FITXA D’ACTIVITATS TAC I MÚSICA

Professor/a: Anna Pachón Soto
Centre: CEIP. Ginesta     Localitat: Lleida

Context Ed...
Recursos que s’utilitzen:
- Eines TIC : auriculars, micròfon, ordinador i canó
- Programari : Projecte teledmus, Music Tim...
Competència tecnològica:
    •  Ús de l’ordinador, auriculars, micròfon, canó i programes
      audiovisuals.


 ...
Descripció   de  l’activitat  que    han  de  realitzar  els  estudiants

  -  Els objectius d’aquesta activi...
-  El suport visual ha estat motivador i els ha ajudat a poder crear
    acompanyaments rítmics i melòdics que han est...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

La Presó De Lleida

992 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
992
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
3
Acciones
Compartido
0
Descargas
5
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

La Presó De Lleida

 1. 1. FITXA D’ACTIVITATS TAC I MÚSICA Professor/a: Anna Pachón Soto Centre: CEIP. Ginesta Localitat: Lleida Context Educatiu: • El CEIP Ginesta , que té la condició de CAEP, d’una línia, està ubicat en el barri del Secà de Sant Pere de Lleida. Tot i ser un barri de la ciutat podem observar-hi característiques més pròpies d'un poble que d'un barri . Encara que ha crescut, com tots els barris de la ciutat, no ho ha fet de manera important. La seva població és bastant estable i el centre acull a molts fills d'exalumnes de l'escola. També s'han incorporat famílies de nouvinguts que s'adapten força bé al barri i al centre, rebent l'ajuda necessària contemplada en el Pla d'Acollida. • L’escola té 221 alumnes • Tipologia d’alumnat: l’alumnat té un nivell socio/econòmic/cultural baix. • L’aula de música està molt ben equipada amb diversos instruments de làmines, petita percussió, una clavinova a més de tot el maquinari TAC corresponent a la dotació realitada per Educació. TÍTOL DE L’ACTIVITAT: La presó de Lleida Nivell educatiu i curs: 5è de primària Nombre d’alumnes: :12 ja que fem desdoblament d’educació artística (actualment amb mig grup realitzem un programa de ràdio mitjançant l’audacity, auriculars i un portàtil i l’altre realitza programari divers a l’aula de música) . Característiques generals: És un grup difícil a nivell conductual ja que la seva atenció i comprensió és limitada i la relació amb els companys de vegades resulta força complicada. Existeixen dos nens amb recolzament psiquiàtric, i dos alumnes més amb ACI un d’ells molt significatiu. Temporalització: 4 sessions de 45 minuts. Agrupament dels alumnes: -En gran grup es posen d’acord per triar una de les cançons que se’ls proposa. - Per parelles per fer el treball a l’ordinador. - En petit grup per instrumentar i cercar informació.
 2. 2. Recursos que s’utilitzen: - Eines TIC : auriculars, micròfon, ordinador i canó - Programari : Projecte teledmus, Music Time i Audacity. - Instruments de l’aula : Xilòfons, metal.lòfons, flautes, carrillons i instruments de petita percussió. - Altres Professorat implicat: - La mestra de música. Objectius a assolir: - actitudinals : Tenir curiositat pel coneixement de la nostra cultura. Respectar i valorar la cultura popular del nostre país. Col·laborar en la recerca , anàlisi i estructuració de la informació i prendre acords. Interpretar conjuntament la peça musical proposada, tenint en compte el tempo i el timbre. El compàs 6/8 - procedimentals Fer servir l’ordinador per cercar informació, treballar el llenguatge musical i enregistrar produccions musicals. Interpretar amb justesa rítmica la peça proposada. Crear i interpretar un acompanyament rítmic i melòdic. - competencials Competència comunicativa: • Relació amb els companys. • Treball en equip. Competència Artística i cultura: • Expressió de les interpretacions musicals. • Sentit crític per l’escolta de les interpretacions dels altres i les pròpies. • Possibilitat de crear i interpretar. • Treball rítmico-melòdic Competència del coneixement i interacció amb el món: • Recull d’informació històrico-artística de la cançó “La presó de Lleida”
