Pdi

381 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
381
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
234
Acciones
Compartido
0
Descargas
0
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Pdi

  1. 1. 4/11/11 Les pissarres digitals interactives
  2. 2. 4/11/11 QUÈ ÉS UNA PDI? És un ordinador connectat a un vídeoprojector, que mostra el senyal d'aquest ordinador sobre una superfície llista i rígida, sensible al tacte o no, on es pot: ● Controlar l'ordinador ● Fer anotacions manuscrites ● Guardar-les, imprimir-les i enviar-les ● Exportar-les a diversos formats La seva principal funció és controlar l'ordinador mitjançant aquesta superfície amb un bolígraf o un altre dispositiu com si d'un ratolí es tractés. És el que ens dóna interactivitat amb la imatge i el que el diferencia d'una pantalla digital. En la sessió informativa hem treballat sobre una PDI de gran format.
  3. 3. 4/11/11 QUINA TECNOLOGIA UTILITZA? Electromagnètica: s'utilitza un llapis especial com punter, combinat amb una malla continguda en tota la superfície de projecció. Aquesta malla detecta el senyal del llapis en tota la pantalla amb molt alta precisió i envia un missatge a l'ordinador quan es prem la amb la punta del llapis. Aquesta detecció del camp electromagnètic emès pel punter permet la localització del punt assenyalat. Infrarroja: el marcador emet un senyal infraroja pura en entrar en contacte amb la superfície. Aquesta tecnologia no requereix pegar sensors especials, ni suports o superfícies sensibles. Tampoc limita l'àrea de projecció podent ser fins i tot de diversos metres quadrats. Ultrasons-Infraroja: quan el marcador entra en contacte amb la superfície de la pissarra, aquest envia simultàniament un senyal ultrasònica i una altra de tipus infraroig per al sincronisme. Aquesta tecnologia permet que les pissarres siguin de qualsevol material (sempre que sigui blanca i llisa per a una correcta projecció).
  4. 4. 4/11/11 QUINA TECNOLOGIA UTILITZA? Resistiva: El panell de la pissarra està format per dues capes separades, l'exterior és deformable al tacte. La pressió aplicada facilita el contacte entre les làmines exteriors i interiors, provocant una variació de la resistència elèctrica i ens permet localitzar el punt assenyalat. Òptica: El perímetre de l'àrea interactiva de la pissarra està cobert per barres de llum infraroja i en la part superior en cada costat es troben dos càmeres infraroges qui esta monitoritzant el que no es trenqui la línia de vista entre les càmeres i les barres infraroges. En el moment en què l'usuari pressiona sobre alguna zona de l'àrea interactiva, el sistema calcula l'àrea on s'ha distorsionat la senyal i calcula la posició (x, y) en un pla cartesià sobre el punt on es va pressionar. Cal fer esment que no cal que hi hagi una pressió determinada ja que la interactivitat és òptica, de manera que fins i tot es poden utilitzar objectes com pilotes d'esponja tirades pels alumnes per activar el camp.
  5. 5. 4/11/11 QUINS ELEMENTS LA FORMEN? ● Ordinador ● Projector ● Medi de connexió ● Pantalla interactiva ● Software de la pantalla interactiva ● (Notebook en el nostre cas
  6. 6. 4/11/11 Beneficis per al docent ● S'adapta a diferents mètodes pedagògics. ● Facilita estratègies per treballar amb el tot grup-classe alhora. ● Proporciona flexibilitat i deix marge a l'espontaneïtat dels docents, ja que poden fer anotacions directament a sobre dels recursos presentats en pantalla, també en pàgines web. ● És un excel·lent recurs per a la utilització de sistemes de videoconferència, que afavoreixen l'aprenentatge col·laboratiu. ● L'ús creatiu de la PDI només està limitat a la imaginació del docent i els alumnes. A QUÈ ENS AJUDA?
  7. 7. 4/11/11 A QUÈ ENS AJUDA? Beneficis per a l'alumnat ● Augmenta la seva motivació gràcies a la possibilitat de gaudir de classes més amenes i interactives. ● Afavoreix el treball col·laboratiu, els debats, la presentació de treballs de manera més vistosa, etc. ● Apropa les TIC als alumnes amb discapacitats. ● Poden disposar de la informació tractada classe, ja que es pot guardar i enviar per correu electrònic fàcilment i ràpidament, fins i tot en forma de vídeo i/o d'enregistrament de veu. ● Facilita la comprensió de la informació perquè permet reforçar les explicacions amb imatges, vídeos i simulacions amb les quals és possible interaccionar.

×