època una dona Israelita de la família de Leví va acollir un nen, la dona va veure que era fort i valent i el va amagar durant tres mesos.Després d’uns mesos va veure que ja no el podia amagar més, va fer una cistella i el va posar a dins i el va deixar anar per el riu Nil. Aquell dia la filla del faraó va baixar a banyar-se al riu Nil i va trobar la cistella que hi anava el nen. La filla del faraó el va acceptar com a fill seu i li va posar un nom Moisès que significa “salvat per les aigües”. Moisès va ser criat com a príncep egipci però un dia la mare que la va criar li va dir que ell no era faraó era jueu. I un dia va anar a veure com treballaven els esclaus hebreus i va veure com cuidaven als treballadors israelites. Ell va observar com els pegaven i els tractaven malament, va mirar al voltant i no hi havia ningú, llavors va matar al guardià egipci. Després de la mort el faraó va decidir matar-lo i Moisès va fugir a Madian, allí es va casar amb Siporà, filla de sacerdot, i van tenir dos fills.
 10. 10. Un dia mentre Moisès va anar a pasturtar les ovelles del seu sogre i va portar el ramat més lluny que de costum i va arribar al mont horeb el mont de Déu. Allà se li va apareixer l’àngel de Déu amb una flama de foc que sortia d’un esbarzer. Moisès es va apropar i va sentir una veu quie li deia… -Moisès, Moisès!! - Ell va dir: Estic aquí!! -Déu li va dir: No t’acostis més, trau-te les sàndalies que la terra que trapitges és terra sagrada. Jo sóc el Déu del teu pare, d’Abraham, d’ Isaac i de Jacob”. Després Moisès es va tapar la cara perquè tenia por de mirar a Déu. Déu li va dir: “He sentit el que volen fer i jo els he alliberat i els conduiré a una terra amb pa i aigua, jo t’envio al faraó per què els treguis del poble d’Egipte. Moisès va anar allí i no li van deixar i després Déu va enviar mosquits i granotes perquè el poble sortís. Moisès va alliberar al poble i els va guiar. Però després el exèrcit del faraó va sortir a buscar-los, Moisès tenien que creuar el riu i amb un bastó que portava. Va pegar un cop al terra i va aixecar les aigües per fer un camí i el van creuar. Mentre viatjaven, van fer una festa i Moisès els hi digué els deu manaments.
 11. 11. ELS VALORS Respobsabilitat: Perquè ha de treure a la gent del poble. Obediència: Moisès ha de fer el que li ha dit Déu. Compromís: Moisès ha de portar a la gent a l’altre poble. Treball amb equip: La gent del poble s’ajudava. Esperança: Moisès no es va rendir al portar a la gent al poble.

×