B l’anarquisme inés i brenda

216 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
216
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
12
Acciones
Compartido
0
Descargas
1
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

B l’anarquisme inés i brenda

 1. 1.  Mijail Bakunin (1814-1876): la seva ideologia es podria definir en tres paraules: › Llibertat (en forma d‟anarquia) › Socialisme (anarquisme col·lectivista) › Federalisme (organització del treball)
 2. 2.  Piotr Alekséievitx Kropotkin (1842- 1921): les seves paraules claus eren: › L’ajuda mutua i la cooperació (sense necessitat d'institucions estatals) › Anarcocol·lectivisme (anarquisme basat en l‟ajuda mutua)
 3. 3. Una petita part de la població (burgesia) governa a tota la resta (proletariats) Els proletaris no tenen drets i no poden decidir res PASSAR D’UNA DICTADURA DE LA BURGESIA:
 4. 4. Igualitarisme:  NO eleccions NO burocràcia NO govern NO religió Revolució social Cultura Abolició de la propietat privada
 5. 5.  La paraula anarquia s„utilitza per definir caos, desordre o confusió, també vol dir sense senyor, sense govern. Per tant, el fonament bàsic de l'anarquisme és la negació de govern, l'autoritat i l'abolició de l'Estat com a règim.
 6. 6.  És una tendència política emmarcada dins del pensament i la tradició socialista, i del moviment obrer que sorgeix i es desenvolupa durant els segles XIX i XX.
 7. 7.  Configura un model d'organització social marcat per la solidaritat, el suport mutu i l'igualitarisme, en el qual els individus s'associen, practiquen l'autogestió i la col·lectivització de la propietat.  BAKUNISME = MOVIMENT LLIBERTARI
 8. 8.  Els Marxistes i els Anarquistes es van unir formant la Primera Internacional (AIT)  El líder anarquista a Espanya va ser Giuseppe Fanelli.
 9. 9.  1872: els anarquistes expulsen als marxistes de l‟AIT  Inici del període de la Restauració Borbònica a Espanya (1875)  Il·legalització i persecució de totes les associacions i representants dels ideals internacionalistes, i del moviment obrer en general.
 10. 10.  Només en els períodes de govern dels liberals va haver una certa “tolerància”  Es van moure entre la clandestinitat i la marginalitat en el si del sistema.  La seva influència sobre les classes populars no va deixar de créixer.
 11. 11.  Dècada dels 90: Domini de l‟acció directa i violenta (atemptats)  1896: Processos de Montjuïc
 12. 12.  Els anarquistes porten a terme una lluita més individual en que tothom ha de lluitar per allò que creu i que vol  Vol arrivar a un igualitarisme total (societat lliure)  Gran importància de la educació  Resumint, els objectius que proposen ens semblen correctes i amb sentit però potser algunes vies per arribar a aquests objectius no són correctes (atemptats, per exemple)
 13. 13.  https://www.youtube.com/watch?v=zeZ 0l9RBeZc

×