Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Válaszd az egészséget!

11 visualizaciones

Publicado el

Az egészségmegőrzésről, betegségmegelőzésről, a betegségek okairól és a gyógyulás lehetséges módjairól. Válaszd az egészséget és állítsd meg az öregedést!
Jeunesse termékek az egészségmegőrzésben és a fiatalság megőrzésében!
https://thesecretsofalonglife.com/

Publicado en: Salud y medicina
 • Sé el primero en recomendar esto

Válaszd az egészséget!

 1. 1. Kétségbeesve kerestem a megoldást, a kiutat a neten, de nem igazán jött szembe a megoldás. Akkor megfogadtam, hogy ha egyszer újra egészséges leszek, helyreállok minden területen, akkor ezt mindenkinek el fogom mondani, meg fogom mutatni, hogy aki hasonló helyzetbe kerül, vagy nem szeretne hasonló helyzetbe kerülni soha, azok számára legyen egy fogódzkodó, egy útmutató, hogy mit érdemes kipróbálni és hogyan tudna más is, egy egészséges, sikeres, boldog életet teremteni, jólétben és szabadságban! Az életmód és gondolkodásmódváltásnak, és a táplálékkiegészítésnek köszönhetően helyreállt az egészségem, minden gyógyszert el tudtam hagyni, és ma már boldog, egészséges emberként élek. Rengeteg könyvet olvastam el, sok hanganyagot, videót hallgattam meg, és voltak rendezvények, képzések is, amik sokat segítettek. Ezek alapján állítottam össze ezt a tájékoztatót. Nem vagyok se orvos se természetgyógyász, csupán a személyes érintettség miatt gondoltam úgy, hogy amire én rájöttem, az másnak is segítség lehet! 2009-ben, mikor ott ültem lakásunk folyosóján összekuporodva, kétségbeesve, hogy mi lesz velünk, nem láttam, még a jövőt. Vállalkozásom tönkrement, eladósodtam, túl voltam egy sztrókon, és elvileg gyógyultan engedtek haza a kórházból, de a rettegést, hogy újra megismétlődhet a dolog, nem tudták kigyógyítani. Pánikbeteg, depressziós lettem, nem tudtam elaludni éjszakánként és nem tudtam ellátni normálisan napi feladataimat, egy csőd volt az életem.
 2. 2. Az elhangzó gondolatok és javaslatok célja, hogy mindenkit felbátorítson arra, hogy tudatosan tegyen meg mindent, amit csak megtehet, egy hosszabb, egészségesebb élet érdekében, és ehhez ismerje meg a természetes lehetőségeket! A bemutató nem tartalmaz meggazdagodásra vonatkozó ígéreteket sem, csupán bemutat egy vállalkozási lehetőséget, amit kockázat nélkül bárki elkezdhet, és ami a Jeunesse cég termékeinek és üzleti lehetőségének a promotálásából, marketingjéből áll. Figyelem! A bemutatóban elhangzó gondolatok, tanácsok és javaslatok, nem helyettesíthetik az orvossal való konzultációt és nem tartalmaznak biztos gyógyulásra utaló ígéreteket! A bemutatott gyógynövények nem gyógyszerek, nem gyógyhatású készítmények, hanem élelmiszerek, amelyek magas tápanyag és vitamintartalmuknak köszönhetően, segítik a test öngyógyító képességeit! Fogyasztásuk nem helyettesíti az egészséges életmódot, a gyógyszereket és az orvosi kezelést!
 3. 3. Ahol ma tartasz, a tegnapi döntéseid következménye! Ha más életet, más eredményt akarsz, más döntéseket kell hoznod és változtatni kell az életeden, kezedbe kell venni az irányítást a Kontrollt! Ha nem sodródni akarsz az árral, és csak elszenvedni az életet, akkor itt az ideje a változásnak és annak, hogy kezedbe vedd életed irányítását minden területen! Vedd kontroll alá és szerezd meg az irányítást az - Egészséged - Életmódod - A testsúlyod - Gondolkodásod - Érzelmeid - Beszéded - Megnyilvánulásaid - Anyagi életed - A pénzhez való viszonyod felett! TE VAGY A FELELŐS A JELENEDÉRT, ÉS TE TŐLED FÜGG HOGY MILYEN LESZ A JÖVŐD!
 4. 4. Mindannyian meghalunk egy napon! DE AZ ÖSSZES TÖBBI NAPON ÉLÜNK, VAGY LEGALÁBBIS ÉLHETNÉNK! De nem mindegy, hogy milyen minőségben, egészségben és körülmények közt!? Nincsenek biztos módszerek, mindenkinél egyformán működő dolgok, tuti tippek! Amik vannak azok lehetőségek! Lehetőségek, hogy megtedd azt magadért amit megtehetsz, jó döntéseket hozzál és élj azokkal a dolgokkal amit az élet neked is eléd tesz! Az életünk alakulása 90%-ban a gondolkodásunkon és a hozzáállásunkon múlik! Emberek ezrei bizonyították be, hogy nem a körülmények számítanak, hanem a hit és a pozitív hozzáállás!
 5. 5. MIÉRT? Sok mindent nem értünk, nincsenek 100%-os megoldások! Van mikor semmi se használ, és nem találjuk az okot, hogy MIÉRT lesz valaki beteg és hal meg, de van mikor egy kis változtatás az életünkön minden helyreállít! A kudarcok nem szabad hogy megakadályozzanak minket abban, hogy keressük a megoldásokat és mindazt amivel megelőzhetjük a bajt, és megtehetjük azt ami tőlünk telik a hosszú egészséges életünkért! Az életünk végén nem azt fogjuk legjobban bánni amiben hibáztunk, hanem azt amit ki se próbáltunk, meg se tettünk, pedig ott volt a lehetőség esély a változásra!
 6. 6. Repülőgépen 15 perc repülés után a pilóta az utasokhoz szól a hangosbemondón: - Hölgyeim és uraim, egy kis baj történt! Sajnos leállt az egyik hajtóművünk, de nincsen semmi baj. Ez egy nagyon biztonságos gép. Négy hajtóművel rendelkezik, így a másik három gond nélkül elviszi a gépet. A menetidő azonban egy órával meghosszabbodik. Később ismét jelentkezik a pilóta: - Hölgyeim és uraim! Ismét gond van, leállt a másik hajtóművünk is. A maradék két hajtómű elég ahhoz, hogy a legközelebbi repülőtéren leszálljunk. Hamarosan ismét jön a bejelentés: - Hölgyeim és uraim, megint leállt egy hajtóművünk! Mivel csak egy hajtóművünk maradt, ez csak nagyon lassan tudja mozgatni a gépet, így megkezdjük a leszállást. Ekkor az egyik utas odaszól a szomszédjának: - Na, ez szép! Az a maradék hajtómű is leáll, aztán itt ragadunk egész napra! Tanulság: Az emberek hajlamosak komolytalanul venni az életet, annak törvényeit, működését és használati utasításait! Talán olyan törvényeket még figyelembe vesznek, mint a gravitáció törvénye és ezért nem ugranak le a toronyház tetejéről, de az emberi életet irányító alapvető törvényeket a legtöbb ember igyekszik figyelmen kívül hagyni! A szabadság alatt azt értik, hogy bármit megtehetnek, semminek se lesz büntetése, mert az élet számukra arról szól, hogy élvezzenek ki mindent, ami élvezetet okoz és adjanak meg mindent a testüknek, ami jó érzést hoz.
