L’áudio digital

183 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

L’áudio digital

  1. 1.  Naturalesa del so - intensitat - altura o to - timbre  Digitalització del so
  2. 2. Les ones sonores son de naturalesa mecànica, a diferencia de les ones electromagnètiques. Les característiques que defineixen les ones son: o Amplitud(A): son les ones sonores que percebrem com a volum. o Freqüència(f): es el nombre de cicles completa que es repeteix. Les ones es repeteixen cada cert temps s’anomena periòdiques. Es mesura en hertzs(Hz) i 1Hz=a un cicle per segon. o Període(T): És el temps que tarda a produir-se un cicle. L’expressió es T=1/f o Longitud d’ ona(λ): es la distancia que recorre el so en un cicle complet. S'expressa λ=v/f
  3. 3. La informació que gestionem amb un ordinador l'emmagatzemem en aquest mitjançant zeros y uns (informació digital). Aquests zeros i uns poden representar text, imatge, so o qualsevol altre tipus d’element susceptible de ser processat digitalment, com per exemple el model tridimensional d’un cotxe.
  4. 4. En el cas d’un ordinador, per digitalitzar el so, tot i que es poden utilitzar diversos dispositius, la solució més econòmica generalment consisteix a fer servir una placa de so i, eventualment un micròfon connectat a aquesta. o El procés mitjançant el qual es transformen dades analògiques a un format digital s’anomena digitalització. Per exemple, amb un escàner es pot convertir una fotografia en un fitxer, reduint la informació a un mapa de bits.

×