Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
PËRSHKRIM I DITËVE TË FUNDIT
RADHITJA E NGJARJEVE PROFETIKE
     Dhe dije këtë!
                        Mundimi (një kohë ...
LIDHJA E PROFECIVE BIBLIKE
      ME NGJARJET AKTUALE
●  “Kjo është ajo që ishte
  thënë nëpërmjet profetit
  Jo...
PËRSE I PËRSHKRUAN BIBLA
       KOHËT E FUNDIT?
●  “Tani mësoni nga fiku këtë
  shëmbëlltyrë: kur tashmë
  degë...
JERUSALEMI
●  “Atë ditë do të ndodhë që unë
  do ta bëj Jeruzalemin një gur
  të rëndë për gjithë popujt; të
  gjit...
ROLI DOMINUES I IZRAELIT
●  Bibla profetizon rivendosjen e
  kombit të Izraelit (1948), faktin
  që Jerusalemi do të ...
LINDJA E MESME
●  Konflikti në Lindjen e Mesme.
●  Rezervat e naftës
●
  Ushtria prej 200.000 milion
  nga lindja (K...
KOMBET ARABE
●  Në të njëjtën ditë që Izraeli u
  themelua si shtet, bota arabe
  kërkoi shkatërrimin e tij. Një
  ...
PAPA (KATOLICIZMI)
●  Ndonëse kisha katolike
  pretendon se është e
  krishterë, shumë nga shtyllat
  themelore të ...
EKONOMIA GLOBALE
●  Kriza ekonomike në dritën e
  profecisë biblike.
●  Një sërë luftërash dhe
  diktaturash kanë ar...
“BIG BROTHER”
●  Bibla tregon se po vjen një
  kohë kur «blerjet dhe shitjet»
  do të jenë nën kontrollin e një
  u...
NJOHURIA DO TË SHTOHET
●  “Por ti, Daniel, mbaji të
  fshehura këto fjalë dhe vulose
  librin deri në kohën e mbarimi...
ARMË BËRTHAMORE,
        KIMIKE DHE BIOLOGJIKE
●  Bomba e parë bërthamore,
  korrik, 1945.
●  Çernobili = Pelin...
SHENJA TË TJERA
●  Gjendjet e motit, shpërthimet e
  sëmundjeve, murtaja, aktiviteti
  diellor, tërmetet dhe ngjarje ...
PROFETË TË RREMË
●  Po jetojmë në një periudhë
  kohore kur turma të tëra
  njerëzish po largohen nga
  udha e drej...
KOHË TË VËSHTIRA
●  Kohë të tërbuara, të
  rrezikshme, të egra” (cf.
  Mt. 8:28).
●  Ngjashmëri me
  përshkrimin e...
RIZGJIM apo APOSTAZI?
        “Ruhuni se mos ju mashtron ndokush!” - Zoti Jezus

●  Profetë të rremë, krishtër të
...
PËRFUNDIM
         “Jini gati, sepse Biri i njeriut do të vijë
       në atë orë kur ju nuk e mendoni” - Zo...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

DITET E FUNDIT

1.111 visualizaciones

Publicado el

Kthimi i vetë Zotit Jezus Krisht për të marrë Kishën e Tij është i afërt, një ngjarje që përfundon këtë epokë të tashme të hirit. Kjo do të pasohet nga derdhja e zemërimit të Perëndisë mbi tokë, e njohur si Mundimi i Madh. Mbas kësaj, do të vendoset Mbretërimi Mijëvjeçar i Krishtit dhe "dheu do të mbushet me diturinë e lavdisë së Zotit, ashtu si ujërat mbushin detin". Në mbarim të Mbretërimit të Tij Mijëvjeçar, Krishti do t'ia dorëzojë Mbretërinë Perëndisë Atë, që Perëndia trini të jetë gjithçka në të gjithë.

