FITXA D’ACTIVITATS TAC I MÚSICA

Professor/a: Glòria Bonal i Sarró
Centre: CEIP Montjuïc – Localitat: Girona
Context educa...
Competència social i ciutadana: relació amb el companys per treballar en equip
Competència d’aprendre a aprendre: relacion...
AVALUACIÓ CONTEXTUAL DE L’ACTIVITAT REALITZADA
Objectius assolits: s’han aconseguit tots els objectius proposats.
Objectiu...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

CàNon RíTmico MelòDic

453 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación, Tecnología
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
453
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
3
Acciones
Compartido
0
Descargas
3
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

CàNon RíTmico MelòDic

  1. 1. FITXA D’ACTIVITATS TAC I MÚSICA Professor/a: Glòria Bonal i Sarró Centre: CEIP Montjuïc – Localitat: Girona Context educatiu (característiques físiques i socioeconòmiques de la zona) Sempre serà el mateix - El centre és una escola d’infantil i primària amb 75 anys de vida. Està al peu de la muntanya de Montjuïc de Girona i disposa d’aula de música equipada correctament. - Tipologia d’alumnat: l’alumnat té un nivell socio/econòmic/cultural mitjà - Tipologia d’alumnat: és una de les escoles públiques de Girona amb menys alumnat immgrant. Estem al voltant d’un 15% - Tipologia d’alumnat: les famílies fan un seguiment intensiu del procés d’aprenentatge de l’alumnat i s’impliquen força en les tasques educatives. TÍTOL DE L’ACTIVITAT: Cànon rítmico/melòdic Nivell educatiu i curs: 5è de primària Nombre d’alumnes: 25. Característiques generals: Els alumnes de la classe de 5è tenen un bon nivell musical general. Hi ha un bon sentit del ritme i els he tingut des de P3, la qual cosa fa que ens coneguem força profundament. Tenen un comportament molt disciplinat i els encanta la classe de música. Els objectius han de ser avaluables Objectius actitudinals, socials (actituds, valors i normes): Treballar en equip: acordar tempo, escoltar-se, seguir les indicacions del líder. Interpretar conjuntament la peça rítmico/melòdica proposada. Objectius procedimentals i conceptuals: Usar l’ordinador per enregistrar produccions musicals. Usar l’ordinador com a eina d’escriptura musical Interpretar amb justesa rítmica la peça proposada. Interpretar-laamb els instruments de percussió de placa. Objectius competencials: COMPETÈNCIES PRÒPIES DE L’ÀREA: Competència Comunicativa: expressió de les seves interpretacions musicals Competència Artística i cultural: interpretació i creació musicals CONTRIBUCIÓ A LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES: Competència tecnològica: ser autònoms amb l’ús dels ordinadors
  2. 2. Competència social i ciutadana: relació amb el companys per treballar en equip Competència d’aprendre a aprendre: relacionar els nous aprenentatges amb els ja coneguts Competència matemàtica: proporció dels valors rítmics. Continguts que es tractaran - Musicals:cànon a 4 veus, interpretació instrumental, arpegi de DOM, equivalències rítmiques (Blanca, negra, corxera, semicorxera) i compàs de 4/4. - Tecnològics: ús de l’Audacity i del Music-time. Eines de retallar, copiar i enganxar. Ús del micro. - Socials: prendre acords, respectar el fet creatiu i interpretatiu. Temporalització: tres sessions de 50 minuts. Agrupament dels alumnes: en gran grup per aprendre el cànonrítmic interpretar-lo amb el cos i la veu. Després per parelles per escriu-re-la i enregistrar-la a l’ordinador i mig grup per a interpretar-la als instruments. Recursos que s’utilitzen: - Eines TIC: Auriculars, ordinador, micròfon. - Programari: Audacity i Music-time - Instruments de l’aula: Orff de placa - Altres: ritme corporal. Professorat implicat: professor de música Descripció de l’activitat que han de realitzar els estudiants (què, com, quan): • Aprenem el cànon rítmic per frases per imitació, en gran grup interpretant-lo, finalment a quatre veus , amb percussió corporal. Després l’aprenem amb les notes (d,-m-s-d’) parant atenció a l’afinació de l’arpegi de doM. El cantem a quatre veus, melòdicament. • Es planteja enregistrar-la amb l’ordinador usant el micròfon. Això ho fem en conjunt amb el programa Audacity. A continuació ho escoltem. • A la segona sessió dediquen una estona a assajar el cànon als instruments (mig grup) mentre l’altra meitat del grup escriuen el cànon amb el programa Music-time, i ho escolten i ho corregeixen sentint-ho amb els auriculars. Després canviem els grups. • A la tercera sessió ens dediquem a escriure el cànon amb el Music-time, veien en quin compàs comencen les altres veus i composant una partitura general. Ho fem primer amb la pantalla i el projector, pèrquè ho vegin. després ens posem per tris/quartets als ordinadors i ho fan.
  3. 3. AVALUACIÓ CONTEXTUAL DE L’ACTIVITAT REALITZADA Objectius assolits: s’han aconseguit tots els objectius proposats. Objectius actitudinals, socials (actituds, valors i normes): Treballar en equip: acordar tempo, escoltar-se, seguir les indicacions del líder: Ho han fet sense problemes. Hi estan acostumats. Interpretar conjuntament la peça rítmico/melòdica proposada: Han necessitat l’ajut del mestre molt directament però s’ha aconseguit. Objectius procedimentals i conceptuals: Usar l’ordinador per enregistrar produccions musicals: Hi ha fet i els ha agradat molt. Usar l’ordinador com a eina d’escriptura musical: Han après força bé com fer- ho. S’ha aconseguit. Interpretar amb justesa rítmica la peça proposada: Molt bé. Interpretar-laamb els instruments de percussió de placa: Molt bé. Què prova que va funcionar bé? Han volgut repetir l’activitat amb una altra peça. Què sembla que no va funcionar? El fet de ser 25 a l’aula complica la organització del tema. Què et va sorprendre? La impliacció i la rapidesa de l’aprenentatge del llenguatge musical a través de l’ordinador. Altres aspectes importants de l’activitat: Canvis que el professorat farà en la activitat la propera vegada: Faria el mateix però amb mig grup. Podria haver treballat la gravació per pistes amb l’Audacity. Ho afegiré a una propera sessió.

×