 7. 7. • Nem törődnek azzal, hogy mi lesz a következménye! Sőt amikor jönnek a negatív események, bajok, akkor se tudják összekötni azzal, amit csináltak, egyszerűen nem fogják fel a veszélyt, s hogy az életmódjuk, életvitelük, a gondolkodásuk az oka annak, amilyen helyzetbe kerültek, vagy kerülhetnek! Akkor sajnáltatják magukat, Istent hibáztatják vagy a sorsot és azon sopánkodnak miért pont velük történt az a baj?! Mindennek van használati utasítása, és ha valaki belenyúl a konnektorba, ne csodálkozzon ha megrázza az áram! • Azonban rajzolhatsz bármekkora halálfejet a cigarettásdobozra, ők akkor is elszívják, mutathatsz képeket az alkoholtól tönkre ment májakról ők akkor is megisszák! Bebizonyíthatod, hogy a betegségek hátterében 90%-ban a helytelen életmód, a helytelen táplálkozás, a helytelen gondolkozás, a negatív érzelmek és gondolatok vannak, ők akkor se hajlandók változtatni! • Aztán ha baj van, azonnali, gyors megoldásokat keresnek. Csodapirulát, amitől azonnal meggyógyulnak, egy nap alatt eltűnik a rák, megszűnnek a fájdalmak. De az élet törvényeit, nem mi szabjuk! Nem úgy működnek a dolgok, hogy mi felelőtlenül bármit megtehetünk és utána csak a DEL gombot megnyomjuk és eltűntetjük, ha kínos számunkra. Az életmódunkban elkövetett hibáknak, „bűnöknek” sajnos viselnünk kell a következményeit.
 8. 8. Az emberek többsége odafigyel az autójára, hogy mindig a legjobb, a belevaló és megfelelő üzemanyagot, olajozást kapja, és karbantartatja, mert a javítás mindig többe kerül! Az emberek többsége, ha vesz valami értékes műszaki tárgyat, elolvassa, hogy működik, és hogy lehet az élettartamát legtovább kitolni! Ha azt akarjuk, hogy a fotógép ne merüljön le, pár kép után, a legjobb elemet vesszük bele! Ha fontos a kutyánk, cicánk akkor odafigyelünk, hogy mennyi vitamin és tápanyag van az ételükben! A SAJÁT ÉLETED, EGÉSZSÉGED MENNYIRE FONTOS? Az emberek többsége, nem tudatosan éli az életét: Akkor, azt, és úgy eszik ahogy épp kívánja, megteheti, vagy amire ideje van! Akkor iszik, amikor szomjas, s akkor se tiszta vizet! Úgy él, mintha mindent megtehetne, bármit megengedhetne magának és az egészség alanyi jogon járna neki! Nem foglalkozik az egészségével, a testével, a lelkével, az életmódjával, a stresszel, a teste igényeivel! MINDADDIG, AMÍG BE NEM JÖN A BAJ, ÉS NEM KAP KEZÉBE EGY LESÚJTÓ DIAGNÓZIST! ÉS AKKOR FELTESZI A KESERŰ KÉRDÉST: MIÉRT PONT ÉN??
 9. 9. Mi az egészség? Az egyik egészség definíció szerint (WHO, 1948) „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya” Annak alapján, hogy mit állítunk az egészség definíciójának középpontjába, tekinthetünk az egészségre, mint a betegség hiányára, a mindennapi tevékenységre való képesség birtoklására, megfelelő erőnléti és jólléti állapotra, boldogság állapotára, alkalmazkodásra való képességre. Eszerint egészségünk nem más, mint a lelki, szellemi és fizikai egyensúlyban létünk állapota. Más megfogalmazásban: a fizikai és szellemi teljesítőképességünk maximuma. Ön a maximumon van minden területen?
 10. 10. Az egészségügyi probléma! Minden 2. ember szív minden 3. rák betegségben hal meg! Évről évre növekszik az allergiások és cukorbetegek száma! MINDENKI VESZÉLYEZTETETT, AHOGY MONDANI SZOKTÁK: NINCS EGÉSZSÉGES EMBER CSAK ROSSZUL KIVIZSGÁLT BETEG! A betegségek SOHASE egy pillanat alatt alakulnak ki! A tűnetek sokszor évekig nem jönnek elő, pedig a betegség már ott van!
 11. 11. • A betegség az élő szervezet olyan állapota, amelyben az életfolyamatok a normálistól eltérnek. A betegség legegyszerűbben úgy fogalmazható meg, mint az egészség ellentéte. A testi – lelki – szellemi egyensúly felborulása, amely akadályozza az ember mindennapos tevékenységét és a társadalmi életben való részvételét. • A hagyományos betegség-felfogás szerint a betegség egy olyan negatív, káros és szükségtelen jelenség életünkben, amelynek tüneteit minél gyorsabban meg kell szüntetni, illetve el kell nyomni. Ezzel a szemlélettel szemben áll a betegségeknek, fájdalmaknak egy másik megközelítése, szemlélete, amely szerint minden betegség, minden fájdalom egy jelzés, egy figyelmeztetés arra, hogy valamit változtatnunk kell az életünkben ahhoz, hogy teljes életet élhessünk, valamit hosszú ideje elnyomtunk magunkban, ami fizikai szinten egy adott betegség képében jelent meg. Ez az új szemlélet lehetőséget ad arra, hogy észrevegyük és értelmezzük a figyelmeztetéseket, melyet testi tüneteink jeleznek és esélyt ad arra, hogy valóban egészségesebbek legyünk… • Tiszteletben tartva az orvostudományt, semmiképp se esnék át a ló túlsó oldalára sem! Óvatosan kell bánni a másik oldal képviselőivel is, hisz sok a sarlatán és sokan igyekeznek meggazdagodni mások hiszékenységén, gyógyulási vágyán! Egy dolog biztos, a betegségek oka és kezelése egyértelműen nem csak fizikai vagy kémiai dolog, nem szabad, hogy kimerüljön csupán gyógyszeres kezelésben, tűnetek eltűntetésében! AZ EGÉSZ EMBERT KELL NÉZNI ÉS KEZELNI, HA TARTÓS ÉS VALÓS GYÓGYULÁST AKARUNK! • A betegséget nem legyőzni kell, hanem megérteni. És amikor megértjük, hogy honnan jött a betegség, mi alakította ki bennünk, akkor azt is tudni fogjuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy a valódi okot megszüntethessük, ennél fogva a természetes gyógyulási folyamat beinduljon. • "Be kell végre látnunk, hogy "egy embert meggyógyítani" nem annyit jelent, mint a régi állapotot visszaállítani, hiszen éppen az idézte elő a betegséget; a gyógyítás sokkal inkább egy gondolkodásváltás, egy új és életigenlő út megválasztása révén érhető el.