 3. 3. Competència tecnològica: • Ús de l’ordinador, auriculars, micròfon, canó i programes audiovisuals. Competència d’aprendre a aprendre: • Possibilitats d’expressió i comunicació en el medi social, artístic tecnològic i de la comunicació. Competència matemàtica: * Estudi de la fracció 6/8 referent al compàs. Continguts que es tractaran - musicals: La cançó “La presó de Lleida” L’acompanyament rítmic i melòdic. El compàs 6/8 Interpretació de la cançó amb diversos instruments de làmines i petita percussió. - tecnològics ús del Music Time ús de l’Audacity - socials Prendre acords i respectar el fet creatiu i interpretatiu dels altres. Prendre consciència de la nostra cultura i les nostres tradicions. - d’altres àrees Des de coneixement de medi social les tradicions, la cultura popular i veracitat del text de la cançó..
 4. 4. Descripció de l’activitat que han de realitzar els estudiants - Els objectius d’aquesta activitat formen part de la Unitat Didàctica : Cançons populars catalanes i d’altres païssos, programada pel segon trimestre. - D’un seguit de títols de cançons populars catalanes proposades per la mestra, els/les alumnes en petit grup s’han de posar d’acord en quina volen treballar, posteriorment es realitza una votació. - Hem après la cançó “ La presó de Lleida”, en gran grup, fent especial atenció al text. - Utilitzem el canó per fer una breu explicació del funcionament del Music Time. - A la següent sessió els/les alumnes busquen a internet el projecte teledmus que ja han fet servir d’altres vegades i ja coneixen. - Projectem al canó la partitura de “ La presó de Lleida”. - Treballem el compàs 6/8 mitjançant una explicació matemàtica i piquem diferents ritmes en compàs 6/8. - Escrivim la partitura de la cançó amb el Music Time, i l’escoltem. A partir d’aquí s’adonen de les errades que han tingut a l’hora d’escriure-la : algunes notes, lligadures ... - Fem les correccions oportunes amb l’ajuda de la mestra , li posem un títol i la guardem. - En la tercera sessió practiquem la interpretació de la partitura amb la flauta i carrilló , amb el suport del canó per part de dos components de cada grup. - La resta creen un acompanyament rítmic senzill per instruments de petita percussió utilitzant la tècnica que ja coneixen. - Un altre s’encarrega de crear un acompanyament melòdic fent servir la tònica i la dominant a cada pulsació per interpretar-la amb el xilòfon o metal.lòfon. - A la darrera sessió fan la posada en comú assajant unes quantes vegades i tenint la seva partitura com a suport al canó. - Primer un grup i després l’altres ho enregistrem amb l’Audacity i ho passem a format MP3. AVALUACIÓ CONTEXTUAL DE L’ACTIVITAT REALITZADA Com ha funcionat l’activitat? - L’activitat ha funcionat força bé. - Els nois i noies s’ho han agafat amb ganes i han treballat de manera bastant autònoma, encara que en algun moment ha costat que arribessin a un consens. - Creiem que l’encert ha estat en escollir una peça curta i amb poques dificultats. - L’activitat ha servit per acabar d’entendre el compàs 6/8, que fins el moment havien quedat com un concepte poc útil i poc assolit.
 5. 5. - El suport visual ha estat motivador i els ha ajudat a poder crear acompanyaments rítmics i melòdics que han estat força interessants. - El fet de poder-ho escoltar després ha sigut molt divertit per ells i els ha satisfet molt el resultat. Canvis que el professorat farà en la activitat la propera vegada: En principi , partint de la mateixa peça , no faríem gaires canvis. En tot cas només ampliar una mica l’activitat : - Entrat ells mateixos la melodia amb el teclat midi. - Ampliar pentagrames al Music time per poder escriure els acompanyaments rítmics i melòdics. - Provar d’enregistrar la propera vegada per pistes i no conjuntament ja que perdia qualitat. - Guardar la peça en format midi per tal de crear un karaoke i que també puguin cantar-la seguint aquest programa.

×