Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
SOT - NJË THIRRJE
 Ro 12:1 O vëllezër, po ju bëj
thirrje, nëpërmjet dhembshurisë
së Perëndisë, ta paraqisni trupin
tuaj s...
MENTALITETI I GABUAR
 Bota thotë . . .
 S’ka punë!
 Me këtë përqendrim,
menjëherë ke dështuar!
VULLNETI I ZOTIT
 Zan 2:15 Zoti Perëndi e
mori pra njeriun dhe e
futi në kopshtin e
Edenit, me qëllim që ta
punonte dhe t...
A ËSHTË ZOTI NJË GËNJESHTAR?
 1Thes 4:11 dhe të përpiqeni
me kujdes të jetoni në paqe,
të merreni me gjërat tuaja
dhe të ...
1. PËRTACIA
 Një mëkat që nuk rrëfehet.
 Poetët shqiptarë kanë folur
shumë për këtë problem
ANDON ZAKO ÇAJUPI
 "Burrat nën hije lozin e
kuvendojnë, pika që s'u bie, se
nga gratë rrojnë".
 'Men play and talk under...
NGA ZONA E ELBASANIT
 Burri në shtëpi, si . . . .
BIBLA FLET MË FORTË
 1Ti 5:8 Por në qoftë se dikush
nuk kujdeset për të vetët, dhe
më tepër për ata të shtëpisë, ai
e ka ...
S’KA PUNË? BIBLA THOTË . . .
 Fja 21:25 Dëshirat e përtacit e
vrasin atë, sepse duart e tij nuk
pranojnë të punojnë.
 Pë...
VARFËRIA LIDHET ME PËRTACI
 Fja 10:4 Kush punon me dorë
përtace varfërohet,
 por dora e njerëzve të zellshëm
të bën të p...
LIDHJE ME VARFËRI
 Fja 13:4 Shpirti i përtacit
dëshiron dhe nuk ka asgjë,
 por shpirti i atyre që janë të
kujdesshëm [di...
JUSTIFIKIME PA FUND
 Fja 15:19 Rruga e përtacit
është si një gardh ferrash,
por shtegu i njerëzve të
drejtë është i shesh...
KUSHTE JO TË MIRA?
 Fja 20:4 Përtaci nuk lëron
për shkak të të ftohtit; për
pasojë do të lypë në kohën e
vjeljeve, por nu...
SAJON JUSTIFIKIME
 Fja 22:13 Përtaci thotë: "Jashtë ka
një luan; do të vritem rrugës".
 Nëse përtaci nuk gjen një justif...
GJUMËDASHËS?
 Fja 19:15 Përtacia të bën
të biesh në një gjumë të
thellë dhe njeriu i plogët
[idle] do të vuajë nga uria.
...
MBETET ME PUNË TË ULËT
 Fja 12:24 Dora e njeriut të
kujdeshëm do të sundojë, por
dora e përtacëve do t’i
nënshtrohet punë...
THËNIE SHQIPTARE
 Dembeli është nëna e të gjithë
veseve. VERI
 Kush s'punon, dheut i rëndon. JUG
 Mos rri si nusja në d...
2. “S’KA PUNË” LIDHET ME JOBESNIKËRI
 A ka mundësi që përpara ai
nuk ka qenë besnik në punë?
 Prandaj, nami i tij është
...
PËRTACI DHE JOBESNIKËRI
 Fja 18:9 Edhe ai që është
përtac në punën e tij është
vëlla i planprishësit.
 Dembeli apo përta...
PËR SHEMBULL - VJEDHJE
 Ef 4:28 Ai që vidhte, le të
mos vjedhë më, por më
tepër të mundohet duke
bërë ndonjë punë të mirë...
THIRRJA E FORTË SOT!
 Mirë po, por
 Gjithë përgjegjësi nuk bie
mbi qeverinë.
 Kapitalizmi ka ardhur
 Ji një punëtor që...
BILLY GRAHAM THA
 Ndërsa ne jemi pa punë,
Perëndia na pret për të bërë një
punë me kohë të plotë për të
gjetur një punë.
...
VARGU I DOMOSDOSHËM
 Fja 14:23 Në çdo mundim
ka një fitim,
 S’ka punë? Atëherë fillo me
diçka, madje një punë të
ulët
 ...
JI BESNIK DHE I ZELLSHËM
 Fja 22:29 A ke parë një njeri të
papërtueshëm në punën e tij? Ai
do të paraqitet në prani të
mb...
3. BESIM TEK QEVERIA OSE IMIGRIM?
 Ru 1:1 Në kohën kur qeverisnin
gjyqtarët, vendin e pllakosi zia,
dhe një njeri nga Bet...
KU ËSHTË PERËNDIA KUR THE . . .?
 S’ka punë!
 E ke lënë jashtë Zotin!
 Ku është besimi?
KI BESIM TEK ZOTI
 Fja 3:5 Ki besim tek Zoti me
gjithë zemër dhe mos u
mbështet në gjykimin tënd;
 Fja 3:6 pranoje në të...
MENTALITETI I GABUAR
 “Po pres një punë që
ka një kontratë 5
vjeçare, që ka lidhje
me diplomë, që hap
rrugën e karrierës,...
RËNDËSIA E LUTJES
 Fil 4:6 Mos u shqetësoni për
asgjë,
 por, në çdo gjë, ia parashtroni
kërkesat tuaja Perëndisë me
anë ...
BËJ NJË PROGRAM
 Fja 16:3 Besoja Zotit veprimet
e tua dhe planet e tua do të
realizohen.
 Lutu dhe përpiqu me zell
 Fja...
Bibla rreth punes
Bibla rreth punes
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Bibla rreth punes