 12. 12. Betegségek, bajok fajtái: •Örökletes, genetikai •Baleset, erőszakos hatás, sport, baleset... •Fertőzések, járvány, kórokozók... •CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEK Rák, szív és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, allergia... Idegrendszeri, elme betegségek pszcihés zavarok Depresszió, pánikbetegség... Pszichoszomatikus betegségek
 13. 13. Hangsúly a betegségen Az egész embert nézi MEGKÖZELÍTÉ S Betegség specifikusUniverzális „mindenre jó” HATÁS Az USA-ban a 4.leggyakoribb halálok Minimálisak nem károsak MELLÉK- HATÁSOK Betegségek kezelése, tűnetek csökkentése . Túl lehet adagolni! Hozzá lehet szokni, így dózist kell emelni! Stimulálja és erősíti a test természetes öngyógyító készségét. Nem lehet túladagolni hozzászokni! A TERÁPIA ALAPELVEI Általában Szintetikus / vegyi Szerves/ természetes TERMÉKEK NyugatKeletSZÁRMAZÁ S Gyógyszerek Pasteur és Bernard vitája: A betegségek lefolyásában vajon minek van fontosabb szerepe: a szöveteknek vagy a kórokozóknak. A nyugati orvoslás a kórokozókra és a tünetekre fókuszál és gyógyszeres megoldást kínál! A keleti orvoslás a szövetek az immunrendszer állapotára fókuszál és a betegségek okait, gyökerét szünteti meg! A kínai orvos akkor kapott fizetést, ha egészséges volt az uralkodó nem akkor ha gyógyítani kellett! Természetes A betegségek megközelítése
 14. 14. Gyógyszermaffia? Könyveket lehet olvasni, videókat lehet nézni, előadásokat lehet hallgatni, melyek mind arról szólnak, hogy a gyógyszergyárak mennyire ellenérdekeltek abban, hogy az emberek egészségesek legyenek, és ezért mindent megtesznek, hogy a „gyógyszerként nem szabadalmaztatható, drágán nem árulható, esetleg hosszú távon egészséget biztosító” természetes gyógymódokat, gyógynövényeket ellehetetlenítsék. Az orvosi egyetemeken nem tanítják ezek használatát, annak ellenére, hogy ezeknek általában nincs mellékhatása, ellentétben a gyógyszerekkel, amiknek mellékhatása miatti halál a 4. leggyakoribb halál ok a világon. Sok összeesküvés elmélet és történet kering arról, hogy tiltották be a természetes gyógymódokat például az USA-ban, és milyen szigorú törvényekkel próbálják visszaszorítani ezek használatát Europában is! Rengeteg tény és gyógyulás, tapasztalat bizonyítja a természetes módszerek, táplálékkiegészítők hatékonyságát, mégis milliós büntetéseket kapnak azok, akik termékeiknek egészségügyi hatást, sőt gyógyulást is mernek tulajdonítani! Ma azonban már egyre több orvos, kutató és szakember akik az egész ember kezelésében gondolkodnak, és ehhez az alternatív gyógymódokat alkalmazzák a sima gyógyszeres kezelések helyett! Nem kell és szabad túlzásba esni, de naivnak sem szabad lenni!
 15. 15. Orvosokra szükség van! • Az orvosok a betegségügyben dolgoznak! • Akkor fordulnak hozzájuk az emberek, amikor már betegek, fájdalmaik, tüneteik vannak, és gyors azonnali segítség kell! • Az orvos a tüneteket kezeli, csillapítja a fájdalmat, a lázat, kezeli a magas vérnyomást, gyors szívverést, megszünteti ha tudja a hasmenést, hányingert, köhögést, ha kell megműt, és mindent megtesz, hogy a beteg tünet mentes legyen! • A legtöbb hagyományos orvos, csak gyógyszerekben gondolkodik! • Kezeléseiket, javaslatukat általában nem kérdő jelezzük meg. Megvesszük a gyógyszert és annyit szedünk be ami rá van írva! Az orvosok többsége ma még szkeptikusan elutasítja az alternatív módokat mert:
 16. 16. Vannak szélhámosok! • Vannak akik visszaélnek beteg emberek bizalmával, gyógyulás iránti égő vágyukkal, és hiszékenységükkel! • Vannak akik pénzért, a lelkiismeretüket is eladják, és egészségmegőrzés címe alatt, jól megkreált marketinggel, hatalmas összegeket húznak le, a célközönségtől! • Vannak akik túlzott ígéreteket tesznek, hamis reményt keltenek! • Vannak akik tevékenysége semmilyen tudománnyal nem igazolható, megfoghatatlan, homályos és csupán valami titkos, szellemi magyarázata van, amit okkultizmusnak, rejtett tudománynak neveznek! A hiszékenység és a hamis hit, vagy csodagyógymódok is szedtek áldozatokat sajnos! „Sárkány ellen sárkányfű!” NE ÁLTALÁNOSÍTS! AZ SE IGAZ, HOGY A GYÓGYSZER LOBBI URAL MINDENT, DE AZ SE, HOGY MINDEN AMI NEM GYÓGYSZER CSAK KURUZSLÁS, ÉS TUDOMÁNYTALAN!
 17. 17. Ezért az emberek mikor fordulnak csak az alternatív megoldásokhoz? • Amikor az orvos már lemondott róluk. • Amikor látják, az orvos nem igazán tudja, hogy segítsen! • Amikor megértik, hogy a gyógyszerek nem gyógyítanak sokszor, csak a tűneteket tüntetik el! • Amikor elolvassák egy gyógyszer lehetséges mellékhatásait! • Amikor hallanak valakitől valamit, hogy meggyógyult, és már nem kell gyógyszereket szednie! • Amikor valakinek sikerül áttörni a vaskos előítéleteket!
 18. 18. Pedig az orvostudomány nagyjai, másképp gondolkodtak! „Gyógyszered legyen az ételed, s ételed legyen a gyógyszered” Hippokratész "A vitamin olyan anyag, ami akkor okoz betegséget, ha nem esszük meg." Dr. Szent-Györgyi Albert.
 19. 19. Mielőtt belemennénk a táplálékkiegészítés, az immunrendszer erősítésének, a szervezet öngyógyító képességének erősítésébe, s az ilyen termékek jelentőségébe ezen a területen, fontos kicsit mélyebbre ásnunk, mert a gyógyítást mindig a gyökereknél kell kezdeni! Hiába vetjük a legjobb magokat a földbe, ha az nem egy jó szántóföld, hanem egy gazokkal, értéktelen bokrokkal, begyökeresedett fákkal van tele! AZ EMBEREK TÖBBSÉGE INSTANT, GYORS MEGOLDÁSOKAT KERES, DE ILYEN NINCS SENKINEK SEM! A természetes megoldások nem csodaszerek, ahhoz, hogy hassanak, igenis tudatosan kell változtatni az életmódunkon, táplálkozási szokásainkon, és gondolkozásunkon, spirituális érzelmi életünkön! 40 év alatt létrehozott problémákat, betegségeket nem lehet egy doboz vitaminnal, gyógygombával helyrehozni! Az életmódváltoztatásnak és a táplálékkiegészítés bevezetésének is meg kell hagyni az időt, hogy eredményei legyenek! A természetes gyógymódok, táplálékkiegészítők nem helyettesítik az orvosi vizsgálatokat, javaslatokat, gyógyszereket, de segíthetnek a szervezet olyan módon való felerősítésében, hogy az letudja győzni a betegségeket okozó problémákat, a gyökereknél vágja el a bajt!
 20. 20. MÁS ÉS MÁS EREDMÉNY VÁRHATÓ! Nincs olyan szer, amiből adott dózis meggyógyítja : Karcsit – aki sportos, sokat edz, vegetáriánus Marcsit – aki ép válás közben van, 2 gyerek marad nála, s közben kirúgták a munkahelyéről, ráadásul állandó félelemben él, hogy mi baja lehet?! Szabit – aki 20 éve alkoholista, szereti a zsíros kajákat Petit – aki vállalkozó és napi 16 órát dolgozik, és próbálja utolérni magát. Katit – aki utálja a munkahelyét, gyűlöli a főnökét. Szilvit – aki az élvezeteknek él, mindig mással flörtöl, dohányzik. Imrét – aki állandó stresszben él, hogy megcsalja a neje. Évit – aki állandóan nassol, és már nagyon elhízott. Magdi nénit aki egész életében a kertjéből ette a friss zöldséget gyümölcsöt. Míg a gyógyszerek viszonylag betegség centrikusak, a tűnetek eltűntetésére lettek kitalálva, addig a táplálék kiegészítők NEM DÓZISOLHATÓAK, NEM A BETEGSÉGRE, NEM A TÜNETEKRE HATNAK! Hatásuk nem azonnali, és nagyban függ a kiinduló pont béli állapottól, és a személy szellemi lelki testi állapotától!
