Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Jacint Verdaguer i Santaló (1845-1902)és el gran poeta de la Renaixença (segleXIX) i el creador de la  llengua literària...
Jacint Verdaguer va néixer a Folgueroles (Osona) l’any1845. Fill d’una família de pagesos, va ingressar al els deu anys al...
Aviat començà a escriure i al20 anys obtingué dos guardonsals Jocs Florals de Barcelona.
El 1874, seguint uns consells mèdics que lirecomanaven aires de mar, es va embarcar coma capellà en un vaixell de vapor de...
Del 1879 al        1893, va residir       com a capellà de la       família en el palau       ...
Al fer quaranta anys pateix una forta crisis espiritual i començà adedicar-se al l’exorcisme i a fer obres de caritat fins...
Per aquest  comportamentirregular el Bisbe de Vic el va obligar a residir dos anys al santuari de Gleva    (Osona).
A Vallvidrera (Barcelonès) el1902 va morir de tuberculosi.L’enterrament de mossènCinto va ser una manifestacióimpressionan...
23 anys després de laseva mort es vanpublicar poemes que elsamagava en una bigade la seva cambra perpor que algú poguéslle...
Jacint Verdaguer era aficionatdes de petit a recollir itranscriure les llegendes i lesrondalles populars que sentiaexplica...
Verdaguer va crear el dos poemes èpics més importants de laliteratura catalana: LAtlàntida (1877) i el Canigó(1885).   ...
L’Atlàntida    Narra la història    de   l’enfonsament    d’un    continent    llegendari.    Els  ...
Cant I (fragment): Estrofes 27, 28, 29Al temps que l gran Alcides anava per la terra,tot escombrantla ab clava feixuga, ar...
Explica l’origen mític illegendari de Catalunya.L’acció  se   situa  alvoltant de l’any mil, alPirineu i narra el am...
Hi apareixen:  • Personatges   històrics.  • Personatges   llegendaris.  • Personatges   fantàstics.• El pai...
Cant I (fragment): Laplech   Ab son germá, lo comte de Cerdanya,    com áliga que á láliga acompanya,   devalla Ta...
Sentia una gran estimació pel país el va portar a interessar-se per la literatura popular i a elogiar la seva terra. Per a...
Pel seu estil popular i la seva gran sensibilitat, van sermusicats i s’han convertit en cançons popular com: Virolai,Lo no...
Verdaguer es veia molt interessat per la història, les llegendes iels paisatges de Catalunya. Després d’escoltar llegendes...
Placa del carrer de Mossen Cinto Verdaguer a Canet de Mar(Maresme).
Placa commemorativa dedicada a Jacint Verdaguer, al refugi de la Renclusa, al peu lA
Monument a Verdaguer, a la cruïlla  Escultura dedicada  a Jacintde lAvinguda Diagonal i el Passeig  Verdaguer al cim...
Cristian Expósito Serrano Eric García Brugués
Jacint Verdaguer
Jacint Verdaguer
Jacint Verdaguer
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Jacint Verdaguer

8.271 visualizaciones

Publicado el

Power Point amb tot relacionat amb la vida del gran poeta català de la renaixença, Jacin Verdaguer