745 visualizaciones

Publicado el

Çfarë thotë Bibla rreth punës? Nxitje për për punën nga Shkrimi i Shenjtë.

Publicado en: Meditación
 • Inicia sesión para ver los comentarios

 • Sé el primero en recomendar esto

Bibla rreth punes

 1. 1. SOT - NJË THIRRJE  Ro 12:1 O vëllezër, po ju bëj thirrje, nëpërmjet dhembshurisë së Perëndisë, ta paraqisni trupin tuaj si fli të gjallë, të shenjtëruar, të pëlqyer te Perëndia, që është shërbesa juaj e mënçur.  Ro 12:2 Dhe mos u konformoni me këtë botë, por transformohuni me anë të ripërtëritjes së mendjes suaj, që të provoni cili është i miri, i pëlqyeri dhe i përsosuri vullnet i Perëndisë.
 2. 2. MENTALITETI I GABUAR  Bota thotë . . .  S’ka punë!  Me këtë përqendrim, menjëherë ke dështuar!
 3. 3. VULLNETI I ZOTIT  Zan 2:15 Zoti Perëndi e mori pra njeriun dhe e futi në kopshtin e Edenit, me qëllim që ta punonte dhe ta ruante.
 4. 4. A ËSHTË ZOTI NJË GËNJESHTAR?  1Thes 4:11 dhe të përpiqeni me kujdes të jetoni në paqe, të merreni me gjërat tuaja dhe të punoni me duart tuaja, ashtu si ju kemi urdhëruar,  Mos jini parazitë apo "endacakë," duke jetuar në kurriz të të tjerëve.  Shohim disa pengesa të mundshme
 5. 5. 1. PËRTACIA  Një mëkat që nuk rrëfehet.  Poetët shqiptarë kanë folur shumë për këtë problem
 6. 6. ANDON ZAKO ÇAJUPI  "Burrat nën hije lozin e kuvendojnë, pika që s'u bie, se nga gratë rrojnë".  'Men play and talk under the shades, shame on them, because the women provide for their living'.
 7. 7. NGA ZONA E ELBASANIT  Burri në shtëpi, si . . . .
 8. 8. BIBLA FLET MË FORTË  1Ti 5:8 Por në qoftë se dikush nuk kujdeset për të vetët, dhe më tepër për ata të shtëpisë, ai e ka mohuar besimin dhe është më i keq se një jobesimtar.  Konteksti është për të vejat, por përgjegjësia përfshin gjithë familjen.
 9. 9. S’KA PUNË? BIBLA THOTË . . .  Fja 21:25 Dëshirat e përtacit e vrasin atë, sepse duart e tij nuk pranojnë të punojnë.  Përtaci ndahet më dysh midis lakmisë së tij për pasuri nga njëra anë dhe vendosmërisë së tij për të mos e munduar veten e tij për tjetrin.  Kjo është rrugë qorre vrasëse!  Harxhon kohën e tij në një botë ëndrrash shpresash të parealizueshme
 10. 10. VARFËRIA LIDHET ME PËRTACI  Fja 10:4 Kush punon me dorë përtace varfërohet,  por dora e njerëzve të zellshëm të bën të pasurohesh.
 11. 11. LIDHJE ME VARFËRI  Fja 13:4 Shpirti i përtacit dëshiron dhe nuk ka asgjë,  por shpirti i atyre që janë të kujdesshëm [diligent] do të kënaqet plotësisht.
 12. 12. JUSTIFIKIME PA FUND  Fja 15:19 Rruga e përtacit është si një gardh ferrash, por shtegu i njerëzve të drejtë është i sheshtë.  Rruga e përtacit rrethohet me çdo lloj vështirësish.  Gjithmonë ai gjen një justifikim për të mos bërë asgjë.
 13. 13. KUSHTE JO TË MIRA?  Fja 20:4 Përtaci nuk lëron për shkak të të ftohtit; për pasojë do të lypë në kohën e vjeljeve, por nuk do të ketë asgjë.  Pastaj – për shkak të xxx
 14. 14. SAJON JUSTIFIKIME  Fja 22:13 Përtaci thotë: "Jashtë ka një luan; do të vritem rrugës".  Nëse përtaci nuk gjen një justifikim për të mos shkuar në punë, do ta sajojë një të tillë, pavarësisht se sa qesharake mund të jetë.  Këtu ai thotë se ka një luan … rrugës së qytetit.  Realiteti është që nuk është gjë tjetër veçse një mace!
 15. 15. GJUMËDASHËS?  Fja 19:15 Përtacia të bën të biesh në një gjumë të thellë dhe njeriu i plogët [idle] do të vuajë nga uria.  Përtacia është si një drogë që të bën të biesh në një gjumë të thellë.
