Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Strategi for en fiktiv virksomhets bruk av sosiale medier - øvingsoppgave

199 visualizaciones

Publicado el

Utarbeidet som svar på en øvingsoppgave i forbindelse med nettkurs i sosiale medier ved NTNU

Publicado en: Educación
 • Inicia sesión para ver los comentarios

 • Sé el primero en recomendar esto

Strategi for en fiktiv virksomhets bruk av sosiale medier - øvingsoppgave

 1. 1. Middagsleverandøren i sosiale medier Strategi mars 2017.
 2. 2. Sosiale medier for å nå Middagsleverandørens overordnede mål  Middagsleverandørens bruk av sosiale medier skal bidra til å opprette og opprettholde kontakten med kundene våre i Norge.  Vi har en overordnet målsetting om å bidra til økt produksjon og bruk av økologiske matvarer, noe vi mener både tjener miljøet og dyrevelferden i Norge.  Vi har valgt å følge disse kommunikasjonsverdiene i sosiale medier:  Inkluderende i vår kommunikasjon med eksisterende og potensielle kunder og samarbeidspartnere. Vi vil ha en åpen dialog også om tema som er utfordrende. Vi vil være åpne med hensyn til de verdiene vi står for og de konsekvensene det kan få for kunder og samarbeidspartnere.
 3. 3. Våre målgrupper  Potensielle og eksisterende kunder er Middagsleverandørens viktigste målgrupper  Vi vil strebe etter å nå og være relevant og nyttig for alle våre målgrupper: - potensielle kunder - eksisterende kunder - samarbeidspartnere - potensielle arbeidssøkere
 4. 4. Aktuelt innhold og tema  Fokus på dialog – driftsmeldinger, reklame og ensidig informasjon skal ikke dominere våre profiler i sosiale medier. Likevel slik at vi må tillate noe informasjon om de produktene vi selger som kan få litt reklamepreg.  Vi vil fokusere på følgende hovedtema der vi vil invitere til dialog: - diskusjon rundt begrepet økologisk – vi vil presentere våre kravspesifikasjoner til råvareleverandørene våre, og er åpne for saklig debatt om de valgene vi har gjort. - dyrevelferd – vi vil være åpne om de standpunktene vår virksomhet har i dette spørsmålet, og er åpne for saklig debatt om de valgene vi har gjort. - presentasjon av produktene vi tilbyr og våre råvareleverandører. Vi vil forsøke å gi en så saklig presentasjon som mulig, gi det minst mulig preg av ensidig reklame.
 5. 5. Sosiale mediekanaler vi bruker  Middagsleverandøren på Facebook: - Relasjonsbygging, kommunikasjon og rekruttering - Brukes som kommunikasjonskanal mot alle våre prioriterte målgrupper. Vil i særlig grad brukes som samtalekanal med potensielle og eksisterende kunder for å yte service gjennom deling og dialog.  Middagsleverandørens blogg: - Brukes som kommunikasjonskanal mot potensielle og eksisterende kunder. Særlig godt egnet som diskusjonsforum.
 6. 6. Ansvar og roller  Middagsleverandøren har i første omgang valgt å kun delta på Facebook, og opprette en blogg for å kunne ha en tett oppfølging av disse to kanalene.  Det overordnede ansvaret for Middagsleverandørens deltakelse i sosiale medier ligger hos bedriftens PR-ansvarlige.  Dersom man har spørsmål angående Middagsleverandørens bruk av sosiale mediekanaler, skal bedriftens PR-ansvarlige kontaktes.
 7. 7. Engasjement og holdninger – krav til hvordan Middagsleverandørens egne ansatte skal kommunisere på sosiale medier  Vi er aldri anonyme i sosiale medier – fortell hvor du jobber dersom du skriver på vegne av Middagsleverandøren. Signer med fornavn og rolle i bedriften.  Det er lett å la seg rive med, spesielt i temaer som angår dyrevelferd. Husk at det er du selv som bestemmer hvor personlig du skal være i disse kanalene – du må sette dine egne grenser. Husk at andre deltakere på sosiale medier kan oppfatte at du skriver på vegne av Middagsleverandøren selv om du har gjort det klart at du opptrer som privatperson.
 8. 8. Rammer  Alt innhold som er lovstridig, rasistisk eller angrep på personer, vil umiddelbart fjernes fra våre sosiale mediekanaler. Vi svarer ikke på innholdet i disse innleggene, men vi kan informere avsender om at vi fjerner/rapporterer disse.  Vi legger ikke ut sensitiv informasjon om Middagsleverandøren eller tilknyttede personer eller andre.  Vi legger ikke ut fotografier etc. av personer som er lett identifiserbare uten samtykke. Vi krediterer alltid i forhold til de reglene som gjelder i den aktuelle sammenhengen.
 9. 9. Samtalen, språk og svar  Svar alltid når: - innlegget inneholder faktafeil - innlegget inneholder spørsmål knyttet til kvaliteten på Middagsleverandørens produkter - innlegget kommer fra en misfornøyd kunde - vi prøver å svare samme dag/døgn som et innlegg har blitt publisert. I helg/ferier skal vi strebe etter å respondere snarlig.
 10. 10. Effekter og resultater  Vår deltakelse og vårt omdømme i sosiale medier skal overvåkes og følges opp systematisk, for eksempel som følgende: - Vi skal følge opp samtaler med målgruppene - Vi skal følge med på hva som sies om Middagsleverandøren i de kanalene vi deltar i  Vi skal strebe etter å måle effekten av vår deltakelse i sosiale medier: - Facebook:  Hvor mange har vi snakket med? Rekruttert? Hjulpet? Hørt på? Rapporter om antall likes, kommentarer, visninger, likere og deltakere Facebook-insights. Statistikk om brukeren og bruken. For eksempel alder og geografisk tilhørighet og handlinger
 11. 11. Middagsleverandøren – inspirasjon til denne strategien  Vi har kopiert og tilpasset Høgskolen i Sør-Trøndelag sin strategi for bruk av sosiale medier «HiST i sosiale medier – strategi og veiledning oktober 2011»

×