Nous mitjans

248 visualizaciones

Publicado el

Pregunta 1 de la PAC1
Assignatura: Fonaments i evolució de la multimèdia
Grau en multimèdia - UOC

De: Xavier Llop Valles

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
248
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
1
Acciones
Compartido
0
Descargas
0
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Nous mitjans

 1. 1. Lev Manovich Xavier Llop Valles Fonaments i evolució de la multimèdia UOC
 2. 2.  Que són els nous mitjans? Els principis dels nous mitjans:  Representació numèrica.  Modularitat.  Automatització.  Variabilitat.  Transcodificació.
 3. 3.  Són objectes culturals que han estat desenvolupats mitjançant les noves tecnologies de la comunicació.
 4. 4.  Exemple: Si No
 5. 5.  Segons Manovich hi ha cinc principis dels nous mitjans. No tots els nous mitjans obeeixen aquests principis Ordre lògic: els tres últims principis depenen dels dos primers.
 6. 6. NOUS MITJANS REPRESENTACIÓ MODULARITAT NUMÈRICAAUTOMATITZACIÓ VARIABILITAT TRANSCODIFICACIÓ
 7. 7.  Els objectes dels nous mitjans es composen de codi digital. Dos conseqüències:  Aquests objectes poden ser descrits matemàticament.  Estan sotmesos a manipulacions algorítmiques. Els nous mitjans es tornen programables.
 8. 8.  Exemple:  Manipulació d’imatges: Si apliquem els algoritmes adequats a una imatge la podem modificar.
 9. 9.  Els elements (imatges, formes...) són representats com agrupaments de mostres discretes. Aquests elements s’agrupen en objectes d’escala major, però no perden la seva identitat. Els objectes d’escala major també es poden agrupar formant objectes encara més grans, sense perdre tampoc la seva identitat.
 10. 10.  Exemple:  Capes de photoshop: Si modifiquem alguna de les capes de photoshop les altres queden intactes.
 11. 11.  La codificació numèrica i l’estructura modular permeten automatitzar:  la creació,  la manipulació  i l’accés ..dels nous mitjans.
 12. 12.  L’automatització permet eliminar la major part de l’acció humana alhora de crear i manipular els nous mitjans. Dos tipus d’automatització:  Baix nivell: plantilles o algoritmes simples.  Alt nivell: requereix que l’ordinador entengui el significat dels objectes que es generen (intel·ligència artificial).
 13. 13.  Exemple:  Creació de webs: Hi ha programes que s’encarreguen de crear pàgines web. Això permet que l’acció de programar el codi sigui automàtica.
 14. 14.  Poden existir varies versions d’un objecte dels nous mitjans. La variabilitat es dona gràcies:  A la codificació numèrica dels nous mitjans (Principi 1).  A la estructura modular dels objectes (principi 2).
 15. 15.  Exemple:  Cerca d’imatges: Quan busquem una imatge a la xarxa, com per exemple a google, podem trobar una infinitat de resultats. Podem trobar diferents versions d’una imatge.
 16. 16.  Exemple gràfic:
 17. 17.  Transcodificació: transformar a un altre format. La idea principal es digitalitzar els mitjans. Els nous mitjans tenen dues capes:  Capa cultural: es la capa que fa referència al usuari humà. Es aquella part dels nous mitjans que l’usuari podrà interpretar.  Capa informàtica: es la part que l’ordinador interpretarà . Aquesta canvia amb el temps.
 18. 18.  Exemple:  Publicitat: Un clar exemple de la transcodificació es la digitalització de la publicitat. La publicitat que ens arriba a casa o que veiem en cartells pel carrer ara també la podem trobar a l’ordinador. Ja sigui al correu electrònic, en pàgines web, etc.

×