Reflexions al voltant d’algunes de les causes del
fracàs en els projectes d’innovació educativa
1- APTITUD...O ACTITUD DEL...
3- ANÀLISI ERRONI DEL MEU ROL EN AQUEST CONTEXT

Arma de doble fil. És agosarat aplicar projectes
d’innovació quan no tens...
5- DELEGAR RESPONSABILITATS... I CONFIAR CEGAMENT
Si el projecte l’has ideat tu...tu ets el responsable!. La resta de
pers...
7- NO DEMANAR PERMÍS...O NO BUSCAR ALIATS
Qualsevol projecte (si innoves fes-ho saber) que vols portar a terme en
el centr...
8- NO ESTABLIR EL LLIBRE DE RUTA
DATES

CONTINGUS

Cal ser capaç de desglossar totes
les actuacions que portarem a
terme, ...
10- NO “GAUDIR” DEL FEEDBACK
Sovint obviem aquest apartat, o bé ens tornem a quedar amb
sensacions, o amb els indicadors d...
Fracàs dels projectes
Fracàs dels projectes
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Fracàs dels projectes

264 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
264
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
3
Acciones
Compartido
0
Descargas
9
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Fracàs dels projectes

  1. 1. Reflexions al voltant d’algunes de les causes del fracàs en els projectes d’innovació educativa 1- APTITUD...O ACTITUD DEL DOCENT PREDISPOSICIÓ I AUTOCONFIANÇA DE PROFESSOR... Si jo no estic motivat no transmeto. 2- ANÀLISI ERRONI DEL CONTEXT El primer pas de qualsevol planificació o programació és l’anàlisi del nostre entorn proper. Cal observar, valorar, temptejar...: -EL CLAUSTRE DEL PROFESSORS I LA HISTÒRIA DEL CENTRE. -LES INQUIETUDS I INTERESSOS DELS ALUMNES. -LA IMPLICACIÓ DE LES FAMÍLIES (per excés o per defecte). -EL FAMÓS “ENTORNO” (institucions, classes socials, nivell cultural (esportiu...)
  2. 2. 3- ANÀLISI ERRONI DEL MEU ROL EN AQUEST CONTEXT Arma de doble fil. És agosarat aplicar projectes d’innovació quan no tens pes específic en el centre (professor novell, professor d’E.F., professor jove...). Per contra, petites actuacions innovadores (amb èxit) et donaran prestigi i reconeixement. 4- EL PROJECTE NO S’AJUSTA A UNA PROBLEMÀTICA REAL No ens podem moure per impulsos, preferències personals, prejudicis, percepcions... Per aquest motiu cal partir sempre d’una investigació prèvia...o com a mínim encertir-se del problema. CAL PENSAR EN ELS ALUMNES!!
  3. 3. 5- DELEGAR RESPONSABILITATS... I CONFIAR CEGAMENT Si el projecte l’has ideat tu...tu ets el responsable!. La resta de persones implicades són comparses... 6- NO DELEGAR RESPONSABILITATS Si parlem d’un projecte interdisciplinar, o amb continguts transversals d’abast remarcable, no seràs capaç de controlar totes les actuacions, HAS D’APRENDRE A DELEGAR. El secret: aconseguir que totes les persones implicades sentin el projecte com a seu.
  4. 4. 7- NO DEMANAR PERMÍS...O NO BUSCAR ALIATS Qualsevol projecte (si innoves fes-ho saber) que vols portar a terme en el centre ha de gaudir de l’autorització de l’equip directiu (i del claustre de professors i del consell escolar si s’escau). Recomanacions: demanar-ho per escrit (vestir-ho) i primer demanar l’opinió. Si implica a les famílies i a les institucions cal fer-ho saber a l’AMPA i a l’Ajuntament.
  5. 5. 8- NO ESTABLIR EL LLIBRE DE RUTA DATES CONTINGUS Cal ser capaç de desglossar totes les actuacions que portarem a terme, així com la seva temporització. Qualsevol altre opció és IMPROVISAR Del 9 al 15 del 12 de 2002 •SESSIÓ TEÒRICA: Criteris de la planificació esportiva. Establir els grups de treball en funció dels Plans de Treball Del 9 al 15 del 12 del 2002 •Primer contacte directa amb possibles col·laboradors: Consell Esportiu // Ajuntament de Llançà (aprovació del projecte). PROFESSOR 9- NO TENIR EN COMPTE EL PRESSUPOST Del 6 al 12 del 1 de 2003 Molts projectes no s’executen per l’elevat cost que comporten. Cal prioritzar activitats gratuïtes (perill) o de baix cost. Si has tingut en compte aspectes transversals podràs cercar l’ajuda de les institucions... Del 16 al 22 del 12 2002 Del 13 al 26 del 1 de 2003 EDUCACIÓ FÍSICA •Eleccions dels circuits i de la data de celebració de la cursa (escollir un cap de setmana on no hi hagin competicions) . PROPOSTES A CLASSE. •Elaboració de la declaració d'intencions i primer esborrany de la planificació. PROFESSOR EDUCACIÓ FÍSICA •Treball per grups a classe: •Pla de recursos humans: Llistat de tasques a realitzar (abans, durant i després de la cursa) •Pla de recursos materials: Llistat de material que es requerirà per dur a terme la cursa (quantitat i lloc on es pot aconseguir). Elaboració de la carta de sol·licitud de material. Elaboració del tríptic. •Pla de recursos financers: Elaborar una estratègia de publicitat. Elaboració de cartes permisos (ajuntament, consell i IES. Elaboració de carta genèrica de buscant suport material i/o econòmic. Elaboració d'un correu electrònic destinat als centres escolars. Elaborar les fulles de valoració interna.
  6. 6. 10- NO “GAUDIR” DEL FEEDBACK Sovint obviem aquest apartat, o bé ens tornem a quedar amb sensacions, o amb els indicadors de resultats...És tan senzill establir un qüestionari de satisfacció... 11- NO SABER QUÈ ÉS EL MARKETING Cal saber vendre el producte, i un cop venut i realitzat no us oblideu de seguir alimentant a la “fera”. Estratègies: memòria, presentacions, premsa, murals...

×