 • Inicia sesión para ver los comentarios

 • Sé el primero en recomendar esto

DITET E FUNDIT

 1. 1. PËRSHKRIM I DITËVE TË FUNDIT
 2. 2. RADHITJA E NGJARJEVE PROFETIKE Dhe dije këtë! Mundimi (një kohë ungjillëzimi ● RRËMBIMI gjithashtu) I TË ● Gjykimi hyjnor (7 vulat, 7 boritë, 7 SHPËTUARVE ARDHJA ● kupat) Lufta e fundit botërore E ● Shkatërrimi i Babilonisë (pseudo- DYTË civilizimi në kundërshtim me Zotin) FRONI I MADH I BARDHË EPOKA E KISHËS MUNDIMI MIJËVJEÇARI PËRJETËSIA ● Epoka e Kishës shkon ● Prendoria romake drejt fundit ● Antikrishti ● Nusja bëhet gati për Dasmën e Qengjit ● Marrëveshja e “paqes” me Izraelin ● Shpengimi i trupave të shenjtorëve ● Rrethimi i Izraelit ● Apostazia (Kisha deklaruese, profeti i rremë) ● Prishja e marrëveshjes
 3. 3. LIDHJA E PROFECIVE BIBLIKE ME NGJARJET AKTUALE ● “Kjo është ajo që ishte thënë nëpërmjet profetit Joel...” (Vep. 2:16). ● “O budallenj dhe zemërngathët për të besuar gjithçka që kanë thënë profetët!” (Lu. 24:44-47). ● “Hipokritë! Ju dini të dalloni dukurinë e qiellit dhe të tokës, por vallë si nuk dini ta dalloni këtë kohë?” (Lu. 12:56).
 4. 4. PËRSE I PËRSHKRUAN BIBLA KOHËT E FUNDIT? ● “Tani mësoni nga fiku këtë shëmbëlltyrë: kur tashmë degët e tij njomësohen dhe nxjerrin gjethet, ta dini se vera është afër. Kështu edhe ju, kur t’i shihni të gjitha këto gjëra, ta dini se ai është afër, madje te dera” (Lu. 24:32-33). ● Fiku = Kombi i Izraelit
 5. 5. JERUSALEMI ● “Atë ditë do të ndodhë që unë do ta bëj Jeruzalemin një gur të rëndë për gjithë popujt; të gjithë ata që do të ngarkohen me të do të bëhen krejtësisht copë-copë, edhe sikur të mblidheshin të gjitha kombet e dheut kundër tij” (Zak. 12:3). ● Jerusalemi do të jetë qendra e profecisë së ditëve të fundit. Ki - Netanjahu zbutet në qëllimin e dy shteteve parasysh këtë kur dëgjon - Obama u premton arabëve se Jerusalemi do të jetë i tyre lajmet. - Luftanijet izraelite në gatishmëri për të sulmuar Iranin në Detin e Kuq
 6. 6. ROLI DOMINUES I IZRAELIT ● Bibla profetizon rivendosjen e kombit të Izraelit (1948), faktin që Jerusalemi do të jetë epiqendra e vëmendjes globale dhe katalizatori për një betejë të madhe përfundimtare që përfshin kombet e botës. ● Gjeografia, sa Shqipëria! ● Një provë e ekzistencës së Perëndisë së Biblës! - Izraeli përgatitet të godas Iranin pa miratimin e SHBA-së ● Ndiqni lajmet! - Ahmadinexhadi i Iranit thotë se Izraeli ka arritur në fund të jetës së tij
 7. 7. LINDJA E MESME ● Konflikti në Lindjen e Mesme. ● Rezervat e naftës ● Ushtria prej 200.000 milion nga lindja (Kina ishte në gjendje mbas viteve '90). - Rusia bën thirrje për një LM pa armë bërthamore - Bleri thotë se elementet e armëpushimit në lindjen e mesme janë siguruar - Shtimi ushtarak i Kinës duket i përqendruar nga SHBA: Mullen
 8. 8. KOMBET ARABE ● Në të njëjtën ditë që Izraeli u themelua si shtet, bota arabe kërkoi shkatërrimin e tij. Një ditë, shumica e komshinjve të Izraelit do të bashkojnë forcat me Rusinë për ta sulmuar nga veriu (Eze. 38-39). ● Lexoni “Thirrja e Bereasve”! - Irani thotë se ka 70.000 vullnetarë për të luftuar Izraelin
