Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
50 Anys Fent Escola
Martí Esteve
Joan Soler
Joel Hill
Pau Bosch
Arnau Rovira
Associació: Emprecat
Promoció: Castellet
Índex
1.- Presentació
2.- Història de la nostra escola:
2.1.) Des dels inicis fins l’any 1975
2.2.) Des de l’any 1975 fins...
Presentació:
Associació: Emprecat Logotip:
Membres del grup:
Joan Soler
Martí Esteve
Joel Hill
Pau Bosch
Arnau Rovira
L’ob...
DES DELS INICIS FINS ALS ANYS 1975:
● Durant l’estiu, molts professors i professores d’altres escoles, venien al Montagut ...
DES DE L’ANY 1975 FINS EL 1985:
-Al 1974 Montserrat Sàrries va ser substituida
per la directora Ventura Morera
-Ventura Mo...
Des de l’any 1985 fins el 1995:
● El director d’aquesta etapa va ser Joan Sabaté.
● Va ser una època difícil per el tema d...
DES DE L’ANY 1995 FINS AL
2005:
● Al 1997 l’arquitecte Josep Rubio, es va convertir, de manera alturista, en
el responsabl...
DES DE L’ANY 2005 FINS
L’ACTUALITAT:
● Charo Igea va ser la directora des de el novembre
del 2005 fins al febrer de l’any ...
Acte 50 anys d’escola
Entrevista Sr. Joan Miret:
Hola bona tarda! Som els alumnes de la associació Emprecat: en Joel, en
Martí, en Pau, en Joan ...
1- Qui va tenir la idea de fundar l'escola? Per què?
Un grup de 10 pares perquè volíem seguir el model de l'escola de
Barc...
3-Quina diferència hi havia entre les escoles nacionals ( de Franco) i
l'Escola Montagut?
Era una escola mixta, tenia nens...
5- Per què es van construir els blocs de pisos al pati de l'escola?
Per finançar les obres de l'escola. Construint pisos i...
7-Ens pot dir a quin any i a quin mes es va fundar l'escola Montagut?
En l’any 1965 , el 6 d'octubre.
8- Vostè creu que el...
9- Quin va ser el primer director/a de l'escola? Què en pensava d'aquesta
nova ideologia?
Montserrat Sàrries.
10- Ens pot ...
VIDEOS:
GALERIA DE FOTOS
Fotos Escola Gran i
entorns:
entrada
ESCOL
A Gran:
Poesia:PER MOLTS ANYS, MONTAGUT!!!
Cinquanta anys d’escola han passat
entre vinyes, pins i Vilafranca.
Aquells pares amb v...
Cloenda i valoració del treball
Ha sigut molt interessant fer aquest treball per els 50 anys d’Escola Montagut, hem
revisc...
GRÀCIES PER LA VOSTRA
ATENCIÓ
EMPRECAT
50 anys Emprecat
50 anys Emprecat
50 anys Emprecat
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

