Les xarxes socials

379 visualizaciones

Publicado el

Una presentació sobre les xarxes socials, i Tumblr.

Publicado en: Tecnología
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
379
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
86
Acciones
Compartido
0
Descargas
2
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Les xarxes socials

 1. 1. Que són? Bàsicament són llocs web que ofereixen diversos serveis i funcionalitats de comunicació per mantenir en contacte als usuaris de la xarxa.
 2. 2. Per a què serveixen? Com diu el seu propi nom, serveixen per crear 'xarxes' entre persones que comparteixen mateixos gustos, opinions o idees i volen intercambiar informació o experiències.
 3. 3. Temàtica i classificació Encara que hi ha multitud de temes al voltant dels quals es centren les xarxes socials, podríem classificar-los en tres grans categories:  1. Xarxes personals: Facebook  2. Xarxes temàtiques: Youtube  3. Xarxes professionals: Linked In
 4. 4.  Les xarxes personals es componen de centenars o milers d'usuaris en les quals cadascú té el seu petit “espai” amb la seva informació, les seves fotos, la seva música, etc. Y cada un es pot relacionar amb els altres de múltiples maneres. Aquest es el cas de Facebook, Twitter, Tumblr...etc.
 5. 5.  Les xarxes temàtiques són similars a les anteriors encara que es diferencien pel fet de que solen centrar-se en un tema en concret i proporcionen les funcionalitats necessàries per al mateix. Per exemple, una xarxa de cinema, d'informàtica, d'algun tipus d'esport....
 6. 6.  Són una varietat especial de les anteriors, dedicades exclusivament a l'àmbit laboral, en tots els seus vessants. Poden posar en contacte a aquells que ofereixen treball, als que busquen, crear grups d'investigació...etc.
 7. 7. Xarxes socials i societat Avui dia, les xarxes socials són una part íntegra de la nostra vida. Ja sigui per buscar treball, fer amics, trobar parella, buscar informació...qualsevol cosa que vulguem a Internet es pot trobar mitjançant les xarxes socials. En certa manera les nostres vides giren al voltant del mòbil o l'ordinador.
 8. 8. Avantatges?  Son gratuïtes.  Permeten comunicar-se amb altres persones a grans distàncies.  Més facilitat a l'hora d'intercanviar i tribar informació.
 9. 9.  Et permet estar sempre al dia.  Pots compartir qualsevol cosa (vídeos, música, fotos...etc).  Coneixer i mantindre relacions amb gent de qualsevol lloc del món.
 10. 10. Desaventatges?  Addicció  La teva vida deixa de ser privada, perds la teva intimitat.  El perill de la suplantació de personalitat.  El perill ímplicit que representa deixar les teves dades a la xarxa.
 11. 11. Un exemple: Tumblr es un tipus de xarxa social basada en el microblogging, una espècie de bloc fet de missatges curts i coses senzilles. Una imatge, una cançó en particular, una frase...es podria dir que si un bloc es un diari, un tumblelog es un esborrany.
 12. 12. Estructura i funcions Tumblr està format per una comunitat de centenars de milers d'usuaris que tenen un o més blocs bassats en el sistema de micro-blogging explicat abans. Però com funciona exactament?
 13. 13. Tumblr té diverses funcions que es poden veure reflectides al nostre dashboard (escritorio en castellà). Com es pot veure a l'imatge, podem publicar text, fotos, cites, links, audios o videos al nostre tumblelog. I tot el que publiquem, o poden rebloguear altres persones.
 14. 14. Rebloguear: v. De l'anglés 'reblog'. Tornar a publicar el que ja ha publicat algú altre. El 'reblogueig' es la base d'aquest tipus de bloc. Es poden fer altres coses, però aquesta es la funció principal que es pot fer. Es pot veure com un cicle:
 15. 15.  La xarxa de Tumblr funciona mitjançant un sistema de 'follows' (seguidors). Tot el que publiques surt als seus dashboards, i tot el que ells publiquen surt al teu. Així que tothom pot veure tot el que hi ha al teu bloc constantment i viceversa.
 16. 16.  Tumblr compta amb el seu propi buscador i reproductor de música, i també amb un sistema de preguntes i respostes mitjançant el qual els teus followers (seguidors) poden preguntar-te qualsevol cosa i pots respondre com vulguis (amb text, imatges...etc).
 17. 17. Disseny  Tumblr utilitza plantilles que la mateixa web ofereix o que es poden descarregar. Hi ha moltíssimes gratuïtes i s'afegeixen de noves constantment.

×