FITXA D’ACTIVITATS AMB TECNOLOGIA TIC A L’ÀREA DE MÚSICA

Professor: Marta Figueras
Centre: CEIP Antoni Brusi
Context educ...
Recursos que s’utilitzen:
- Programa Music Time
- El llibre de l’alumne de segon on hi ha la partitura
- Carilló o altres ...
- Quan toquem fa bonic i anem tots alhora.
- L’interès per fer-ho bé ha millorat en tots els alumnes.
L’activitat ha agrad...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Mireu Els Meus àNecs

1.134 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
1.134
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
3
Acciones
Compartido
0
Descargas
0
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Mireu Els Meus àNecs

  1. 1. FITXA D’ACTIVITATS AMB TECNOLOGIA TIC A L’ÀREA DE MÚSICA Professor: Marta Figueras Centre: CEIP Antoni Brusi Context educatiu (característiques físiques i socioeconòmiques de la zona) - El centre està situat a Barcelona, en un barri al costat del Parc de la Ciutadella cantó Poble Nou, al districte de Sant Martí. - L’alumnat prové de famílies d’un nivell sociocultural mitjà-alt, tot i que també tenim famílies de Ciutat Vella als cursos de Cicle Superior. - Tenim un cert tant per cent d’alumnes estrangers, de tot arreu i de tot nivell, al CS pot arribar a un 20 % i a mida que baixem cap a infantil es redueix degut als canvis socials del barri (Vila Olímpica, etc). - Tant l’alumnat com les famílies, en general, col·laboren plenament a la comunitat educativa, afavorint i facilitant la tasca de l’equip de mestres. TÍTOL DE L’ACTIVITAT: Mireu els meus ànecs Nivell educatiu i curs: Cicle inicial de primària. Segon nivell. Nombre d’alumnes: 25 Característiques generals: El nivell mig de competències musicals de l’alumnat és alt, ja que hi ha un 40 % que fa classes de música extraescolars i al grup es viu tot el que fa referència a la música amb molt d’interès. Hi ha dos alumnes estrangers amb un bon nivell educatiu, però han fet poca música. L’actitud és bona. Estan acostumats a treballar agrupats de quatre en quatre, però no gaire a fer treball cooperatiu. El nivell d’usuaris multimèdia és bo per l’edat, la majoria tenen ordinador a casa i han fet informàtica a l’escola des de P3. Objectius d’aprenentatge - Llegir i escriure amb notes una melodia coneguda: Mireu els meus ànecs -Tocar la melodia amb el carilló seguint un tempo determinat Continguts que es tractaran - Notes: do, re, mi, fa, sol, la - El pentagrama - Les figures rítmiques: corxeres, negres i blanques - El programa Music Time Temporalització: Dues sessions de 45 minuts. Agrupament dels alumnes): grups de quatre, en principi fixes per tot el curs.
  2. 2. Recursos que s’utilitzen: - Programa Music Time - El llibre de l’alumne de segon on hi ha la partitura - Carilló o altres instruments de placa Professorat implicat: mestra de música Descripció de l’activitat que han de realitzar els estudiants (què, com, quan): PRIMERA SESSIÓ 1. Amb el canó d’imatge es presenta el programa Music Time i establim un protocol inicial. Hauran d’obrir una plantilla que ja està preparada amb el compàs correcte, etc. 2. Es situen per grups a cada ordinador: obren el programa Music Time que és a l’escriptori, i obren la plantilla de la partitura. Ara comencen a copiar la partitura del llibre. Quan acaben la fan sonar i veuen si han de corregir algun error. 3. Guarden la feina amb el nom de la cançó a les seves carpetes de la “t”. SEGONA SESSIÓ 1. Amb el canó d’imatge. Triarem la partitura d’un dels grups i la farem sonar, el tempo per defecte és massa ràpid perquè la segueixen d’entrada o sigui que el baixarem. 2. Farem la lectura de notes cantant mentre la fem sonar a l’ordinador. 3. Començarem a treballar amb el carilló, cada nen en té un i preparem la partitura amb estones de treball individual i en gran grup. 4. La toquem tots junts i anem augmentant el tempo a mida que va sortint bé. 5. Com a final podem tenir preparada una versió amb acompanyament o fer-lo amb el piano. AVALUACIÓ CONTEXTUAL DE L’ACTIVITAT REALITZADA Resultats generals obtinguts (positius i negatius): - Aprenen el funcionament del programa molt ràpidament i permet que hi participin tots, els que estudien música extraescolar i els que no. També els alumnes amb NEE. - Entenen perquè escrivim notes en un pentagrama i corregeixen els seus propis errors. - Veuen la importància de l’alçada de la nota i de la figura rítmica que utilitzen. - Poden participar-hi tots. - Intueixen què és el tempo. - A l’hora de tocar “veuen” el ritme.
  3. 3. - Quan toquem fa bonic i anem tots alhora. - L’interès per fer-ho bé ha millorat en tots els alumnes. L’activitat ha agradat als alumnes? Molt. Tots es volen baixar el Music Time. Els alumnes creuen que han après? - Sí Avantatges que ha comportat l’ús de les TIC: - Fins i tot els alumnes que no havien entès res del llenguatge musical ara utilitzen el programa i en veuen la necessitat. - La motivació ha augmentat molt - La lectura de partitures ha millorat i no hem de fer servir la pissarra. A més al fer-ho sonar ens ajuda. Canvis que el professorat farà en la activitat la propera vegada: - Fóra ideal treballar de dos en dos, a la primera sessió. Si no hem de fer servir els teclats, anirem a l’aula d’informàtica que hi ha més ordinadors.

×