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

Jacint Verdaguer

 1. 1. Jacint Verdaguer i Santaló (1845-1902)és el gran poeta de la Renaixença (segleXIX) i el creador de la llengua literària moderna.
 2. 2. Jacint Verdaguer va néixer a Folgueroles (Osona) l’any1845. Fill d’una família de pagesos, va ingressar al els deu anys al seminari de Vic, on va adquirir una sòlida formació en humanitats, filosofia i teologia.
 3. 3. Aviat començà a escriure i al20 anys obtingué dos guardonsals Jocs Florals de Barcelona.
 4. 4. El 1874, seguint uns consells mèdics que lirecomanaven aires de mar, es va embarcar coma capellà en un vaixell de vapor de la companya Transatlàntica.
 5. 5. Del 1879 al 1893, va residir com a capellà de la família en el palau del Marquès de Comillas, on va poder dedicar-se plenament a la creació literària.(Marquès deComillas)
 6. 6. Al fer quaranta anys pateix una forta crisis espiritual i començà adedicar-se al l’exorcisme i a fer obres de caritat fins al puntd’endeutar-se.
 7. 7. Per aquest comportamentirregular el Bisbe de Vic el va obligar a residir dos anys al santuari de Gleva (Osona).
 8. 8. A Vallvidrera (Barcelonès) el1902 va morir de tuberculosi.L’enterrament de mossènCinto va ser una manifestacióimpressionant de dol popular.
 9. 9. 23 anys després de laseva mort es vanpublicar poemes que elsamagava en una bigade la seva cambra perpor que algú poguésllegir-los, ja que noeren poemes quecorresponguessin a laseva condició decapellà. Van serarreplegats enJovenívoles.
 10. 10. Jacint Verdaguer era aficionatdes de petit a recollir itranscriure les llegendes i lesrondalles populars que sentiaexplicar a la gent i de gran allegir grans obres de laliteratura clàssica.
 11. 11. Verdaguer va crear el dos poemes èpics més importants de laliteratura catalana: LAtlàntida (1877) i el Canigó(1885). Aquest poemes narren les proeses d’uns herois que se enfronten a accions i fenòmens de caràcter extraordinari.
 12. 12. L’Atlàntida Narra la història de l’enfonsament d’un continent llegendari. Els personatges principals són: l’heroi Hèrcules, el qual se enfronta als atlans, i Hesperis, la reina de l’Atlàntida, que mor veient com desapareix el seu gran continent.
 13. 13. Cant I (fragment): Estrofes 27, 28, 29Al temps que l gran Alcides anava per la terra,tot escombrantla ab clava feixuga, arrèu-arrèu,de borts gegants y monstres que á Deu movían guerra,en flames esclatava nevat lo Pirineu.Desde hont lo sol al náixer ja daura ses boscuries,ab brams y cruixidera l incendi, á coll del torb,duya sos rius de laves á Roncesvalls y Asturies,sens ésserli congestes, torrents, ni colls, destorb.Apar serpent immensa, d escata vermellosa,que á través de l Europa, d un mar á laltre mar,respirant fum y flames, passás esgarrifosason cabell de guspires y foch á rabejar.
 14. 14. Explica l’origen mític illegendari de Catalunya.L’acció se situa alvoltant de l’any mil, alPirineu i narra el amorsdel cavaller Gentil,encisat per la fadaFlordeneu, transformadaen la pastora Griselda;les guerres dereconquesta contra elsarraïns i la tascareligiosa del monestirscatalans medievals.
 15. 15. Hi apareixen: • Personatges històrics. • Personatges llegendaris. • Personatges fantàstics.• El paisatge pirinenc es descrit d’una manera meravellosa.
 16. 16. Cant I (fragment): Laplech Ab son germá, lo comte de Cerdanya, com áliga que á láliga acompanya, devalla Tallaferro de Canigó un matí; ve ab son fill de caçar en la boscuria, quant al sentirhi mistica canturia se nentra al hermitatge devot de Sant Martí. Lo Sant, desdel cavall, vestit de malla, encès damor, dun colp despasa talla, per abrigar á un pobre, son ribetat mantell; Gentil, laligó tendre, sa armadura contempla, y, ab coratge que no dura:—Mon pare,—diu,—voldria ser cavaller com ell.
 17. 17. Sentia una gran estimació pel país el va portar a interessar-se per la literatura popular i a elogiar la seva terra. Per això les sever obres líriques tenen un caràcter religiós i patriòtic. En podem destacar el llibres següents:Idil·lis i cants místics (1879) Flors de Calvari (1896) Pàtria (1888)
 18. 18. Pel seu estil popular i la seva gran sensibilitat, van sermusicats i s’han convertit en cançons popular com: Virolai,Lo noi de la mare, La mort de l’escolà i L’emigrant (1876).
 19. 19. Verdaguer es veia molt interessat per la història, les llegendes iels paisatges de Catalunya. Després d’escoltar llegendes irondalles pels pobles catalans, va fer-ne noves versions, algunesen prosa com Lo Mariner de Sant Pau, i d’altres en vers com Locomte Arnau.
 20. 20. Placa del carrer de Mossen Cinto Verdaguer a Canet de Mar(Maresme).
 21. 21. Placa commemorativa dedicada a Jacint Verdaguer, al refugi de la Renclusa, al peu lA
 22. 22. Monument a Verdaguer, a la cruïlla Escultura dedicada a Jacintde lAvinguda Diagonal i el Passeig Verdaguer al cim de la Mare dede Sant Joan. Déu del Mont.
 23. 23. Cristian Expósito Serrano Eric García Brugués

×