FITXA D’ACTIVITATS TAC I MÚSICA

Professor/a: Jaume Sabater i Mireia Vallès

Centre:CEIP MARQUÈS DE LA POBLA– Localitat: C...
Respectar les creacions pròpies i les dels/les altres companys/es.

Continguts que es tractaran

- Utilització   del progr...
d’entrada: gravadores, micròfons, càmeres etc. Es presenta L’Audacity al
    Projector

•   Ús / pràctica: Presentem amb e...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

La Llegenda De Sant Jordi

858 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación, Tecnología
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
858
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
6
Acciones
Compartido
0
Descargas
1
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

La Llegenda De Sant Jordi

  1. 1. FITXA D’ACTIVITATS TAC I MÚSICA Professor/a: Jaume Sabater i Mireia Vallès Centre:CEIP MARQUÈS DE LA POBLA– Localitat: CAPELLADES Context educatiu El CEIP MARQUÈS DE LA POBLA es troba a Capellades a la comarca de l’Anoia. Compta amb uns 5.300 habitants.Localització del centre - L’escola és de doble línia i compta amb 435 alumnes. La majoria són del mateix poble i hi ha un 2,9% d’alumnes nouvinguts. La llengua d’ús habitual és el català. El nivell socioeconòmic és mitjà-alt. TÍTOL DE L’ACTIVITAT: Llegenda de Sant Jordi Nivell educatiu i curs: 4t curs d’Educació Nombre d’alumnes: 12 alumnes Característiques generals: En aquest nivell, durant una hora a la setmana i amb una durada de sis sessions, es treballa per racons rotatius en diferents aules. Un d’ells és el d’expressió oral que a part de fer un treball de llenguatge oral aprofitem per utilitzar alguna eina informàtica.El treball s’ha realitzat amb un grup reduït d’alumnes la qual cosa permet arribar a tots. La relació entre el grup és bona i estaven molt motivats per la proposta. Objectius Conèixer i utilitzar recursos informàtics i electrònics d’enregistrament. Utilitzar les noves tecnologies com una eina fonamental pel desenvolupament de l’àrea de música. Aprendre l’ús bàsic del programa d’edició de so: Audacity Treballar la dicció correcta i la interpretació d’una narració.
  2. 2. Respectar les creacions pròpies i les dels/les altres companys/es. Continguts que es tractaran - Utilització del programa d’edició de so: Audacity, realització d’una gravació de la “Llegenda de Sant Jordi” - Treball de dicció i intepretació d’un text. Temporalització: L’activitat es durà a terme durant sis sessions de 50 minuts. Agrupament dels alumnes: Grup de racons rotatiu d’expressió oral.12 alumnes al grup. Recursos que s’utilitzen: - Text de la Llegenda de Sant Jordi - Programa d’edició de so: Audacity - Micròfons, auriculars i altres elements pe fer sons: instruments de petita percussió, papers… - Músiques diverses enregistrades per ambientar la Llegenda. Professorat implicat: L’especialista de música amb la col·laboració de l’altra especialista. Descripció de l’activitat que han de realitzar els estudiants (què, com, quan): • Introducció: Es va presentar el text sobre la llegenda de Sant Jordi (text adaptat que ja tenim al centre) i es proposà de fer-ne un enregistrament de veus acompanyades de música. • Situació de conflicte: Es planteja als alumnes quina seria la millor manera de fer un treball d’aquest tipus, amb quines eines, etc. El debat és interessant
  3. 3. d’entrada: gravadores, micròfons, càmeres etc. Es presenta L’Audacity al Projector • Ús / pràctica: Presentem amb el Projector l’AUDACITY com a una eina que ens ajudarà a enregistrar les veus dels personatges i la música de fons. Es fa la lectura de la història (atenció amb pronúncia, dicció, etc), es reparteixen els personatges, es graven les veus i s’escolten. Es busca música de fons per ambientar la història. • Avaluació: Pel que fa als alumnes molt motivats i engrescats amb l’activitat. Ens falta acabar de pulir l’activitat per falta de temps (Colònies, setmana cultural pel mig) però esperem que estigui prou bé al final. AVALUACIÓ CONTEXTUAL DE L’ACTIVITAT REALITZADA Què prova que va funcionar bé? La motivació i ganes per part dels nens per fer noves creacions. Què sembla que no va funcionar? Ens falta temps per acabar l’activitat ja que estem treballant amb un programa que necessita dedicació i estona. Què et va sorprendre? Que els alumnes siguin capaços d’aprendre a manipular un programa força complex i nou per ells. També el fet de veure les possibilitats d’algun alumne en representar un personatge. Altres aspectes importants de l’activitat: Per fer aquesta activitat és bàsic el nombre reduït de nens per treballar. S’havia pensat de fer-ne la representació davant la resta d’alumnes del cicle i gravar-ne un CD de record. Canvis que el professorat farà en la activitat la propera vegada: Proposar inventar-se una història entre el mateix grup a fi de no ser tan dirigida.

×