L’alcohol i el tabac

85 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
85
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
2
Acciones
Compartido
0
Descargas
0
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

L’alcohol i el tabac

 1. 1. L’alcohol i el tabac Yassin Oukhouya 4t ESO A
 2. 2. •Índex: Alcohol• Que es?, Efectes principals.• Efectes a llarg termini• Malalties.
 3. 3. 1-Que és?,Efectes principals• Els efectes del consum dalcohol poden passar per un consum i la salut varien des de possibles sostingut dalcohol. Un consum efectes beneficiosos en el cas de excessiu dalcohol a llarg termini consumir baixes quantitats pot danyar gairebé qualsevol dalcohol a perjudicis molt greus òrgan i sistema del cos. El per la salut en cas dabús crònic cervell adolescent que està de lalcohol. Els alts nivells de encara en desenvolupament és consum dalcohol estan particularment vulnerable als correlacionats amb risc de efectes tòxics de lalcohol. desenvolupar alcoholisme,malal tia cardiovascular, malabsorció, pan creatitis crònica, cirrosi deguda a lalcohol, i càncer. Danys al sistema nerviós central i al sistema nerviós perifèric
 4. 4. 2-Efectes a llarg termini• El consum excessiu dalcohol lidera les causes de mort prevenibles al món. Segons un estudi lalcohol està relacionat amb una de cada 25 morts al món i que el 5% dels anys viscuts sota discapacitat satribueixen al consum dalcohol.
 5. 5. 3-Malalties.• Els efectes de lalcohol sobre el cos són nombrosos i diversos. Lalcohol, específicament letanol, és una potent droga psicoactiva amb un nombre elevat defectes terciaris que pot afectar de manera greu al nostre organisme. La quantitat i les circumstàncies del consum juguen un paper important en determinar la durada de la intoxicació. Per exemple, en consumir alcohol després dun gran dinar és menys probable que es produeixin signes visibles dintoxicació que amb lestómac vacío.La hidratació també juga un paper important, especialment en determinar la durada de les ressaques.
 6. 6. •Índex:Tabac• 1- Que es?, Efectes principals.• 2-Efectes a llarg termini.• 3-Malalties.
 7. 7. 1- Que es?, Efectes principals.• El tabaquismo es la adicción al tabaco, provocada principalmente por uno de sus componentes activos, la nicotina; la acción de dicha sustancia acaba condicionando el abuso de su consumo. Dicha adicción produce enfermedades nocivas para la salud del consumidor.
 8. 8. 2-Efectes a cort i llarg termini.• A Curt Termini: taquicàrdia, pulmons, impotència, mal alè, Capacitat pulmonar Insuficiència cardíaca crònica, REDUÏDA, Envelliment i emfisema i malaltia ressecament de la pell, pulmonar obstructiva Manca dalè, increment de la crònica, vessament cerebral, PRESSIÓ arterial, càries i accident isquèmic transitori, taques a les dents. A llarg claudicació intermitent (Com termini: síndrome coronària conseqüència de la síndrome aguda (El Que Pot culminar coronària aguda). en lamputació de membre de les Nacions Unides), el càncer de nas, boca, gola o
 9. 9. 3-Malalties.• Les patologies més freqüents associades al tabaquisme són la bronquitis i lemfisema.Es tracta de dos fenòmens essencialment de tipus inflamatori i destructiu, però que poden complicar amb lesions obstructives, de fibrosi alveolar i fins i tot de pneumotòrax .La nicotina té també un efecte directe sobre el sistema vascular, podent produir gangrena com a complicació de la malaltia de Buerger. Daltra banda, es considera que lhàbit del tabaquisme pot influir negativament en la potència sexual masculina. En termes generals, les complicacions derivades del consum de tabac es perceben a llarg termini. És lacció prolongada i continuada de les diferents substàncies que componen els cigarrets sobre lorganisme humà el que desencadena el desenvolupament de patologies severes com tumoracions, problemes cardiovasculars, respiratoris, etc. Tal és el cas, per exemple, del càncer de llavi en els fumadors de pipa, el càncer de bufeta, el càncer desòfag. En aquest últim, saprecia un major risc de patir-lo en pacients addictes al tabac negre. Els quitrans i altres substàncies químiques que acompanyen a la nicotina en la composició de la cigarreta són considerats altament nocius, sent els principals responsable del desenvolupament de tals complicacions. No obstant això, està demostrat també que el tabac mastegat «sense fum» també produeix càncer de la cavitat oral. Lús simultani de lalcohol augmenta la carcinogenicitat del tabac respecte al càncer de cap i coll. El tabac és el responsable del diagnòstic de gairebé la totalitat de casos de malaltia pulmonar obstructiva, demfisema i de càncer de pulmó.

×