Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
KTHIMI I KRISHTIT JEZUS
1. GATISHMËRIA – LLUKA 12

 v35 Le të jenë ngjeshur
 ijët tuaja, dhe llambat
 ndezur.
 V36-39

 v40 Edhe ju pra, jini...
MENDO QARTAS!
 1Pje 1:13 Prandaj, ngjeshni
 ijët e mendjes suaj, rrini
 zgjuar dhe mbani shpresë të
 plotë në hirin që...
PREMTIMI I ZOTIT JEZUS

  Gjo 14:3 Dhe kur të
  shkoj e t’ju përgatis
  vendin, do të kthehem
  dhe do t’ju marr p...
KTHIMI I JEZUSIT

                   Krishti vjen
    Rrëmbimi
        AntiKrishti      ...
BESIMTAR I VERTETE

  1Th 1:9 sepse vetë ata
  tregojnë për ne, si qe
  ardhja jonë ndër ju si u
  kthyet nga idhu...
IMMINECY

  1Th 1:10 dhe për të
  pritur prej qiejve Birin e
  tij, të cilin ai e ngjalli
  prej së vdekurish,
  ...
DUKE PRITUR – TIT 2:13

  duke pritur shpresën e
  lume dhe të shfaqurit e
  lavdisë të të madhit
  Perëndi dhe të...
RREMBIMI – 1 KOR 15:51-52
 Ja, unë po ju them një të
 fshehtë: të gjithë nuk do të
 vdesim, por të gjithë do të
 shndë...
RREMBIMI – 1 THESS 4:15-17
  Dhe këtë po jua themi me fjalën
  e Zotit: ne të gjallët, që do të
  mbetemi deri në ar...
RREMBIMI – 1 THESS 4:15-17

  pastaj ne të gjallët, që
  do të kemi mbetur, do të
  rrëmbehemi bashkë me
  ata mbi...
2. SI DUHET TE JETOJME? (V42-48)
  v42 Dhe Zoti tha: “Kush është, pra, ai
  administrues besnik dhe i mençur, që
  d...
SHPRESA E LUME – TIT 2:11-13
 Sepse hiri shpëtues i Perëndisë
 iu shfaq gjithë njerëzve,
 dhe na mëson të mohojmë
 pab...
EFEKT PASTRIMI
  1 Gjo 3:2 Shumë të dashur, tani
  jemi bij të Perëndisë, por ende nuk
  është shfaqur ç’do të jemi;...
3. TEME TEPER SERIOZE

 Lu 12:49 “Unë erdha të hedh zjarr
 mbi tokë dhe sa dëshiroj që ai të
 ishte tashmë i ndezur.
 ...
4. DALLIMI I KOHES – V54-56

  Lu 12:56 Hipokritë! Ju dini
  të dalloni dukurinë e qiellit
  dhe të tokës, por vallë...
DITET E NOEUT – MAT 24:37-39
  Por, ashtu si qe në ditët e
  Noeut, kështu do të jetë edhe
  në ardhjen e Birit të n...
DITET E FUNDIT – 2 TIM 3:1-5
 të padhembshur, të
 papajtueshëm, shpifës, të
 papërmbajtur, mizorë, që s’e
 duan të mir...
DITET E FUNDIT – 2 TIM 3:1-5
 të padhembshur, të
 papajtueshëm, shpifës, të
 papërmbajtur, mizorë, që s’e
 duan të mir...
DALLONI MIRE!

 Roman Empire
 Izrael

 Mat 24:21-22 Teknologji

 Zbu 13 teknologji

 Mat 24:3-5 Mashtrime fetare
5. THIRRJE – PAJTOHU ME ZOTIN!
  Lu 12:58 Kur ti shkon bashkë
  me kundërshtarin tënd te
  gjykatësi, bëj ç’është e
...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Ardhja e Krishtit (Luka12c)

770 visualizaciones

Publicado el

Ardhja e Krishtit dhe zbatime

 • Inicia sesión para ver los comentarios

Ardhja e Krishtit (Luka12c)