 21. 21. Nézzük mik azok a területek ahonnan a legtöbb betegség elindul és amik okozói lehetnek a bajoknak: 0. Genetikai örökség – betegségre való hajlam 1. Pszichoszomatikus betegségek, negatív érzelmek, gondolatok, fel nem dolgozott stresszhelyzetek…lelki mérgek! 2. Az élelmiszerekben és kozmetikumokban, higiéniai termékekben található káros mérgező anyagok amiket megeszünk vagy magunkra kenünk! / E számok, SLS / 3. Rossz emésztés, a bélbolyhok rossz állapota, elsavasodás, önmérgezés, minőségi éhezés, helytelen táplálkozás. Tudatos önrombolás – alkohol, cigi, kábítószer 4. Gyenge immunrendszer - Fertőző betegségek 5. Antioxidáns hiány – sok szabadgyök – dohányzás, légszennyezés, elektroszmog, mobiltelefon, mikrosütő 6. Rossz vérkeringés 7. Kollagén hiány – ízületi problémák megjelenése 8. Bibliai megközelítés: A bűnös életvitel, az Isteni törvények felrúgása, az erkölcsi szabadosság, megkötözöttségek eredménye is lehet a betegség! A boldog, harmonikus, tiszta élet, jó lelkiismeret gyümölcse pedig lehet a hosszú egészséges kiegyensúlyozott élet!
 22. 22. 1. Tedd rendbe a lelkedet, az elmédet! – Elme kontroll A test működése az emberi tudat információitól függ. A testünk harmonikusan működése hozza létre azt a mintát, amelyet egészségnek nevezünk. A harmónia megléte, vagy adott esetben zavara mindig a tudatban, az információk szintjén van jelen, majd ezt követően a test szintjén mutatkozik meg. Ily módon a testünk nem más, mint egy megjelenítés vagy megvalósulási szint, amely a tudatban lejátszódó folyamatokat és változásokat tükrözi. Minden a fejben dől el, ahogy szokták mondani! Amiről gondolkozol, amin jár az agyad, amit eltudsz hinni, nagyban befolyásolja az egészséged! A külső világod a belsőd tükrözödése! Ha belül jól vagy, akkor az látszani fog az egészségeden, megjelenéseden, környezeteden, lakásodon stb. Boldog emberek nehezebben betegednek meg! Ha békességben vagy Istennel, összhangban vagy az univerzummal, rendben vagy magaddal....akkor nincs stressz..... Példabeszédek 17:22 A vidám elme jó orvosságul szolgál; a szomorú szellem pedig megszárasztja a csontokat. – vagyis a rossz lelkiállapot betegséget okoz. Nagyon sok megközelitése a betegségek okainak, lelki okokra, folyamatokra, konfliktusokra, a stresszre vezeti vissza egyes konkrét betegségek kialakulását. Nem kell vakon mindent elhinni, de elvetni se szabad elsőre! Selye János – A stressz a legtöbb betegség okozója. Dr. Hamer – Új medicina, Biologika, Theta Healing stb – Minden betegség mögött egy fel nem dolgozott konfliktus, esemény van. Agykontroll- A gondolataink, megvallásaink által irányíthatjuk a testünk. A félelem sokszor létrehozza azt a betegséget amitől fél valaki! De fordítva is igaz! Morris E. Goodman esete!
 23. 23. Nem kell minden betegség mögött, valami spirituális magyarázatot keresni, fantáziálni, költeni dolgokat, de azért érdemes megvizsgálni magunkban, hogy lehet-e benne igazság? Pld. Nem akarok valamit meghallani – fülbetegség. Nem tudsz valamit ami történt megemészteni – gyomorfekély. Rossz májú vagy, kritikus, haragos – májbetegség. Ahogy a tudat képes megbetegíteni a testet, ugyanúgy meg is tudja gyógyítani, ha megengedjük neki! A gondolat ereje segíthet visszanyerni egészségünket! „Egész életünk során gondolataink hatását tapasztaljuk magunkon, talán anélkül, hogy tudnánk róla. Például előfordul, hogy egy nehéz időszakban vagy traumatikus életszakaszban egyszer csak megbetegszik valaki. Talán nem hozza kapcsolatba a két dolgot, mondván, véletlen egybeesés, holott a betegség nagy valószínűséggel a mérgező gondolatok negatív hatásának az eredménye. Nemcsak magukat a gondolatokat lehet tudományosan mérni, hanem a testre gyakorolt hatásukat is bizonyítani lehet. A tudósok ma már tudják, hogy bizonyos gének környezeti tényezőktől függően kapcsolnak be és ki - ennek a tudománya az epigenetika (a görög „a genetikán túlmenően” kifejezésből). A legújabb kutatások arra mutatnak, hogy a genetikai felépítés mindössze 25%-ban határozza meg egy ember egészségét. Ez azt jelenti, hogy az egészségét akár 75%-ban pozitívan befolyásolhatja a gének és az életmódod kölcsönhatása; például a dohányzás és a stressz kerülésével, a kiegyensúlyozott étrend betartásával és az egészséges testsúly fenntartásával. A gondolkodásmódunk, amin járatjuk az agyunkat, a hit jelenléte, a félelem jelenléte, a beszédünk mind- mind hatással van az egészségünk alakulására. Miben hiszünk, mit várunk el a jövőtől, mitől félünk ezek genetikai szinten is be tudják folyásolni a jövőnket!
 24. 24. A gondolat gyakorlatilag elektromos jelek, kémiai anyagok és idegsejtek együttes működése. A gondolat által felszabaduló kémiai anyagok érzelmeket hoznak létre, amik fizikai reakciókat váltanak ki, így válik egy gondolat „kézzel foghatóvá” fizikai valósággá. Gondolataink, érzelmeink és az általuk létrehozott hozzáállás együttes hatása pozitív vagy negatív irányba befolyásolja testünk állapotát. Amikor megértjük, hogyan alakul ki egy gondolat, és milyen hatással van érzelmeinkre és testünkre két választási lehetőségünk van: vagy engedjük, hogy gondolataink mérgezőek legyenek, vagy méregtelenítjük a negatív gondolatainkat, ami elősegíti érzelmi életünk épségének, sőt fizikai testünk egészségének a visszanyerését is.” Dr. Caroline Leaf : Ki kapcsolta ki az agyam?
 25. 25. “Kutatási eredmények azt mutatják, hogy amikor értékelnek minket, szeretnek, együtt éreznek és foglalkoznak velünk, akkor az akaratunktól függetlenül működő vegetatív idegrendszerben, az immunrendszerben, a hormonrendszerben, a szív és az agy aktivitásában konkrét változások jelennek meg. Ezek az élettani változások segítenek abban, hogy megértsük az összefüggést a pozitív érzelmek, a javuló egészség és az emberi élettartam meghosszabbodása között. Ezzel szemben szeretethiányban szenvedő emberek agyában egy olyan terület aktiválódik, amely kapcsolatba hozható a különféle egészségügyi kockázatok kialakulásával. Ugyanis amikor az ember nem képes adni, vagy nem tapasztalja meg a szeretetet, akkor az agy olyan fizikai reakciókat indít el, amelyek stresszt okoznak a testben.”
