ELS MATERIALS
Elena Vizcaya
TIPUS
QUALITATS
ORIGEN
TIPUS
Com es fa?
Els plàstics es fabriquen amb productes
derivats del petroli, que es treu de sota
terra o del fons del mar, amb...
Com es fa?
El vidre s'obté fonent quars
fins fer una massa que es
pot modelar. Moltes ampolles
són de vidre.
Qualitats del...
Què és?
La fusta és la matèria dura dels troncs
i de les branques dels arbres. Amb la
fusta es fan mobles i pasta de paper...
Com es fa?
Un teixit és una tela o una roba teixida.
Les botigues de teixits venen peces de
roba per a fer vestits.
Qualit...
Com es fa?
El metall s'obtenen dels minerals extrets de
les mines, que s'han de fondre i treballar a
les fabriques.
Qualit...
Com es fa?
La ceràmica és la fabricació d'objectes
amb argila que es cou al forn. Hi ha
plats i gerros de ceràmica, decora...
QUALITATS
PROPIETATS CARACTERÍSTIQUES:
-La duresa: Els materials difícils de ratllar, tallar o foradar, són materials durs.
-L'elast...
MINERAL
ORIGEN
VEGETAL
ANIMAL
ORIGEN MINERAL
PLÀSTIC
ORIGEN VEGETAL
COTÓ
ORIGEN ANIMAL
Materials
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Materials

431 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
431
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
41
Acciones
Compartido
0
Descargas
2
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Materials

 1. 1. ELS MATERIALS Elena Vizcaya
 2. 2. TIPUS QUALITATS ORIGEN
 3. 3. TIPUS
 4. 4. Com es fa? Els plàstics es fabriquen amb productes derivats del petroli, que es treu de sota terra o del fons del mar, amb pous. Qualitats del plàstic El plàstic és barat, fàcil de fabricar, lleuger, no es rovella i no deixa passar l'aigua; per això es fa servir tant. Tipus de plàstic Hi ha plàstics tous i plàstics durs; n'hi ha de transparents i n'hi ha que són opacs.
 5. 5. Com es fa? El vidre s'obté fonent quars fins fer una massa que es pot modelar. Moltes ampolles són de vidre. Qualitats del vidre El vidre és una substància transparent o translúcida, dura i que es trenca fàcilment. Tipus de vidre Els vidres d'unes ulleres de sol són foscos. Un vidre glaçat és un vidre de color blanc, que no és transparent. Els vidres glaçats es posen en algunes portes i finestres quan no es vol que es vegi el que hi ha al darrere.
 6. 6. Què és? La fusta és la matèria dura dels troncs i de les branques dels arbres. Amb la fusta es fan mobles i pasta de paper. També serveix per a encendre estufes i llars de foc. Qualitats de la fusta La fusta és un material lleuger, amb força resistència i es treballa amb facilitat per tal d'aconseguir objectes de formes diverses. Tipus de fusta Hi ha fusta dura per fer mobles, fusta lleugera com el vimet i el suro i fusta resistent a l'humitat com la teca.
 7. 7. Com es fa? Un teixit és una tela o una roba teixida. Les botigues de teixits venen peces de roba per a fer vestits. Qualitats de la roba La roba és lleugera, força resistent i opaca. Permet el pas de l'aigua. Tipus de roba Hi ha roba d'origen animal com la llana o la seda, d'origen vegetal com el cotó o d'origen artificial, com el polièster .
 8. 8. Com es fa? El metall s'obtenen dels minerals extrets de les mines, que s'han de fondre i treballar a les fabriques. Qualitats del metall Un metall és un element químic que té aquestes característiques: és sòlid a temperatura ambient, llevat del mercuri, que és líquid; és bon conductor de la calor i de l'electricitat; té una brillantor especial. Tipus de metall Molts metalls també són mal·leables i dúctils. Els metalls preciosos són els que es fan servir per a fer joies. Són l'or, la plata i el platí.
 9. 9. Com es fa? La ceràmica és la fabricació d'objectes amb argila que es cou al forn. Hi ha plats i gerros de ceràmica, decorats i pintats, que són obres d'art. Qualitats de la ceràmica La ceràmica és resistent i rígida, però és molt fràgil. Tipus de ceràmica Hi ha ceràmica molt fina per a la fabricació d'estris de decoració i una ceràmica molt resistent amb la que es fabriquen els maons.
 10. 10. QUALITATS
 11. 11. PROPIETATS CARACTERÍSTIQUES: -La duresa: Els materials difícils de ratllar, tallar o foradar, són materials durs. -L'elasticitat: Els materials que recuperen la forma després de ser estirats, doblegats o retorçats són materials elàstics. -La resistència: Els materials difícils de trencar són resistents. Un material és fràgil quan es trenca fàcilment. -La conducció elèctrica: Els metalls com ara el ferro, el coure, l'alumini i l'acer condueixen l'electricitat. Els materials que no condueixen bé l'electricitat s'anomenen aillants. PROPIETATS DELS MATERIALS: Les substàncies i els materials es diferencien els uns dels altres per les seves propietats. El color, la duresa, la reacció davant l'electricitat o la densitat serveixen per diferenciar els materials.
 12. 12. MINERAL ORIGEN VEGETAL ANIMAL
 13. 13. ORIGEN MINERAL PLÀSTIC
 14. 14. ORIGEN VEGETAL COTÓ
 15. 15. ORIGEN ANIMAL

×