 1. 1. KTHIMI I KRISHTIT JEZUS
 2. 2. 1. GATISHMËRIA – LLUKA 12  v35 Le të jenë ngjeshur ijët tuaja, dhe llambat ndezur.  V36-39  v40 Edhe ju pra, jini gati, sepse Biri i njeriut do të vijë në atë orë që nuk e mendoni”.
 3. 3. MENDO QARTAS!  1Pje 1:13 Prandaj, ngjeshni ijët e mendjes suaj, rrini zgjuar dhe mbani shpresë të plotë në hirin që do vijë mbi ju në zbulesën e Jezu Krishtit.  V40 jini gati, sepse Biri i njeriut do të vijë në atë orë që nuk e mendoni”.
 4. 4. PREMTIMI I ZOTIT JEZUS  Gjo 14:3 Dhe kur të shkoj e t’ju përgatis vendin, do të kthehem dhe do t’ju marr pranë meje, që aty ku jam unë, të jeni edhe ju.
 5. 5. KTHIMI I JEZUSIT Krishti vjen Rrëmbimi AntiKrishti në tokë Gjyqi adhurohet përfundimtar Dan 9:27 ✝ + + 3,5 + 3,5 + 1000 vjet + 33 e.s. ? 7 vjet Mbretëria 1 javë
 6. 6. BESIMTAR I VERTETE  1Th 1:9 sepse vetë ata tregojnë për ne, si qe ardhja jonë ndër ju si u kthyet nga idhujt te Perëndia, për t’i shërbyer Perëndisë së gjallë e të vërtetë,
 7. 7. IMMINECY  1Th 1:10 dhe për të pritur prej qiejve Birin e tij, të cilin ai e ngjalli prej së vdekurish, Jezusin, që na çliron nga zemërim që po vjen.
 8. 8. DUKE PRITUR – TIT 2:13  duke pritur shpresën e lume dhe të shfaqurit e lavdisë të të madhit Perëndi dhe të Shpëtimtarit tonë Jezu Krisht,
 9. 9. RREMBIMI – 1 KOR 15:51-52  Ja, unë po ju them një të fshehtë: të gjithë nuk do të vdesim, por të gjithë do të shndërrohemi në një moment,  sa hap e mbyll sytë, në tingullin e burisë së fundit; sepse do të bjerë buria, të vdekurit do të ringjallen të paprisshëm dhe ne do të shndërrohemi,
 10. 10. RREMBIMI – 1 THESS 4:15-17  Dhe këtë po jua themi me fjalën e Zotit: ne të gjallët, që do të mbetemi deri në ardhjen e Zotit, nuk do të jemi përpara atyre që kanë fjetur,  sepse Zoti vetë, me një urdhër, me zë kryeengjëlli dhe me borinë e Perëndisë, do të zbresë nga qielli dhe ata që vdiqën në Krishtin do të ringjallen të parët;
 11. 11. RREMBIMI – 1 THESS 4:15-17  pastaj ne të gjallët, që do të kemi mbetur, do të rrëmbehemi bashkë me ata mbi retë, për të dalë përpara Zotit në ajër; dhe kështu do të jemi përherë bashkë me Zotin.
 12. 12. 2. SI DUHET TE JETOJME? (V42-48)  v42 Dhe Zoti tha: “Kush është, pra, ai administrues besnik dhe i mençur, që do ta verë zotëria përmbi shërbëtorët e vet për t’u dhënë atyre racionin e ushqimeve në kohën e duhur?  v48 Por ai që nuk e dinte, po të bëjë gjëra që meritojnë të rrahura, do të rrihet më pak. Kujt iu dha shumë, do t’i kërkohet shumë; dhe kujt iu besua shumë, do t’i kërkohet më shumë”.
 13. 13. SHPRESA E LUME – TIT 2:11-13  Sepse hiri shpëtues i Perëndisë iu shfaq gjithë njerëzve,  dhe na mëson të mohojmë pabesinë dhe lakmitë e botës, sepse ne rrojmë me urtësi, me drejtësi dhe me perëndishmëri në këtë jetë,  duke pritur shpresën e lume dhe të shfaqurit e lavdisë të të madhit Perëndi dhe të Shpëtimtarit tonë Jezu Krisht,
 14. 14. EFEKT PASTRIMI  1 Gjo 3:2 Shumë të dashur, tani jemi bij të Perëndisë, por ende nuk është shfaqur ç’do të jemi; por dimë se, kur të shfaqet ai, do të jemi të ngjashëm me të, sepse do ta shohim se si është ai.  1 Gjo 3:3 Dhe kushdo që e ka këtë shpresë në të, le ta pastrojë veten, siç është i pastër ai.
 15. 15. 3. TEME TEPER SERIOZE  Lu 12:49 “Unë erdha të hedh zjarr mbi tokë dhe sa dëshiroj që ai të ishte tashmë i ndezur.  Lu 12:50 Tani unë kam një pagëzim me të cilën duhet të pagëzohem dhe jam në ankth deri sa të kryhet.  Lu 12:51 A kujtoni se erdha të sjell paqen mbi tokë? Jo, po ju them, por më shumë përçarjen;
 16. 16. 4. DALLIMI I KOHES – V54-56  Lu 12:56 Hipokritë! Ju dini të dalloni dukurinë e qiellit dhe të tokës, por vallë si nuk dini ta dalloni këtë kohë?
 17. 17. DITET E NOEUT – MAT 24:37-39  Por, ashtu si qe në ditët e Noeut, kështu do të jetë edhe në ardhjen e Birit të njeriut.  Sepse, ashtu si në ditët përpara përmbytjes, njerëzit hanin dhe pinin, martoheshin dhe martonin, derisa Noeu hyri në arkë;  dhe nuk kuptuan asgjë, deri sa erdhi përmbytja dhe i fshiu të gjithë; kështu do të ndodhë në ardhjen e Birit të njeriut.
 18. 18. DITET E FUNDIT – 2 TIM 3:1-5  të padhembshur, të papajtueshëm, shpifës, të papërmbajtur, mizorë, që s’e duan të mirën,  tradhtarë, kokëshkretë, fodullë, dëfrimdashës më fort se perëndidashës,  të perëndishëm në dukje, por mohues të fuqisë së saj; edhe nga këta largohu.
 19. 19. DITET E FUNDIT – 2 TIM 3:1-5  të padhembshur, të papajtueshëm, shpifës, të papërmbajtur, mizorë, që s’e duan të mirën,  tradhtarë, kokëshkretë, fodullë, dëfrimdashës më fort se perëndidashës,  të perëndishëm në dukje, por mohues të fuqisë së saj; edhe nga këta largohu.
 20. 20. DALLONI MIRE!  Roman Empire  Izrael  Mat 24:21-22 Teknologji  Zbu 13 teknologji  Mat 24:3-5 Mashtrime fetare
 21. 21. 5. THIRRJE – PAJTOHU ME ZOTIN!  Lu 12:58 Kur ti shkon bashkë me kundërshtarin tënd te gjykatësi, bëj ç’është e mundur gjatë rrugës që të merresh vesh me të, që ai mos të të nxjerrë përpara gjykatësit dhe gjykatësi të të dorëzojë te roja dhe roja të të futë në burg.  Lu 12:59 Unë po të them se ti nuk do të dalësh prej andej, derisa të mos kesh paguar deri në qindarkën e fundit”.

×