 26. 26. 2. Mindennapi mérgeink – Táplálkozás kontroll Az élelmiszerekben és kozmetikumokban, higiéniai termékekben található káros mérgező anyagok amiket megeszünk vagy magunkra kenünk! Nem csak az a baj, hogy keveset fogyasztunk a jóból, hanem az is, hogy sokat fogyasztunk a rosszból! Ma már élelmiszeripari termékeken élünk, amik messze vannak a természetes táplálékoktól. Mesterséges élelmiszerek, ízfokozók, adalékok, színezékek, tartósítószerek, rossz esetben antibiotikumok kerülnek be a táplálkozással, egészségi problémákat okozva! A higiéniai termékek, tisztálkodó és tisztítószerek tele vannak mérgező anyagokkal, mint például a Sodium Lauryl Sulfát, amik a bőrön át felszívódva szintén betegségek okozói lehetnek! Az elektroszmog – wifi, mobiltelefonok, mikrohullámú sütő káros hatását is egyre többen igazolják, kutatják. A környezetszennyezés, passzív dohányzás, munkahelyi és civilizációs ártalmak, és a stressz is rontja az esélyeinket a hosszú egészséges életre!
 27. 27. 3. A halál a bélben lakozik – a bélflóra fontossága! Az egészségnek, a szervezet egyensúlyának alapja és lehetősége is a belekben van. Paracelsus elhíresült ismert mondása, amely szerint "a halál a bélben lakozik", mára sem veszítette el aktualitását – azzal a kiegészítéssel és felismeréssel, hogy az egészségnek, a szervezet egyensúlyának alapja és lehetősége is a belekben van. A bélflórát alkotó mikroorganizmusok szoros szimbiózisban élnek szervezetünkkel, és képesek megakadályozni a bélnyálkahártyán lévő vírusok, gombák, paraziták szaporodását, egyensúlyt teremtve a bélflórában. A normálisan működő bélflóra több funkciót lát el, egyrészt a veszélyes baktériumokat tartja távol, hogy a tápanyagok zavartalanul felszívódhassanak a szervezetbe, másrészt felelős immunrendszerünk hibátlan működéséért, és egyben fontos "vitamingyár" is. Tehát a bélflóra bármiféle gyengülése, sérülése súlyos következményekkel járhat. Mindezek a gondok nem egyik napról a másikra alakulnak ki, hanem hosszú idő alatt, leginkább a helytelen életmód következtében, valamint a túlzott dohányzás, alkoholfogyasztás és bizonyos gyógyszerek, főként antibiotikumok, szteroidok használata révén.
 28. 28. Amíg a bélbaktérium összetétel a legtöbb egészséges ember esetében hasonló, addig a fajösszetétel nagyon is személyre szabott. Utóbbit nagy részben a minket körülvevő környezet és az étrendünk határoz meg. A bélbaktériumok hozzászoknak az elfogyasztott táplálék összetevőkhöz, és ez igaz rövid és hosszú távon is. A japánok például meg tudják emészteni a tengeri moszatokat, ezek fogyasztása része a napi étrendjüknek, köszönhetően egy különleges enzimnek, amelyet tengeri baktériumoktól szerzett meg az ő bélbaktérium rendszerük. Ugyanakkor tény, hogy 100 évvel ezelőtt még a sok betegség pld. szívbetegségek ismeretlenek voltak Japánban. Rizst ettek, meg tengeri moszatokat, algákat, halakat. Amióta beengedték az amerikai kultúrát, megjelentek a gyorséttermek, glutén és kazein tartalmú élelmiszerek, édességek, cukrozott üdítő italok azóta 30%-al nőtt a megbetegedések száma, és megjelentek a civilizációs betegségek! Ugyanez igaz, az USA-ba költöző Japánokra is. Vannak jó és rossz bélbaktériumok, és amikor ezek egyensúlya felborul, akkor jönnek a betegségek. Az immunrendszer érzékeli, az ellenséget és helyi kis gyulladások, gócpontok alakulnak ki ami hosszú távon szívbetegségeket okoz. A rossz bélbaktériumok elszaporodását a rossz táplálkozásban és a rossz lelkiállapotban is kereshetjük. Már Hippokratész is tudta: „A bél a búbánat atyja”. Állatokon végzett kutatások azt mutatják, hogy a viselkedés befolyásolja a bélflóra összetételét. És viszont, pro és prebiotikumok adásával, jó bélflórával a depresszió is legyőzhető!
 29. 29. Ha a bélflóra nem egészséges, hiányos, akkor például sok fontos nyomelem és ásványi só felszívódása hiányos. Ugyanis a mi testünk az ásványi anyagokat és nyomelemeket csak szerves formában képes feldolgozni. Szerves formában pedig úgy jutunk hozzá, hogy a vastagbélben lakozó bélflóra mikrobáinak valamelyike átalakítja a szervetlen ionokat szerves anyaggá, úgyhogy az iont a maga enzimrendszereihez kapcsolja, és így fehérjékhez kapcsolódóan válnak szervessé a szervetlen nyomelemek és ásványi anyagok. Tehát egészséges bélflóra nélkül nem juthatunk hozzá számunkra létfontosságú, különösen saját fehérjéink felépítésében létfontosságú nyomelemekhez és ásványi anyagokhoz. Az immunanyagaink valamennyien fehérjealapúak, tehát ahhoz, hogy teljes értékűen tudjon működni az immunrendszerünk, kellő mennyiségű és minőségű fehérjét, nyomelemet és ásványi anyagot kell tartalmaznia a táplálékainknak, de ehhez még az is kell, hogy a bélflóránk teljes értékű legyen. • A béltartalom, a bélflóra és az immunrendszer szerves együttműködése az egészségünk legeslegelső feltétele. Ha ebbe az együttműködésbe valami hiány vagy méreg „bezavar”, akkor elindulhat egy betegség bennünk. • Kérdezheted, hogy miként lehet egy agyban található betegségnek a bélben a kiindulópontja. Ha az a fehérje szerkezet, amely az agysejtek védelmét szolgálná, nem tud felépülni, mert valamelyik nyomelem nem szívódott fel a bélflóra hiányossága miatt, akkor ott elkezdődhet valami baj. Ugyanígy végigmehetnénk az összes szervünkön. Tehát a betegségek oka a táplálkozásban is keresendő! Forrás: diavitas.hu drhummel.hu
 30. 30. A fő ok a táplálkozásban keresendő!  Túl gyorsan eszünk! Rossz, elégtelen emésztés, enzim hiány!  Rendszertelenül, rossz időbeosztással eszünk! Nem hagyunk időt pihenésre a szervezetnek, így a szervek lefáradnak, ami pld. depresszióban jelenik meg! Egyél gyorsan, halj meg fiatalon!?
 31. 31. A fő ok a táplálkozásban keresendő! 1. “AZ VAGY AMIT MEGESZEL!” Az ideális az lenne, ha 4 adag lúgos étel mellé, 1 adag savas jutna! Sok NYERS zöldség, gyümölcs, kevés hús, fehér kenyér és más savas ételek! Ki kéne tudni zárni a glutén, és kazein tartalmú ételeket. Kevesebb pékáru, tejtermék, szénhidrát, cukor és több zöldség, gyümölcs, rost, esetleg rizs. 2. Élelmiszeripar termékeit esszük, nem a természet ajándékait! – mesterséges színezékek, ízfokozók,adalékanyagok, toxinok, sok zsír, szénhidrát... Savas Lúgos
 32. 32. A fő ok a táplálkozásban keresendő!  70%-a az egészségügyi problémáknak a táplálkozásban keresendő!  Túl sokat eszünk! Keveset táplálkozunk! Nem tápanyagokat viszünk be, hanem túlzott mennyiségű szénhidrátot, zsírt stb. Minőségi éhezésben élnek az emberek! Enzim hiány! Az étel főzésével, melegítésével elpusztítjuk az élő enzimeket, szervezetünknek tehát magára hagyva kell megoldania az emésztést. • Emellett a vitaminok is károsodnak, és a lúgosító hatás is. A betegségeket nem valamik, hanem valamiknek a hiánya okozza!!
