Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Athens City Re-branding // Athens Choice

718 visualizaciones

Publicado el

Athens City Re-branding // Athens Choice

Publicado en: Marketing
 • Inicia sesión para ver los comentarios

 • Sé el primero en recomendar esto

Athens City Re-branding // Athens Choice

 1. 1. Athens City Re- Branding Athens’ Choice
 2. 2.  Διαμόρφωση του Brand Name των Δήμων (City Branding)  Μια βασική πολιτική για την λειτουργία των Δήμων ως «Αναπτυξιακών Περιφερειών» είναι η διαμόρφωση του κατάλληλου Brand Name. Το City Branding είναι ένας τρόπος διαμόρφωσης του αστικού μάρκετινγκ που βάζει το «τοπόσημο» πάνω από άλλα εργαλεία μάρκετινγκ, όπως τα έργα αστικής ανάπτυξης, τα γεγονότα, οι πολιτιστικές δράσεις η τουριστική πολιτική, η οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων. Το City Branding είναι κυρίως μια σύνθετη στρατηγική και επιχειρησιακή πορεία, που εμπλέκει το σύνολο των τοπικών παραγόντων στην αναζήτηση ενός συνεκτικού μηνύματος προς το εξωτερικό, αλλά και προς το εσωτερικό της Πόλης (στους δήμους, στους φορείς, στις επιχειρήσεις).  «Ο πολιτισμός είναι σημαντικό και ζωτικό κεφάλαιο για το Δήμο της Αθήνας. Στόχος ήταν η εξωστρέφεια και ο διεθνής προσανατολισμός. Δόθηκε βήμα στους νέους και την πρωτοπορία. Όραμα είναι να αναδειχθεί η Αθήνα σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού, αντάξιο της μοναδικής κληρονομιάς της ιστορίας της.
 3. 3. Δραστηριότητες Δήμου Αθηναίων
 4. 4.  Innovathens H λειτουργία του INNOVATHENS αποτελεί μία αναμφισβήτητη απόδειξη για το ότι ο Δήμος της Αθήνας μπορεί να σχεδιάζει έργα σε συνεργασία με τις δημιουργικές ομάδες της πόλης, να βρίσκει τους πόρους, να υλοποιεί αξιόπιστα και με χαμηλό κόστος, να κερδίζει την εμπιστοσύνη επιχειρήσεων, χορηγών και του δημοσίου.
 5. 5.  Τεχνόπολις Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων αποτελεί σήμερα σημείο συνάντησης πολιτιστικών εκδηλώσεων σε ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά μνημεία της πόλης, αναβαθμίζοντας μια ιστορική περιοχή της πρωτεύουσας και δημιουργώντας ένα ακόμη θετικό πόλο στην πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας. Κάθε χρόνο παρουσιάζει δεκάδες εκδηλώσεων από όλο το φάσμα των τεχνών: μουσική, χορό, κινηματογράφο, θέατρο και παραστατικές τέχνες, εικαστικά και εφαρμοσμένες τέχνες, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, περιοδικές εκθέσεις, πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, προσελκύοντας πάνω από 600.000 επισκέπτες ετησίως.
 6. 6.  Wireless network/ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ  Η εγκατάσταση ασύρματου δικτύου(wi-fi) έχει ξεκινήσει στο μετρό της Αθήνας και τον ηλεκτρικό, ξεκινώντας από συγκεκριμένους σταθμούς, με σκοπό να επεκταθεί σταδιακά σε όλους. Έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του σχετικού εξοπλισμού στους σταθμούς Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Ομόνοια, Πειραιάς, Νερατζιώτισσα και Δουκίσσης Πλακεντίας.  Επιπλέον, η πρόσβαση είναι εφικτή και εντός των συρμών, ενώ αναμένεται επέκταση του ασύρματου δικτύου και σε σταθμούς ΟΣΕ και λεωφορείων, πέρα από τους υπόλοιπους σταθμούς Μετρό, μέχρι το επόμενο έτος.
 7. 7.  Ιδιωτικές Πρωτοβουλίες Ιδρυμάτων
 8. 8.  Rethink Είναι μία ιδέα που ξεκίνησε το 1980 και αναβίωσε το 2012, που σκοπό έχει την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας μέσω της πεζοδρόμησης των λεωφόρων Πατησίων, Πανεπιστημίου και Αμαλίας ενώνοντας έτσι το αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών με το ιστορικό μνημείο του Ακρόπολης. Όλο αυτό το εγχείρημα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ιδρύματος Ωνάση.
