Fem Nostra La Cançó De Lescola

411 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación, Tecnología
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
411
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
2
Acciones
Compartido
0
Descargas
1
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Fem Nostra La Cançó De Lescola

  1. 1. FITXA D’ACTIVITATS TAC I MÚSICA Professor/a: Montse Prats Sagarra Centre: CEIP José Juan Ortiz – Localitat: Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) Context educatiu - Localització del centre: Escola ubicada en una zona de nous habitatges i envoltada de serveis com Biblioteca, Centre d’Atenció Primària, Mercat i zones verdes. - Tipologia d’alumnat: nivell socio-econòmic i cultural mig - Característiques: Centre desdoblat fins a 5è d’E.P. i un únic grup de 6è, amb grups de 25 alumnes de mitjana. TÍTOL DE L’ACTIVITAT: “Fem nostra la cançó de L’Escola” Nivell educatiu i curs: 6è d’Educació Primària Nombre d’alumnes: 25 alumnes Característiques generals: El grup de 6è es mostra molt participatiu i col.laborador en les sessions de l’àrea de música i en tota la dinàmica escolar. Tot i ser força heterogeni a nivell d’aprenentatges, interessos i motivacions, es mostra unit i motivat vers les activitats d’ensenyament-aprenentatge. Mantenen un correcte ambient de treball i mostren molt de respecte vers l’àrea. Objectius actitudinals, socials (actituds, valors i normes): - Participar positivament en les activitats musicals proposades. - Respectar les creacions pròpies i les dels altres companys. Objectius procedimentals i conceptuals: - Conèixer les eines bàsiques de l’Audacity. - Crear un enregistrament que combini música i narració. - Descobrir l’ús de les noves tecnologies de forma directa mitjançant la pràctica. Objectius competencials: Competència Comunicativa:
  2. 2. - Expressar amb llenguatge escrit els sentiments que els evoca la música de la cançó treballada. -Potenciar la divulgació i la comunicació de resultats mitjançant una audició dels treballs portats a terme. Competència Artística i cultural: -Gaudir amb l’escolta de l’activitat realitzada valorant la música com a mitjà d’expressió artística. Continguts que es tractaran - -Llenguatge Musical: - Forma musical de la cançó: tornada- estrofa - El fraseig musical - Ritardando - Diminuendo -TAC: Ús del programa “Audacity”. Temporalització: 3 sessions / 1 hora Agrupament dels alumnes: De dos en dos. Mig grup treballa als ordinadors i l’altre mig sense. Després a la inversa. Recursos que s’utilitzen: Dotació TIC: Ordinadors, Projector i pantalla. Descripció de l’activitat que han de realitzar els estudiants • A partir de la cançó “L’escola” (Lletra: Encarna Serra i Música: F.Xavier Jorba) escrita i composada especialment per a la nostra escola amb motiu de la seva inauguració fa dos cursos, recordar diferents moments de la vida de cadascú en l’àmbit escolar que es relacionin amb la lletra de la cançó, redactar-los per a fer-ne una lectura. Els grups que estan a l’ordinador ho poden anar enregistrant, i els grups que estan sense ordimnador s’ho preparen en una fitxa de treball per gravar-ho a la propera sessió. • Fraccionar la cançó respectant les frases musicals o la forma musical i l’expressivitat (ritardando, diminuendo…) aplicant les eines de l’Audacity. • Intercal.lar la part de narració entre cadascun dels fragments seleccionats i enregistrar-ho.
  3. 3. • Passar-ho a format mp3 per tal que puguin tenir-ho com a record de l’escola en el seu comiat de 6è. AVALUACIÓ DE L’ACTIVITAT REALITZADA Activitats d’avaluació: - En el decurs del treball als ordinadors observo la dinàmica de treball i l’actitud vers el mateix. - La tercera sessió es dedica a escoltar els treballs realitzats per parelles. En acabar cada grup es fa una autoavaluació i a continuació una valoració per part dels companys. Amb aquestes aportacions i el criteri de la mestra s’avalua el resultat. - Mentre es realitza l’activitat d’escolta dels treballs observo les actituds i les observacions que es realitzen i en prenc nota. Tots els objectius proposats s’han assolit. Què prova que va funcionar bé? Cada nen/a s’ha endut enregistrada la seva gravació i l’han pogut compartir amb els altres companys i amb la família. Propostes de millora: El grup que no està treballant a l’ordinador ha de tenir una feina complementària ja que després d’escriure el què gravarien els restava un espai de temps poc dirigit i profitós.

×