50 anys Emprecat

244 visualizaciones

Publicado el

ff

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

50 anys Emprecat

 1. 1. 50 Anys Fent Escola Martí Esteve Joan Soler Joel Hill Pau Bosch Arnau Rovira Associació: Emprecat Promoció: Castellet
 2. 2. Índex 1.- Presentació 2.- Història de la nostra escola: 2.1.) Des dels inicis fins l’any 1975 2.2.) Des de l’any 1975 fins el 1985 2.3.) Des de l’any 1985 fins el 1995 2.4.) Des de l’any 1995 fins el 2005 2.5.) Des de l’any 2005 fins l’actualitat. 3.- Fotos 4.- Entrevista 5.- Poesia 6.- Cloenda
 3. 3. Presentació: Associació: Emprecat Logotip: Membres del grup: Joan Soler Martí Esteve Joel Hill Pau Bosch Arnau Rovira L’objectiu del treball, és explicar tota la història de l’escola i per tant mostrar l’evolució, des d’una idea a una realitat que ara acaba de complir 50 anys.
 4. 4. DES DELS INICIS FINS ALS ANYS 1975: ● Durant l’estiu, molts professors i professores d’altres escoles, venien al Montagut a fer un intercanvi d’experiències. Aquestes trobades eren molt enriquidores per l’escola ja que ens aportaven noves idees que ja estaven en pràctica. ● La directora Ventura Morera era exigent, sabia on anava i tenia un equip en el qual hi confiava molt. ● Els dotze anys en què vam aplicar la línea de la directora Ventura Morera han sigut bàsics per la pedagogia del Montagut. ● Els professors feien quedades per explicar experiències i millorar com a professors/es. ● Quan van començar a donar classes només hi havia l’escola petita del carrer Menendez Pelayo. ● En aquella època l’escola petita estava envoltada de camps/prats i a les afores de Vilafranca del Penedès. ● A partir dels anys setanta les Illes Balears van començar a ser un dels destins més preferits dels viatges de fi d’estudis.
 5. 5. DES DE L’ANY 1975 FINS EL 1985: -Al 1974 Montserrat Sàrries va ser substituida per la directora Ventura Morera -Ventura Morera va aplicar una nova línia pedagògica. -Ventura Morera va aportar novetats com ara:Els racons,treballar en projectes,fer colònies,treballar en grup… -Al curs 1978-1979, l’últim de Ventura Morera com a directora, un 93% dels alumnes van aprovar la selectivitat. -Al 1979-1980, el primer any de Joaquim Puig com a responsable del centre, un 100% dels alumnes van passar amb èxit les proves d’accés a la universitat.
 6. 6. Des de l’any 1985 fins el 1995: ● El director d’aquesta etapa va ser Joan Sabaté. ● Va ser una època difícil per el tema de l’escola en català, perquè l’escola es diferenciava de les altres escoles de Franco. ● Per un tema polític, l’escola va passar de tenir uns 700 alumnes a 240. ● Implantació del batxillerat internacional. ● Va millorar el nivell d’anglès. ● Es va començar a recuperar l’alumnat a l’any 1989. ● En mig del curs 1991-1992 va ser cessat Joan Sabaté i va sortir escollit per el Consell d’Administració, Rafael Alcalde. ● Al 1992 es va tenir la idea de fer que els pares que ja no tenien fills a l’escola, ja no fossin propietaris de l’escola, fent així que només ho fóssin els pares que tenien els nens allà actualment.
 7. 7. DES DE L’ANY 1995 FINS AL 2005: ● Al 1997 l’arquitecte Josep Rubio, es va convertir, de manera alturista, en el responsable del projecte de crear un nou edifici. Amb un encertat plantejament, va aconseguir unir els dos edificis exteriors i el nou, l’edifici nou incorporava aules d’ESO. ● Quan Rafael Alcalde va deixar el càrrec per decisió propia, el Consell d’Administració li va oferir la direcció a la persona que millor coneixia l’escola i que ja tenia una àmplia expèrencia directiva, Carme Gallemí ● Es va finalitzar la primera promoció de segon de batxillerat ● Entre els anys 1998-1999 es va crear la pàgina web de l’escola. ● L’escola entre el canvi de segle, es va reforçar amb més sortides i activitats extraescolars. ● Anna Sabaté va substituir a Carme Gallemí com a directora de l’escola, Anna Sabaté va dirigir durant 5 anys. ● Al juny del 1999-2000 es va celebrar la primera Festa Esportiva al Montagut, descrita per el compàs del Montagut com un festival de color, calor, moviment, soroll, aigua, plaer etc.
 8. 8. DES DE L’ANY 2005 FINS L’ACTUALITAT: ● Charo Igea va ser la directora des de el novembre del 2005 fins al febrer de l’any 2007; no va estar més de 2 anys. ● En l’any 2007 es va escollir la provisional directora Roser Figueras Romagosa ● El setembre del 2007 va entrar com a directora Carme Roca. Ella tenia un dilatat coneixement del centre, perquè havia sigut coordinadora juntament amb Rafael Alcalde i Carme Gallemí ● Es va construïr un edifici a la zona dels camps, l’arquitecte va ser Octavi Sànchez ● A l’abril d’aquest any s’ha innaugurat la placa sobre els 50 anys de escola.