 9. 9.  Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών  Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση είναι ένας τόπος πολιτισμού για το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά και τα γράμματα. Αποστολή τους είναι η προβολή του σύγχρονου πολιτισμού, η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών, η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών, η εκπαίδευση για τα παιδιά και η διά βίου μάθηση για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσιτό σε όλους.
 10. 10.  Μουσείο Μπενάκη  Το μουσείο Μπενάκη αποτελεί τον παλαιότερο μουσειακό οργανισμό της Ελλάδας, λειτουργεί ως ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου και προσφέρει ένα μοναδικό ίσως υπόδειγμα σύνθετης δομής μέσα στο ευρύτερο πλέγμα των μουσειακών ιδρυμάτων της Ελλάδας. Μία μέρα την εβδομάδα το μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό χωρίς είσοδο, γεγονός που ελκύει τουρίστες και προσφέρει στους πολίτες ενημέρωση για την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας και όχι μόνο.
 11. 11.  Ελληνικά start-ups  Παράλληλα, όμως, έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους αρκετές υπηρεσίες και εφαρμογές που βελτιώνουν σε μεγάλο βαθμό την ταξιδιωτική εμπειρία. Τα ελληνικά startups «οδηγούν» τους τουρίστες καθώς και εξυπηρετούν τις καθημερινές ασχολίες των πολιτών. 1. HELIC – Εξάλειψη των φραγμών στα «έξυπνα» τηλέφωνα σε παγκόσμιο επίπεδο 2. RAYCAP – εξασφαλίστε τη λειτουργία του διαδικτύου σας 3. CONSTELEX – Έλληνες στο Διάστημα 4. TAXIBEAT- ο έξυπνος τρόπος για να βρείτε ταξί 5. COOKISTO – όταν οι μάγειρες γίνονται επιχειρηματίες 6. CORALLIA – κάνει την καινοτομία δυνατή στην πόλη σας 7. THE EGG – εισαγωγή της νοοτροπίας των start-ups στην Ελλάδα
 12. 12.  Atenistas  Μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών της Αθήνας που αγαπάνε την πόλη τους και θεωρούν ότι η Αθήνα όχι μόνο δεν είναι μια «τελειωμένη ιστορία» αλλά ένα αχανές πεδίο ευρηματικών και αποτελεσματικών δράσεων που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τις δυνατότητες βελτίωσης και ανάδειξής της. Πρόκειται για ένα κανάλι δημιουργικής συμμετοχής στις ανοιχτές υποθέσεις της Αθήνας για όσους δεν έβρισκαν έως σήμερα τρόπο να συνεισφέρουν. Είναι μια ζωντανή κυψέλη δημιουργικότητας με μοναδικό αντικείμενο την Αθήνα, που θέλει να μοιραστεί την ανάγκη για μια πολύ καλύτερη πόλη πιστεύοντας στη αναζωογονητική δύναμη της δράσης. - Οι δημιουργικές ομάδες -  Creativa  Culture  Green  Ιntra  Plus
 13. 13.  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  Το 2006, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε τα σχέδιά του για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ένα έργο που περιλαμβάνει την κατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και τη δημιουργία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος  Το όραμα του Ιδρύματος είναι να προσφέρει στη χώρα και στην πόλη νέες θεσμικές βάσεις, οι οποίες είναι απαραίτητα στοιχεία επανεκκίνησης και προόδου, καθώς και ένα πλαίσιο για το μέλλον.  Στο πλαίσιο κατασκευής του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής εντοπίστηκαν επίσης αρχαία εύρηματα. Το αρχαϊκό Νεκροταφείο είναι ένα από αυτά και έχουν γίνει διεργασίες για την φύλαξη και την προστασία του χώρου, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμος και ανοιχτός στο κοινό.
 14. 14.  Λοιπές Δράσεις  Ο Δήμος διαθέτει site για ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά νέες δράσεις, επιχειρήσεις το ίδιο το κέντρο της Αθήνας και τους κατοίκους  Ύπαρξη υποδομών που δημιουργήθηκαν εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (ΟΑΚΑ, Τραμ, κ.α)  Το Μουσείο Ακρόπολης διευρύνοντας τις υπηρεσίες στους επισκέπτες ξεκίνησε την εφαρμογή ενός προγράμματος δράσεων με τίτλο «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης» για να μπορούν μικροί και μεγάλοι να περάσουν ευχάριστα μια ολόκληρη μέρα στους χώρους του. Στο πρόγραμμα «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης» συμπεριλαμβάνονται: Μουσικές εκδηλώσεις, προβολές, παρακολούθηση συντήρησης γλυπτών, αρχαιολογικά παιχνίδια, θεματικές παρουσιάσεις εκθεμάτων

×