 16. 16. MBETET ME PUNË TË ULËT  Fja 12:24 Dora e njeriut të kujdeshëm do të sundojë, por dora e përtacëve do t’i nënshtrohet punës së detyrueshme.  P.sh. Shkel ligjin dhe pastaj në burg
 17. 17. THËNIE SHQIPTARE  Dembeli është nëna e të gjithë veseve. VERI  Kush s'punon, dheut i rëndon. JUG  Mos rri si nusja në dasëm. JUG  Puna e rinisë, jorgan i pleqërisë. TIRANË  Ai që përton sot, pendohet mot. VLORË
 18. 18. 2. “S’KA PUNË” LIDHET ME JOBESNIKËRI  A ka mundësi që përpara ai nuk ka qenë besnik në punë?  Prandaj, nami i tij është përhapur dhe punëdhënësi nuk ka interes për ta marrë në punë.
 19. 19. PËRTACI DHE JOBESNIKËRI  Fja 18:9 Edhe ai që është përtac në punën e tij është vëlla i planprishësit.  Dembeli apo përtaci ka shumë gjëra të përbashkëta me plëngprishësin; që të dy shkaktojnë shkretim apo shkatërrim.
 20. 20. PËR SHEMBULL - VJEDHJE  Ef 4:28 Ai që vidhte, le të mos vjedhë më, por më tepër të mundohet duke bërë ndonjë punë të mirë me duart e veta, që të ketë t’i japë diçka atij që ka nevojë.  Mashtrime dhe falsifikime  Sjellje e keqe  Përtaci
 21. 21. THIRRJA E FORTË SOT!  Mirë po, por  Gjithë përgjegjësi nuk bie mbi qeverinë.  Kapitalizmi ka ardhur  Ji një punëtor që një punëdhënës ka dëshirë të marrë në punë!  8 ore pune dhe jo 8 ore ne pune
 22. 22. BILLY GRAHAM THA  Ndërsa ne jemi pa punë, Perëndia na pret për të bërë një punë me kohë të plotë për të gjetur një punë.  Duke kërkuar me zell punë fitoni një avantazh të madh mbi ata të cilët janë duke pritur për dikë që do të vijnë për ta marrë në punë.  Jo kjo . . . Selfie!
 23. 23. VARGU I DOMOSDOSHËM  Fja 14:23 Në çdo mundim ka një fitim,  S’ka punë? Atëherë fillo me diçka, madje një punë të ulët  Vargu mbaron kështu  por fjalët e kota çojnë vetëm në varfëri.
 24. 24. JI BESNIK DHE I ZELLSHËM  Fja 22:29 A ke parë një njeri të papërtueshëm në punën e tij? Ai do të paraqitet në prani të mbretit dhe nuk do të qëndrojë para njerëzve të humbur.  Një njeri i papërtueshëm në punën e tij do të lartësohet në një pozitë të ndershme.
 25. 25. 3. BESIM TEK QEVERIA OSE IMIGRIM?  Ru 1:1 Në kohën kur qeverisnin gjyqtarët, vendin e pllakosi zia, dhe një njeri nga Betlemi i Judës shkoi të banojë në vendin e Moabit me gjithë gruan dhe dy bijtë e tij.  Pastaj çfarë ndodhi?  Me ata që qëndruan në Betlemin?  Me Elimelekun?
 26. 26. KU ËSHTË PERËNDIA KUR THE . . .?  S’ka punë!  E ke lënë jashtë Zotin!  Ku është besimi?
 27. 27. KI BESIM TEK ZOTI  Fja 3:5 Ki besim tek Zoti me gjithë zemër dhe mos u mbështet në gjykimin tënd;  Fja 3:6 pranoje në të gjitha rrugët e tua, dhe ai do të drejtojë shtigjet e tua.
 28. 28. MENTALITETI I GABUAR  “Po pres një punë që ka një kontratë 5 vjeçare, që ka lidhje me diplomë, që hap rrugën e karrierës, që ka . . . “  Mt 6:11 Bukën tonë të përditshme na e jep sot.
 29. 29. RËNDËSIA E LUTJES  Fil 4:6 Mos u shqetësoni për asgjë,  por, në çdo gjë, ia parashtroni kërkesat tuaja Perëndisë me anë lutjesh  dhe përgjërimesh,  me falënderim.
 30. 30. BËJ NJË PROGRAM  Fja 16:3 Besoja Zotit veprimet e tua dhe planet e tua do të realizohen.  Lutu dhe përpiqu me zell  Fja 16:9 Zemra e njeriut programon rrugën e tij, por Zoti drejton hapat e tij.  POR ka një gjë për të cilën nuk mund të punosh!

×