UnitatDidàcticaTraduccióCientífica

228 visualizaciones

Publicado el

Tasca de traducció d'un text divulgatiu.

0 comentarios
1 recomendación
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
228
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
3
Acciones
Compartido
0
Descargas
0
Comentarios
0
Recomendaciones
1
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

UnitatDidàcticaTraduccióCientífica

  1. 1. UNITAT DIDÀCTICA PER AESTUDIANTS DETRADUCCIÓESPECIALITZATS ENTRADUCCIÓ CIENTÍFICATASCA DE TRADUCCIÓDUN TEXT DIVULGATIUDidàctica de la traduccióMàster de TraduccióEspecialitzadaUniversitat de VicCarlosLópez Marchcarlos.lopez@uvic.cat
  2. 2. TASCA DE TRADUCCIÓ DUN TEXT DIVULGATIU1. CARACTERÍSTIQUES DE LA CLASSEDurada:12 sessions de 90 minuts en 6 setmanes.Nombre destudiants: 20.
  3. 3. TASCA DE TRADUCCIÓ DUN TEXT DIVULGATIU2. ENFOCAMENTS EN QUÈ ES BASA LA UNITAT DIDÀCTICAPedagògic: Basat en tasques i centrat en lalumne.Traductològic: Basat en lequivalència funcional.
  4. 4. TASCA DE TRADUCCIÓ DUN TEXT DIVULGATIU3. DISSENYActivitat preliminar I: Lectura dun text paral·lel (en català).Activitat preliminar II: Lectura dun text en anglès.Tasca: Projecte de traducció de langlès al català dun text dedivulgació que tracta sobre la genètica.Activitat derivada: Utilització de la memòria resultant de latraducció de la tasca per a traduir un text.
  5. 5. TASCA DE TRADUCCIÓ DUN TEXT DIVULGATIU4. ACTIVITAT PRELIMINAR ISessió 1: Explicació de la unitat didàctica a lalumnat. (Part I) Lectura de larticle “Dos centres catalans sumen esforçosper fer recerca genòmica”Debat sobre les particularitats daquests tipus de text5. ACTIVITAT PRELIMINAR IISessió 1: Lectura de larticle “Before Birth, Dads ID” de AndrewPollack. (Part II) Debat sobre les possibles dificultats que es podrien trobar alhora de traduir el text al català i cerca de les possiblessolucions.
  6. 6. TASCA DE TRADUCCIÓ DUN TEXT DIVULGATIU6. TASCASessió 2: Explicació de la tasca a lalumnat: Projecte de traducció alcatalà de larticle “A REVOLUTION AT 50; DNA Changed the World. NowWhat?” de Nicholas Wade.Gestió del projecte: Negociació dels terminis dentrega i de les condicionseconòmiques amb el client. (Canvi dalumne/a).Sessió 3: Elaboració de la terminologia: Elaboració dun glossaricompatible amb OmegaT.Sessió 4: Posada en comú de la terminologia.Sessions5, 6, 7 i 8: Traducció: Elaboració del text meta i la memòria detraducció compatible amb OmegaT. (Canvi dalumne/a).Sessions 9 i 10: Correcció. (Devolució del projecte al gestor).Sessió 11: Entrega del projecte de traducció i de la facturació al client. (Part I)
  7. 7. TASCA DE TRADUCCIÓ DUN TEXT DIVULGATIU7. ACTIVITAT DERIVADASessió 11: Explicació de lactivitat derivada a lalumnat: (Part II) Traducció al català de larticle “SCIENCE WATCH; DNA, Molecule of Heredity, Seen Directly for firstTime”.Traducció de larticle fent servir la memòria resultant de latraducció de larticle de la tasca.Sessió 12: Continuació de la traducció. (Lentrega es farà lasetmana següent).
  8. 8. TASCA DE TRADUCCIÓ DUN TEXT DIVULGATIU8. AVALUACIÓParticipació en els debats de les activitats preliminars: 5% cadaactivitat de la nota final.Gestió del projecte: 10%.Terminologia: 5% la terminologia elaborada i 5% de participacióen la posada en comú.Traducció: 40%.Correcció: 15%.Resultats finals del projecte: 5% de cadascun dels projectes,amb la mateixa nota a cada participant del mateix projecte.
  9. 9. TASCA DE TRADUCCIÓ DUN TEXT DIVULGATIU9. BIBLIOGRAFIAFonts primàries: Dos centres catalans sumen esforços per fer recerca genòmica. Ara Ciència. ara.cat, 30 dabril de2012. Web. 23 de juny de 2012.http://ciencia.ara.cat/blog/2012/04/30/dos-centres-catalans-sumen-esforcos-per-fer-recerca-genomica/Before Birth, Dads ID. Health. The New York times, 19 de juny de 2012. Web. 23 de juny de 2012.http://www.nytimes.com/2012/06/20/health/paternity-blood-tests-that-work-early-in-a-pregnancy.html?_r=2&ref=sA REVOLUTION AT 50; DNA Changed the World. Now What?. Science. The New York Times, 25 de febrerde 2003. Web. 23 de juny de 2012. http://www.nytimes.com/2003/02/25/science/25HELI.html?pagewanted=1SCIENCE WATCH, DNA, Molecule of Heredity, Seen Directly for First Time. Science. The New York Times,24 de gener de 1989. Web. 23 de juny de 2012.http://www.nytimes.com/1989/01/24/science/science-watch-dna-molecule-of-heredity-seen-directly-for-first-timeFont suplementària:OmegaT Compatibility HowTo. OmegaT. Web. 26 de juny de 2012.http://www.omegat.org/en/howtos/compatibility.html

×