 33. 33. 4. Az immunrendszer a szervezet védelmezője! – Egészség kontroll Ha mindent megkap, akkor az immunrendszer megfelelően ellátja a dolgát, a test öngyógyító képessége letudja győzni a betegséget, és ki tudja javítani a hibákat! A betegség, a tűnetek, a fájdalom, a láz, a szervezet jelzései, hogy baj van, cselekedni kell!
 34. 34. Pasteur szerint a baktériumok, vírusok, mikrobák okozzák a betegségeket. A kórokozók kívülről érkeznek szervezetünkbe, pl. a levegőből, a vízből vagy éppen az általunk elfogyasztott ételekből. Pasteur szerint az emberi vér teljesen steril, megfertőződni csak kívülről képes, a különböző betegségeket különböző kórokozók okozzák. Ezeket a kórokozókat csak gyógyszerekkel lehet elpusztítani. A másik „tábor” például, Béchamp és Bernard elmélete a következőkben rejlik: a fertőzések, betegségek valódi oka a nem megfelelő környezet. A kórokozók folyamatosan jelen vannak szervezetünkben (több milliárdan), de nem feltétlenül okoznak betegségeket. A vér nem steril és igenis tartalmazhat kórokozókat. A betegségeket az a rossz környezet okozza, amiben a kórokozók könnyen elszaporodhatnak. A szervezet pH-egyensúlya a leginkább meghatározó ebből a szempontból. Savas közegben a kórokozók könnyedén képesek elszaporodni, míg lúgos környezetben erre sokkal kevésbé képesek. Az emberi testben élő mikrobiológiai formák között vannak olyanok, amelyek bizonyos körülmények között az emberiség által ismert legsúlyosabb krónikus betegségek valamelyikét idézik elő. De ha valaki egészséges, ezek a mikrobák segítik a szervezet immunrendszerét és szimbiotikus kapcsolatban élnek a többi sejttel. Amikor az egészségi állapot silányul, (alultápláltság, mérgezés, fizikai, vagy mentális stressz hatására), de más tényező következtében végbemenő bármilyen komoly változás, vagy gyengülés is előidézheti, hogy a mikrobák életciklusaiknak egy másik szakaszába átjutva megváltozzanak és kórokozóvá váljanak. Ez azt jelenti, hogy „csak a jó táptalaj” számít, nem a kórokozó.
 35. 35. 5. Sejtszintű védelem Az egészség alapja az egészséges sejtek! Az egészséges sejt működéshez viszont megfelelő tápanyag kell, vitaminok, ásványi anyagok és védelem a DNS számára! Szabadgyökök károsítják és ennek következménye az öregedés, a rossz reprodukció, a rák is! Az antioxidánsok mennyisége és bevitele csökkenti a betegségek kockázatát!
 36. 36. Egy Nobel-díjas kutatás rámutatott a természetes sejtöregedés alapvető okára. Az emberi szemmel észrevehetetlen válasz neve: telomer. A telomerek a kromoszómát alkotó DNS-szál két végén található rövid, többszörösen ismétlődő szakaszok. Feladatuk a DNS-ünk védelme. Születésünkkor telomereink kellően hosszúak, azonban az évek múltával elkezdenek rövidülni. Magyarán szólva telomereink egy cipőfűző végeihez hasonlóan elkezdenek elkopni, és megindul a „sejtöregedés” folyamata. Amikor telomereink túlságosan lerövidülnek, sejtjeink nem képesek tovább ellátni kritikus feladataikat. A sejtek önpusztításba kezdenek, végül elhalnak. A tudomány ezt a jelenséget apoptózisnak hívja. A sejtelhalás egy dolog, de ráadásul amikor a sejtek működése egyszerűen leáll (tudományosan ezt nevezik öregedésnek), veszélyes szabad gyököket és gyulladást okozó molekulákat bocsátanak ki magukból, amelyek rongálják a közelben lévő sejteket is.
 37. 37. 6. A vérkeringés szerepe a testben A vér cirkulációs rendszere „Mert a testnek élete a vérben van.” 3Móz  Az oxigén, tápanyagok szállítása a sejtekhez, az immunrendszer anyagainak eljuttatása a szükséges helyekre!  A vér szerepe a toxinok, méreganyagok elszállítása a sejtektől!
 38. 38. A vérkeringés fontossága Az infarktus, stroke oka az érszűkület és a vérrög képződése! Ha nincs jó vérellátás egy szervben, akkor ott nincs esély gyógyulásra, helyes működésre sem lásd hasnyálmirigy nem termel inzulint – cukorbetegség!! Inzulin nélkül nincs glukozlebontás, ATP! A gyógyszerek csökkentik a veszélyt csökkentve a nyomást, lassítva a szívet vagy hígítva a vért, de ez nem oldja meg a problémát, nem szűnteti meg az okot! És más szervekhez nem jut elég vér! OK: - SOK CUKOR - SOK ZSÍR - KEVÉS VÍZ - KEVÉS MOZGÁS Fontos: Sok folyadék napi 2-3-liter tiszta víz, és a sport, mozgás, ami megmozgatja az erekben a vért, szétveri a plakokat, és hígítja a vért!
 39. 39. Következmény • A megváltozott pH-egyensúly, sok cukor, zsír és kevés víz, illetve mozgás eredményeként a vörösvérsejtek torzultak, összetapadtak lesznek a vér ragadóssá és sűrűvé válik , a hajszálerek eltömődnek és ezáltal az összetapadt hemoglobinok lényegesen kevesebb oxigént képesek a sejtekhez szállítani, a sejtek oxigénhiánnyal küzdenek! Az oxigénhiány miatt nincs ATP termelődés a glukózból, fáradékonyak leszünk! Ha mégis dolgoztatjuk magunkat annak eredménye a tejsav termelődés, izomláz, és szabadgyökök felszabadulása lesz, amik viszont rombolják a sejteket, elsősorban a DNS-t! Ennek nyoma az öregedés, ami kívül csak szépség hiba, de belül komoly betegség oka lehet! • Az oxigénhiányos környezetben a sejtek poliamidot termelnek, hogy reprodukálják magukat mert elhalásra készülnek! Ez a daganatképződés, ha ez már sérült sejtekkel történik az a RÁK! Ezért fontos a helyes vérellátás és sok oxigén a vérben! • Másrészt a méreganyagok, savak elszállítása is leáll, így a savak szétmarhatják rombolják a sejteket szöveteket! Az immunrendszer is legyengül, a T-sejtek nem jutnak el a sejtekhez, így nem tudják legyőzni a támadókat és nem tudják eltakarítani a „szemetet” amit az elpusztult kórokozók, sejtek termelnek! • A savak és a mérgek felborítják a test belső pH-egyensúlyát, aminek következtében az egészséges sejtek szerkezete felbomlik és már nem tudják optimálisan ellátni funkcióikat és emiatt előbb vagy utóbb betegségek alakulnak ki. Ha a máj állandóan csak a régi vér megújításával fárad, nincs friss vér, akkor a szervek károsodhatnak! Amikor egy szerv szövete elzáródik a vér utánpótlástól, hajszálér blokk miatt, a sejtek / szövetek elpusztulnak. Savasodás ellen elhízással, csontritkulással védekezik a szervezet!
