Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Presentació Aprop@

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Presentació e tic grup
Presentació e tic grup
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 10 Anuncio

Presentació Aprop@

Projecte Aprop@ del grup Al Bon Vent.
Aquesta obra està subjecte a la llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada Creative Commons. Per veure una còpia de la llicència, visiteu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/.

Projecte Aprop@ del grup Al Bon Vent.
Aquesta obra està subjecte a la llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada Creative Commons. Per veure una còpia de la llicència, visiteu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/.

Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

Similares a Presentació Aprop@ (20)

Anuncio

Más reciente (20)

Presentació Aprop@

  1. 1. Albert Fargas , Emilio Álvarez , Roger Boada i Eulàlia Ventura som i us presentem
  2. 2. Presentació Resum del Projecte L’actual crisi socioeconòmica provoca exclusió social Situacions de mancances socials + Analfabetisme digital = Persones doblement excloses Accessi bilitat Creem una eina per a lluitar contra aquesta Doble exclusió
  3. 3. Definició Societat de la informació ● Les TIC han provocat transformacions importants en la societat. ● Amb la desigualtat d'accés a les TIC apareix la bretxa digital. ● Les TIC són una plataforma de lluita contra les desigualtats. Crisi social ● Canvis que amenacen els paradigmes establerts de l'estat del benestar. ● Productes econòmics especulatius tòxics generats per la Globalització. ● Poder polític liberal poc sensible a les necessitats socials. Comunitat en xarxa • L'ésser humà ha tingut sempre necessitat de viure en comunitat. • És part de la col·lectivitat ajudar i ser ajudat. • Implica objectius comuns, accions conjuntes i major incidència.
  4. 4. Justificació Tres eixos fonamentals ● Disminueixen els recursos destinats a les necessitats socials. ● De les famílies. ● De les administracions ● Augmenten les necessitats d'ajuda. ● Les TIC són una bona eina. ● Igualen a les persones. ● Flexibilitat d'accés. ● Economitzen recursos.
  5. 5. Objectius Aprop@ Doble implicació: Jo m'Aprop@ L'eina m'Aprop@ ● A les persones ● A les TIC ● A la societat ● Als recursos
  6. 6. Continguts Banc de Temps Intercanvi de temps. Igualació de les persones 1h = 1h. Portal d'accés als bancs de temps existents. Creació d'un banc en zones no cobertes. Grups de suport i ajuda mútua Grups per compartir experiències. Eina per a posar en contacte persones amb les mateixes necessitats. Portal d'accés als grups existents. Creació de grups en zones no cobertes. Intercanvi Intercanvi d'objectes sense moneda. Portal d'accés a les webs i fires d'intercanvi. Creació d'una pàgina d'intercanvi en zones no cobertes.
  7. 7. Continguts Compartir transport Eina per a compartir transport privat. Portal d'accés a les eines existents. Creació d'una eina en zones no cobertes. Economies Alternatives Impulsar i fomentar un sistema alternatiu a l'economia tradicional. Es pretén evitar al màxim la utilització de les monedes oficials. Entitats, Administracions públiques i altres projectes Vinculació amb projectes externs que acompleixin els objectius d'Aprop@. Portal d'accés a entitats que treballen en les necessitats socials. Portal d'accés a serveis d'Administracions públiques.
  8. 8. Gestió i Difusió Recursos materials Creació del Terminal i Software Aprop@. Àmplia distribució en el territori. Prioritat absoluta a l'accessibilitat. Suport de la Fundació BT. Recursos humans Gestió mitjançant tècnics i voluntariat. Voluntariat tècnic de BT. Implicació del personal d'entitats i Administracions. Recursos econòmics Procurar la mínima despesa aprofitant espais cedits, col·laboracions d'entitats, voluntariat... Ingressos mitjançant donacions, subvencions públiques i esponsorització privada. Donar a conèixer el projecte Amb la col·laboració de l'associació Designia
  9. 9. Conclusió Implicacions psicològiques El projecte comporta implícitament unes conseqüències positives: ● En les persones donants. ● En les persones receptores. ● En la societat. Facilita els comportaments prosocials. Conclusió Al llarg del procés d'estudi hem conclòs: ● Intenció de crear un projecte realitzable. ● Necessitat d'una plataforma per optimitzar recursos socials. ● Gran repte d'apropar les TIC a persones en situació de risc social. ● Els aspectes tractats no són únics ni exclusius. ● El grup té un compromís ferm envers les persones més desfavorides.
  10. 10. Conclusió Mapa conceptual Detecció de necessitats Comporta Estudi de la situació actual Creació d'Aprop@ Justifica la Per assolir Objectius Mitjançant Que impliquen Continguts Gestió Repercussions Que necessiten Psicològiques Difusió

×