 9. 9. Acte 50 anys d’escola
 10. 10. Entrevista Sr. Joan Miret: Hola bona tarda! Som els alumnes de la associació Emprecat: en Joel, en Martí, en Pau, en Joan i l’ Arnau. Volem agrair-li que hagi vingut avui a l’escola. Aquesta activitat la fem perquè aquest any celebrem els 50 anys d’escola. Nosaltres som alumnes de 6è de Primària i estem fent un projecte sobre l’escola. Si li sembla Sr. Miret , podem començar l' entrevista. Joan Miret
 11. 11. 1- Qui va tenir la idea de fundar l'escola? Per què? Un grup de 10 pares perquè volíem seguir el model de l'escola de Barcelona Betània Patmos. Aquesta escola seguia Montesori, volíem una escola catalana i activa. 2-Com era l'escola en els seus inicis? Tenia 10.000 metres quadrats. El terreny va costar 4.000.000 de pessetes. El propietari era del comte Moi.
 12. 12. 3-Quina diferència hi havia entre les escoles nacionals ( de Franco) i l'Escola Montagut? Era una escola mixta, tenia nens i nenes. Vam construir portes entre les classes ja que es barrejaven els nens i les nens i quan hi havia inspecció, ràpidament , es separaven en dues classes. Aquesta va ser la idea de fer portes correderes. 4- Quan van comprar els terrenys per construir l'escola gran? La escola gran va tardar 1 any en construir-se i es va comprar el terreny, just un any després d'inaugurar l'escola petita.
 13. 13. 5- Per què es van construir els blocs de pisos al pati de l'escola? Per finançar les obres de l'escola. Construint pisos i venent-los, ens va permetre continuar les obres i fer el menjador. 6- Va invertir molts diners a l'escola? Com he dit abans, entre totes les famílies, uns 24.000 €.
 14. 14. 7-Ens pot dir a quin any i a quin mes es va fundar l'escola Montagut? En l’any 1965 , el 6 d'octubre. 8- Vostè creu que els nens d'avui en dia són molt diferents que els d' abans? Quins valors han canviat? Sempre són iguals però el context en què viuen és diferent. La infància és molt curta i abans, pràcticament, no hi havia adolescència. Es treballava molt d'hora. Els nens d'abans igual que els d'ara, els agradava i us agrada ésser estimats i ésser valorats.
 15. 15. 9- Quin va ser el primer director/a de l'escola? Què en pensava d'aquesta nova ideologia? Montserrat Sàrries. 10- Ens pot explicar alguna anècdota sobre l'escola? Quan venia una inspecció hi havia tots els nens i nenes barrejats i en aquella època això no es podia fer i llavors pujava ràpid una professora o un nen a avisar-los que venia l'inspector. Llavors obrien unes portes correderes que hi havia i ens separàvem en nens i nenes. Llavors veia que tot estava correctament i se n'anava i llavors es tornaven a ajuntar.
 16. 16. VIDEOS:
 17. 17. GALERIA DE FOTOS
 18. 18. Fotos Escola Gran i entorns:
 19. 19. entrada ESCOL A Gran:
 20. 20. Poesia:PER MOLTS ANYS, MONTAGUT!!! Cinquanta anys d’escola han passat entre vinyes, pins i Vilafranca. Aquells pares amb valentia i coratge, d’una idea, van crear una realitat. A les classes de l’escola Montagut els nens s´ho passaven i s’ho passen d’allò més bé, a vegades tenen un dia molt agitat i altres de més tranquil.litat. L’escola Montagut és tan divertida que aprenem tots junts a llegir i escriure. Cinquanta anys han passat des del primer dia que els pares la van fundar i l’han fet viure. A l’escola aprenem, juguem i riem. Gràcies a l’escola tindrem un bon futur, a l’ ESO i al Batxillerat arribarem i ens esforçarem. Aquí és on hem crescut i ens hem fet grans. La nostra escola ja ha celebrat 50 anys cinc dècades han passat i s'ha enfortit. Continuem avançant tots plegats seguint el mateix projecte renovat. A l’escola Montagut hi ha nens i nenes de tot el Penedès des dels més menuts fins als més grans, tots nosaltres sempre et recordarem com la millor escola del món. Curs: 2014/15 Promoció: Castellet
 21. 21. Cloenda i valoració del treball Ha sigut molt interessant fer aquest treball per els 50 anys d’Escola Montagut, hem reviscut els anys passats i hem conegut més història de l’escola, anècdotes i coses divertides. Hem comptat amb l’ajuda de en Joan Miret (en l’entrevista), amb informació del llibre de l’escola i amb alguns pares, mares i avis. Per nosaltres, EMPRECAT, pensem que el treball ha sigut una forma d’aprendre i un èxit. Per a finalitzar, ha sigut una bona experència i plena d’aprenenantatge.
 22. 22. GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ EMPRECAT

×