LA GRÈCIA CLÀSSICA: 1 . El medi geogràfic http://www.xtec.net/~sgiralt/ianua.htm
2.Origen de la civilització hel·lènica: Cultures cretense i micènica Civilització minoica o cretense (2700-1600 aC)
Civilització micènica (1600-1200 aC) http://www.youtube.com/watch?v=j-aiclwP6PY&NR=1
3. Edat fosca ( Etapa de retrocés cultural) Cap el 1200 els doris (portaren el ferro) derrotaren els micènics (aqueus) Gu...
4. Època arcaica (segles VIII-VI aC) (Etapa de recuperació política, econòmica i cultural) Aparició de ciutats-estat i fun...
5. Època clàssica (segles V-IV aC) Apogeu de les grans polis, que absorbiren els febles veïns en lligues o confederacions...
Època d’esplendor d’Atenes. Segle de Pericles, d’Esquil, de Sòflocles, d’Eurípides, d’Heròdot, Sòcrates... Atenes s’omple ...
5. Època hel·lenística (segles IV-I aC) Expansió del regne de Macedònia. Conquestes d’Alexandre el Gran, que derrota a l’I...
Mosaic trobat a Pompeia d’Alexandre lluitant contra els perses. Bust d’Alexandre, còpia d’una escultura de Lisip (330 aC)
Els Estats Hel·lenístics La mort d’Alexandre provocà llargs enfrontaments entre els seus generals, que acabaren disgregant...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Context Grècia

13.187 visualizaciones

Publicado el

Breu evolució històrica de Grècia

Publicado en: Educación
0 comentarios
1 recomendación
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
13.187
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
10.735
Acciones
Compartido
0
Descargas
209
Comentarios
0
Recomendaciones
1
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Context Grècia

 1. 1. LA GRÈCIA CLÀSSICA: 1 . El medi geogràfic http://www.xtec.net/~sgiralt/ianua.htm
 2. 2. 2.Origen de la civilització hel·lènica: Cultures cretense i micènica Civilització minoica o cretense (2700-1600 aC)
 3. 3. Civilització micènica (1600-1200 aC) http://www.youtube.com/watch?v=j-aiclwP6PY&NR=1
 4. 4. 3. Edat fosca ( Etapa de retrocés cultural) Cap el 1200 els doris (portaren el ferro) derrotaren els micènics (aqueus) Guerra de Troia (Homer: la Il-líada).
 5. 5. 4. Època arcaica (segles VIII-VI aC) (Etapa de recuperació política, econòmica i cultural) Aparició de ciutats-estat i fundació de colònies: costes d’Àsia Menor i Mar Negre, Sicília, sud d’Itàlia, sud de França i costa est de la Península Ibèrica. L’arquitectura comença a construir-se en pedra, apareixen les escultures arcaiques (kouros i kore). Temple de Paestum (Sud d’Itàlia) Temple de la Concòrdia (Agrigento, Sicília)
 6. 6. 5. Època clàssica (segles V-IV aC) Apogeu de les grans polis, que absorbiren els febles veïns en lligues o confederacions. Destacaren Atenes (democràcia), que unificà l’Àtica, i Esparta, estat militaritzat i aristocràtic. Guerres mèdiques (lluita contra els perses per la llibertat) i guerres del Peloponès (guerra civil entre Atenes i Esparta i es seus respectius partidaris). Atenes fou derrotada. Guerres mèdiques Guerres del Peloponès (431-404 aC)
 7. 7. Època d’esplendor d’Atenes. Segle de Pericles, d’Esquil, de Sòflocles, d’Eurípides, d’Heròdot, Sòcrates... Atenes s’omple de grans i magnífics edificis (Acròpolis). Política exterior agressiva d’Atenes, que porta el 431 aC a la guerra del Peloponès, que acaba amb la imposició de l’hegemonia d’Esparta.
 8. 8. 5. Època hel·lenística (segles IV-I aC) Expansió del regne de Macedònia. Conquestes d’Alexandre el Gran, que derrota a l’Imperi persa.
 9. 9. Mosaic trobat a Pompeia d’Alexandre lluitant contra els perses. Bust d’Alexandre, còpia d’una escultura de Lisip (330 aC)
 10. 10. Els Estats Hel·lenístics La mort d’Alexandre provocà llargs enfrontaments entre els seus generals, que acabaren disgregant l’imperi en diferents estats, coneguts com hel·lenístics. Malgrat la inestabilitat política fou un període de gran desenvolupament econòmic i cultural (unió occident amb orient).

×