Marenstrm

181 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
181
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
1
Acciones
Compartido
0
Descargas
0
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Marenstrm

  1. 1. Marenostrum MareNostrum és l'ordinador més potent d'Espanya i el 77è del món segons la llista TOP500 del novembre del 2009. La posició més alta en aquest rànquing mundial de supercomputadors (que s'actualitza cada sis mesos) la va assolir el novembre de 2006, quan es va col·locar al cinquè lloc. Mare Nostrum ("Nostre mar") és un nom que feien servir en llatí els romans per referir-se al mar Mediterrani, el nom fa referència a la capacitat de còmput de l'ordinador i al lloc geogràfic on està situat.
  2. 2. Va ser anunciat per IBM i la Ministra d'Educació i Ciència María San Segundo i es va construir durant 2 mesos al Centro Técnico de IBM a San Fernando de Henares, Madrid. Es va posar en marxa el 12 d'abril de 2005. Des de llavors està instal·lat al Barcelona Supercomputing Center (BSC), a la Universitat Politècnica de Catalunya i s'utilitza per a la investigació del genoma humà, l'estructura de les proteïnes i el disseny de nous medicaments, entre molts altres projectes. Des de la primavera del 2005, el seu ús està disponible per a la comunitat científica nacional i internacional, controlat per un comitè d'assignació que designa el temps de còmput en funció dels projectes a realitzar. Marenostrum
  3. 3. Marenostrum MareNostrum utilitza nodes BladeCenter JS20 amb processadors duals IBM PowerPC 970FX de 64 bits a 2.2 GHz i es basa en el sistema operatiu Linux. El superordinador té una capacitat de càlcul de 62,63 teraflops amb punts de 94,208 teraflops. El sistema compta amb 20 terabytes de memòria central,[3] 280 terabytes de disc i 10.280 processadors. Els processadors de l'ordinador tenen una arquitectura de 64 bits. Els nodes es comuniquen entre si a través d'una xarxa Myrinet de gran ample de banda i baixa latència. Físicament es localitza a l'interior de l'antiga capella de la Torre Girona, al campus de la UPC de Barcelona, dins d'un prisma de cristall de 9 x 18 x 5 metres, ocupa una instal·lació de 160 m² i pesa 40.000 kg.

×