 40. 40. 7. Kollagén hiány A kollagén természetes eleme az ízületeknek, porcoknak, a hajnak, bőrnek, körömnek és a létfontosságú szerveknek. Hiánya az egész testre vonatkozólag gyengeséghez és fáradtsághoz vezet. Rossz lehet a közérzetünk, kevesebb lehet az energiánk, és a kor előre haladtával, egyre kellemetlenebb tüneteket produkálhat hiánya. Ezen felül, a kollagénnek nemcsak a test felépítésében van fontos szerepe, hanem fontos katalizátora is a növekedésnek, a szövetek fejlődésének. Sokféle betegség, ami az öregedés folyamatához köthető ennek az élő fehérjének a pusztulásával hozható összefüggésbe. Kollagén hiány Amikor az emberi testben fellép a kollagén hiány, megbetegszünk. A kollagén termelődés lelassul a kor előre haladtával. A lassulási folyamat 20 éves kor után kezdődik, majd a 30–40. életkorra lecsökken, és szinte teljesen leáll az 50–60. évre. A kollagén hiány vagy a kollagén pusztulása a fő oka az öregedési folyamatoknak. A kollagén kihagyhatatlan lehetőség az öregedés folyamatának megakadályozására.
 41. 41. Szívproblémák Vese, máj, hasnyálmirigy bajok Következmény Stroke Magas vérnyomás Rák Ahol jó a vérkeringés sok az oxigén nincs RÁK! NINCS OLYAN, HOGY SZÍVRÁK!
 42. 42. Rossz megoldások, választások: 1. Közömbösség 2. Csak gyümölcs elég? 3. Szintetikus vitaminok
 43. 43. Valamiben mindenkinek meg kell halni?! Ha megkérdeznénk az embereket szeretnének-e egészségesek lenni, akkor a többség azt mondaná, hogy természetesen IGEN! Ha megkérdeznénk hajlandók-e változtatni ehhez az életmódjukon, a táplálkozásukon, vagy, hogy mit tesznek ezért, akkor a többségről kiderülne, hogy semmit. Vannak akik egyenesen azt mondják, valamiben úgyis meg kell halnia mindenkinek. Amikor viszont beüt a baj, akkor keserűen teszik fel a kérdést: MIÉRT PONT ÉN?! Mások azzal nyugtatják a lelkiismeretüket, hogy ők esznek elég zöldséget, gyümölcsöt. De még ha ez tényleg elég is lenne mennyiségileg, minőségileg már nem. Ma már több kiló ezekből se tartalmazza a minimális mennyiséget!
 44. 44. Akkor mi az amit tehetünk és ami hatékonyan segíthet, akkor is ha nem tudunk változtatni, táplálkozási szokásainkon, életmódunkon?
 45. 45. Mit lehet tenni természetesen? Az európai emberek a nyugati orvoslás alapján gyógyszerekben gondolkodnak és minden betegségre egyedi megoldásokat keresnek! Erre mit kell szedni, arra mi lenne jó? A keleti orvoslás nem betegségspecifikus, nem a betegségeket kezeli, hanem az egész embert közelíti meg, és a megelőzést hangsúlyozza! A természet által biztosított vitális anyagokra támaszkodik! Ezek a természetes hatóanyagok tehát nem a betegségeket gyógyítják, hanem a test öngyógyító képességeit, funkcióit erősítik és teszik képessé, hogy ha lehet, gyógyulás legyen az eredmény! A gyógyszerek ezzel szemben már a kialakult betegségeket kezelik, általában a tüneteket enyhítik! Mindkettőre szükség van, ezért a legjobb az lenne, ha az orvostudomány együtt tudna működni az alternatív gyógymódokkal! A gyógynövények használata az emberiséggel egy idejű, a legrégibb időkből is vannak bizonyítékok, hogy már az ókorban is jelentős szerepük volt a gyógyításban. A keleti orvosok csak akkor kaptak fizetést ha a császár egészséges volt, nem azért ha betegségből gyógyították. A megelőzés pedig mindig gyógynövényekre alapult. Ezek pedig nem a betegségre hatnak, nem a tüneteket szüntetik meg, hanem a szervezet öngyógyító képességeit erősítik, a betegség gyökerét okát kezelik! Ahogy Pasteur is beismerte: A táptalaj minden, a kórokozó semmi!
 46. 46. Feladatok a megelőzés érdekében!  - Lelkünk karbantartása, „méregtelenítése”, pozitív gondolkodás, hit,  - Méregtelenítés, toxinok kivezetése!  - Erek karbantartása, a erek rugalmasságának fenntartása, a vérkeringés javítása, oxigén és energia színt növelése!  - Táplálékkiegészítők = Minőségi táplálkozás, táplálék! Hagyományos ételek – a táplálékkiegészítés!  Vitaminok, ásványianyagok, enzimek, antioxidánsok pótlása!  - Lúgosító étrend! Tiszta, napi 2-3 l víz!  - Emésztés támogatása, egészséges bélflóra támogatása – lassan, nem rendszertelenül étkezni!  - Immunrendszer támogatása  - Kollagén pótlás – ízületek haj fogak bőr védelme.  - Telomerek védelme, az őssejtképződés támogatása.  - Mozgás, életmód / vérkeringés felpörgetése, nyirokrendszernek nincs pumpája! A mozgás segíti, indítja be! / ÉLETMÓDVÁLTÁS – TÁPLÁLKOZÁS VÁLTÁS – MOZGÁS – TISZTA VÍZ.
 47. 47. Mi a hosszú egészséges élet titka? – Szeresd az életet akarj élni! – Változtass a gondolkodásodon, lásd pozitívan a világot a jövődet! – Kerüld a konfliktusokat, a stresszt, bocsáss meg, ne tarts haragot! – Nem kell megértened, tudnod, hogy működik, de használd a vizualizáció erejét, higgy a megvallások, a hit beszédének erejében! – Változtass az életmódodon – a táplálkozásodon! Lúgos étrend, sok nyers zöldség gyümölcs – ha lehet cukor, pékáruk nélkül! – Vezesd be a napi mozgást, sportot, edzést, pörgesd meg a vérkeringésed és a nyirokrendszered! – Napi 2-3 liter tiszta víz, nem csak amikor szomjas vagy! – Napi alvás minimum 6-8 óra! – Fogyassz táplálékkiegészítőket, hogy minden vitamin, ásványi anyag, enzim rendelkezésre álljon a szervezet, az öngyógyító képesség működéséhez! Használd ki a gyógynövényekben található különleges hatóanyagok, gyakran csodálatos, a szervezetet támogató tulajdonságait! – Élj békességben magaddal, élj harmóniában kiegyensúlyozottan! Ha mindezt megtetted, akkor a többit bízd rá Istenre, végül is Ő az élet és halál Ura és minden ember visszatér egyszer a Teremtőjéhez! Élj úgy, hogyha mégis meghalsz, ne kelljen félned a haláltól, és attól a pillanattól mikor Isten elé állsz, mert akkor békességben fogod leélni az életed! Ez is egy döntés, és egy választás, hogy miben hiszel és KIT követsz, és hova jutsz?
