FITXA D’ACTIVITATS TAC I MÚSICA

Professor/a: Eugeni Agustí
Centre: CEIP Sant Cristòfor – Localitat: Begues
Context educat...
Objectius competencials:


COMPETÈNCIES PRÒPIES DE L’ÀREA:


Competència Comunicativa:
    - La música com a reforç comuni...
- Eines TIC: Dotació musical de l'aula de música. 6 ordinadors amb 6 teclats i
els seus corresponents micròfons i auricula...
Què prova que va funcionar bé?
Que tots el grups van fer una mescla de veu i música i es va poder fer el cd.
Què sembla qu...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Musiquem Poemes

464 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación, Tecnología
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
464
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
3
Acciones
Compartido
0
Descargas
1
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Musiquem Poemes

  1. 1. FITXA D’ACTIVITATS TAC I MÚSICA Professor/a: Eugeni Agustí Centre: CEIP Sant Cristòfor – Localitat: Begues Context educatiu - Localització del centre: Escola ubicada en una població d'uns 6000 habitants d'un fort creixement en els últims anys. En 15 anys ha passat de ser una escola unitària a tenir doble línia i algun des cursos amb tres línies. És l'única escola pública del poble. - Tipologia d’alumnat: nivell socio-econòmic: De nivell social i cultural mitjà. - Tipologia d’alumnat: Abans del 2000 casos mínims d'immigració. A partir d'aquest any en constant augment de nouvinguts de països sud- americans i sobre tot degut a una colònia brasilera establerta al poble. Tot i això no superen el 5%. - Tipologia d’alumnat: Nivell acadèmic mitjà. Degut a l'entorn familiar, l'alumnat està força implicat en tot el procés escolar en un ambient participatiu i col·laborador. Hi ha una línia d'escola bastant concreta assumida per tots els estaments. TÍTOL DE L’ACTIVITAT: Musiquem Poemes Nivell educatiu i curs: Cicle Superior 5è Nombre d’alumnes: 24 ( dividits en dos grups de 12) Característiques generals: Grup molt homogeni. Fa mig grup durant mig hora combinant amb una sisena hora de l'assignatura de llengua catalana (literatura). Objectius actitudinals, socials (actituds, valors i normes): – Afavorir el gust per la feina ben feta – Potenciar la curiositat i l'interès per conèixer nous conceptes relacionats amb el món de la música – Valorar el treball en grup com a resultat de les aportacions individuals. Objectius procedimentals i conceptuals: – Conèixer les eines bàsiques de producció del programa Audacity. – Crear un enregistrament de veu
  2. 2. Objectius competencials: COMPETÈNCIES PRÒPIES DE L’ÀREA: Competència Comunicativa: - La música com a reforç comunicatiu de la llengua Competència Artística i cultural: - Fer servir la música com a mitjà d'expressió - Fer servir els mitjans audiovisuals per treballar la música CONTRIBUCIÓ A LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES: Competència tecnològica: - Utilització de tecnologies aplicades al món musical Competència social i ciutadana: - Valoració de treball propi i dels companys. Competència d’aprendre a aprendre: - Adquirir noves capacitats per desenvolupar el seu grau d'autonomia Continguts que es tractaran – Musicals Audició de peces musicals – Tecnològics Treball amb el programa Audacity: gravació, efectes... Recuperar i desar pistes. Mescla i exportació en format mp3 – Socials Treball en equip i respecte i valoració de la feina dels companys – D’altres àrees Poesia en llengua catalana. Entonació i pronuncia. Temporalització: Dues sessions de mitja hora Agrupament dels alumnes: 12 alumnes, dos per ordinador Recursos que s’utilitzen:
  3. 3. - Eines TIC: Dotació musical de l'aula de música. 6 ordinadors amb 6 teclats i els seus corresponents micròfons i auriculars. - Programari: Audacity - Instruments de l'aula: Equip de so multimèdia. - Altres: recopilació de musiques del món per fer les bases sonores i recull de poemes treballats a llengua catalana. Professorat implicat: professor de música i professor de llengua catalana. Descripció de l’activitat que han de realitzar els estudiants • Durant la setmana de Sant Jordi que coincideix amb la setmana cultural, els nens de cinquè han estat treballant a l'assignatura de llengua catalana un seguit de poemes que es van llegir el dia de l'entrega de premis dels Jocs Florals de la diada. Aquests poemes que s'havien triat seran gravats en un cd recopilatori i se'ls s'hi posarà una musica de fons amb el programa audacity. A cada parella el primer component triarà la música per poema del company i viceversa. Les músiques ja havien estat seleccionades i es troben dintre de l'ordinador. 1ª Sessió: Es procedeix a la gravació per part dels alumnes amb l'Audacity del poema que havien treballat a llengua catalana. Els nens ja estan familiaritzats amb el programari de gravació ja que en sessions anteriors havien estat fent proves. Quan s'ha fet la gravació es procedeix a normalitzar-la i tallar si s'escau l'ona. A més també se'ls demana una altre funció especial treballada anteriorment i que ens anirà molt bé per gravacions amb font analògica: la neteja del so. Si dona temps en aquesta mateixa sessió es procedirà a triar la música adient per cada poema des d'un recull tret pel mestre. 2ª Sessió: Amb l'audacity s'obrirà el poema gravat en una pista i es procedirà a inserir la part musical. A continuació es treballarà la pista musical baixant o pujant els volums de les diferent parts barrejades amb la veu. El resultat de la mescla serà exportat en format mp3 en una carpeta on es trobaran tots els poemes musicats i desprès el mestre farà un cd amb tots.. AVALUACIÓ CONTEXTUAL DE L’ACTIVITAT REALITZADA Objectius assolits: Tots els grups llevat d'un (que va necessitar una tercera sessió de recuperació) van aconseguir fer l' activitat en les dues sessions. Tot i això cal dir que totes les funcions utilitzades del programari ja havien estat treballades en sessions anteriors.
  4. 4. Què prova que va funcionar bé? Que tots el grups van fer una mescla de veu i música i es va poder fer el cd. Què sembla que no va funcionar? No tots els poemes van quedar amb el mateix nivell de mescla. Què et va sorprendre? Algunes parelles s'entrebancaven a l'hora de grava la veu quan ho havien practicat multitud de vegades sense problemes. Altres aspectes importants de l’activitat: La qüestió de la gravació de veu és la més complicada perquè sempre hi ha un mínim de soroll que entra pel micròfon i que després s'ha de treure amb la neteja de l'ona. Canvis que el professorat farà en la activitat la propera vegada: En principi res. Potser en altres grups es donin dificultats que facin replantejar alguns aspectes de l'activitat.

×