 9. 9. PAPA (KATOLICIZMI) ● Ndonëse kisha katolike pretendon se është e krishterë, shumë nga shtyllat themelore të besimit janë ndërtuar mbi traditën, përvojën dhe zbulesat jashtë-biblike që janë me origjinë pagane dhe babilonase. ● Ndikim të madh në botë! - Nga përfitimet tek etika: papa bën thirrje për një rend të ri politik dhe financiar në botë
 10. 10. EKONOMIA GLOBALE ● Kriza ekonomike në dritën e profecisë biblike. ● Një sërë luftërash dhe diktaturash kanë ardhur si pasojë e vështirësive ekonomike. - Rusia, Kina që t'i japin shtysë monedhës globale në samitin e G8
 11. 11. “BIG BROTHER” ● Bibla tregon se po vjen një kohë kur «blerjet dhe shitjet» do të jenë nën kontrollin e një udhëheqësi global që është në gjendje të monitorojë dhe kontrollojë të gjitha shitblerjet financiare. Teknologjia për një sistem të tillë po hyn në veprim në kohën e tanishme. ● Kartë identiteti? - Pekini ripohon nevojën urgjente për të ● Mikroçipi? zëvendësuar dollarin me një monedhë globale - Bankë globale, monedhë globale brenda 15 vjetësh
 12. 12. NJOHURIA DO TË SHTOHET ● “Por ti, Daniel, mbaji të fshehura këto fjalë dhe vulose librin deri në kohën e mbarimit; shumë njerëz do ta shfletojnë dhe dituria do të shtohet” (Dan. 12:4). ● Shkencat kompjuterike, udhëtimi, shpikjet.
 13. 13. ARMË BËRTHAMORE, KIMIKE DHE BIOLOGJIKE ● Bomba e parë bërthamore, korrik, 1945. ● Çernobili = Pelin (ang. Wormwood). Një ide për atë që do të ndodhë në të ardhmen (shih Zbu. 8:10-11). - Izraeli paralajmëron: Irani e ka kaluar “pragun bërthamor” - E ardhmja është luftë bërthamore dhe zi buke (Zbulimi Amerikan)
 14. 14. SHENJA TË TJERA ● Gjendjet e motit, shpërthimet e sëmundjeve, murtaja, aktiviteti diellor, tërmetet dhe ngjarje të tjera aktuale konfirmojnë se dhimbjet e lindjes po intensifikohen siç janë profetizuar nga Jezusi dhe khimi i Tij është shumë afër.
 15. 15. PROFETË TË RREMË ● Po jetojmë në një periudhë kohore kur turma të tëra njerëzish po largohen nga udha e drejtë nga udhëheqës, të cilët pretendojnë se kanë të vërtetën, por që, në fakt, po i mashtrojnë njerëzit që t'i besojnë gënjeshtrës. ● “Ruhuni se mos ju mashtron ndokush! Sepse shumë do të vijnë në emrin tim, duke thënë: - Një zotëri në Florida pretendon të jetë "Unë jam Krishti" dhe do të Krishti mashtrojnë shumë njërëz”.
 16. 16. KOHË TË VËSHTIRA ● Kohë të tërbuara, të rrezikshme, të egra” (cf. Mt. 8:28). ● Ngjashmëri me përshkrimin e paganëve në Romakëve 1. ● Intensifikim i largimit masiv nga vlerat morale dhe e vërteta (cf. 2 Tim. 4:1-5). ● A ju duket ky qytetërim?
 17. 17. RIZGJIM apo APOSTAZI? “Ruhuni se mos ju mashtron ndokush!” - Zoti Jezus ● Profetë të rremë, krishtër të rremë, shenja të rreme ● “Ungjilli” social ● Shenja dhe mrekulli të rreme ● “Krishterimi” me bazë përvojën ● Lëvizja ekumenike ● Lëvizja emergjente - Rik Uoreni bën thirrje për pjesëmarrje i krishterë-mysliman - Të ndërtojmë një komunitet ndërfetar - Myslimanët, budisët, hinduistët: ne kemi nevojë për zërin e së vërtetës së papës - Java e lutjes për bashkimin e të krishterëve në Shqipëri
 18. 18. PËRFUNDIM “Jini gati, sepse Biri i njeriut do të vijë në atë orë kur ju nuk e mendoni” - Zoti Jezus ● “Dhe kushdo që e ka këtë shpresë në të, le ta pastrojë veten, siç është i pastër ai” (1 Gjo. 3:3). ● “Fryti i Frymës është: dashuria, gëzimi, paqja, durimi, mirëdashja, mirësia, besimi, zemërbutësia, vetëkontrolli” (Gal. 5:22).

×