 48. 48. Milyen táplálékkiegészítőket válassz? Mint minden területen, ezen a területen is óriási a választék. A gyógyszergyárak és más cégek is üzletet látnak a vitamin forgalmazásban, és sokfajta cseppet, pezsgőtablettát, gumicukorkát és tablettát árulnak, nagy média kampánnyal kisérve. Azonban a szintetikus vitaminok, ásványi tabletták, ahogy írtuk sokszor semmilyen jó hatással nincsenek, nem szívódnak fel rendesen, és nincs semmi érezhető hatásuk. A táplálék kiegészítéssel, gyógynövényekkel, gyógygombákkal foglalkozó cégek komoly kutatásokkal találják meg, és vonják ki azokat a hasznos tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és enzimeket amik a természet ajándékai és természetes módon hatnak az emberi szervezetre, könnyen felszívódnak, és szinergiában, egymást erősítve támogatják a szervezet öngyógyító képességeit! Természetesen itt is vannak kisebb cégek, akik olcsóbb termékeket állítanak elő, és vannak tőkeerős nagy cégek, akik komoly kutatásokat finanszíroznak, a legjobb minőségre törekszenek és a legjobb sokszor a legdrágább növényi hatóanyagokkal dolgoznak. A Jeunesse termékei magasabb árkategóriába tartoznak, ennek ellenére a legnagyobb forgalmú, leggyorsabban növekvő cég, mivel a termékek hatása azonnal érezhető és lenyűgöző! A drágább sokszor olcsóbb!
 49. 49. A legjobbat az embereknek A Jeunesse alapfilozófiája az, hogy az aktuális tudományos kutatások eredményeit hozzuk be a hétköznapokba, és adjuk oda az embereknek.Tegyük jobbá az életüket, tegyük jobbá a világot. Ezeket a technológiákat, termékeket megveszi, finanszírozza és elérhetővé teszi mindenkinek. Így volt ez az elején mikor a tulajdonos térdét gyógyította meg dr, Nathan az általa kifejlesztett őssejt technológiával. Randy Ray felismerte ebben a technológiában rejlő erőt, csodát és erre kezdték el felépíteni a Jeunesset. Ehhez a vízióhoz kapcsolódtak a következő diákon látható tudósok, akik Nobel díjas kutatások eredményeit építették be a termékekbe. Az őssejt kutatás, a telomer kutatások, az anti aging kutatások nagyjai csatlakoznak sorba a Jeunesse tudományos csapatához és fejlesztik ki a jobbnál jobb termékeket. Ha pedig kell, mert jó a termék, egész cégeket, hálózatokat is felvásárol a cég, mint legutóbb a Monavie esetén tette, beépítve a YES fiatalság fenttartó rendszerébe.
 50. 50. Tudományos háttér NATHAN NEWMAN, M.D. Világhírű kozmetikai sebész, széles körben elismert és nagy tiszteletnek örvendő kozmetikai sebészeti praxist vezet Beverly Hillsben, Kaliforniában. A botoxot és más fizikai beavatkozásokat kiváltandó fejlesztette ki az őssejt technológián alapuló szérumot, kozmetikumokat. Szakmája iránti szenvedélye, szakértelme és képzettsége révén ő a Jeunesse orvosi szóvivője és tanácsadója. DONNA ANTARR, M.D. A diploma megszerzése és a posztgraduális képzés után San Diegóban kezdett praxist. Majd egy igen radikális ötlettől vezérelve az egészségmegőrzés felé fordult, figyelmét a preventív orvoslásra, a fiatalító kezelésekre helyezte. Ez magában foglalta pácienseinek oktatását a megfelelő étrendre, a fizikai aktivitás fontosságára és a táplálékkiegészítők helyes alkalmazására. Miközben gyakorlati fiziológiából diplomázott, tanúsítvánnyal rendelkező gyakorlati specialista lett az American College of Sports Medicine sportorvosi főiskolán.
 51. 51. Dr. Giampapa úttörő a maga szakterületén. Az első, öregedésgátló módszereket alkalmazó orvosok egyike a világon, nemzetközileg elismert innovátor az új kozmetikumok, sebészeti technikák és orvosi műszerhasználat területén. Az American Academy of Anti-Aging Medicine (Öregedésgátló Orvoslás Amerikai Akadémiája) alapító tagja és az American Board of Anti-Aging Medicine (Öregedésgátló Orvoslás Amerikai Testülete) első elnöke volt. Dr. Vincent Giampapát, 2014-ben Nobel-díjra jelölték az őssejtkutatás területén. Dr. Luis Martinez a megelőző, regeneráló és anti-aging gyógyászat specialistája. A regeneratív, hormonális és táplálkozási technikákkal kapcsolatos szaktudásáról híres, amely a sejtfunkciókat képes javítani és helyreállítani, valamint az emberi élet várható élettartamát növelni.
 52. 52. Dr. William Amzallag az aneszteziológia és az intenzív terápia területén szerezte meg orvosi diplomáját, majd kínai orvoslásból is diplomázott a franciaországi Montpellier Egyetemen. Dr. Amzallag személyében kivételes tehetség érkezett a Jeunesse csapatához. Ő a Jeunesse orvosi szóvivője és szaktanácsadója az Európai Unióban. Hatalmas tudományos és üzleti háttérrel rendelkezik, a táplálkozás és a bőrápolás minden területén, beleértve a kutatás- fejlesztés szakterületét is. Dr. Amzallagot leginkább a holisztikus és nyugati orvosláshoz, táplálékkiegészítőkhöz, testsúly-szabályozáshoz és kozmetikumokhoz kapcsoló innovatív elképzelések inspirálják. Christian Drapeau egy őssejt-szakember, aki globális elismerést szerzett a regeneratív és wellness gyógyászat területén végzett munkájáért. Diplomáját a McGill Egyetemen szerezte, majd tudományos fokozatot és mester diplomát szerzett neurofiziológia területén. Kutatása magában foglalja azt az egyedülálló tanulmányt, ami a botanikai anyagok hatását kutatja az agyra, amely a növényi alapú őssejtkutatásban szakosodott tudásához vezetett. Christian Drapeau ismert olyan növényi kivonatok felfedezéséről, kutatásáról és fejlesztéséről is, amelyek a szervezet természetes regeneratív potenciálját támogatják.
 53. 53. A Jeunesse termékek mögött tehát komoly tudományos háttér, a kutatások mögött komoly tőkeerő van, hogy valóban a legjobbat adják az embereknek. A termékek egy része Nobel díjas kutatásokon alapul, ami a telomerek és a telomeráz enzim felfedezése, másrészt pedig az őssejt kutatás legújabb eredményeit vonják be. A Jeunesse az alkalmazott tudomány! Visszafiatalít Megújít Felerősít Vitalizál Energetizál Kiegyensúlyoz Méregtelenít Tisztít Megszépít Helyreállít Feltölt
 54. 54. AM/PM - Ezek az egyedülálló táplálékkiegészítők lelassítják az idő előtti öregedés jeleinek megjelenését. A szervezet számára szükséges összes vitaminok és ásványi anyagok olyan szinergikus keveréke, amelyek a DNS-re hatnak. Segít fenntartani az egészséges bioritmust, és késleltetik a telomerek károsodását. Az emberek nagy része, ha már rájött, hogy vitaminokra van szüksége, maga próbálja összeválogatni a különböző vitaminokat és hasznos tápanyagokat, úgy, hogy fogalma sincs melyikből mennyi kell, és ezek hogy hatnak egymásra. Mivel egyáltalán nem mindegy a mennyiség, és fontosak a megfelelő arányok is, ezt nem könnyű kitalálni. Az AM/PM több mint 70 fajta összetevő tartalmaz a megfelelő mennyiségben és arányban, így nem kell összeválogatni a különböző vitamin készítményeket, és hasznos tápanyagokat, mert tartalmaz például Q10 koenzimet, Omega 3 . halolajat, emésztést segítő enzimeket, gyógynövényeket, gyógygombákat és mindent ami csak hasznos és kell a szervezet tökéletes működéséhez. Az AM táplálékkiegészítő felszabadítja az energia növelő tápanyagokat, amelyek a szellemi és koncentráló képességre vannak jótékony hatással. A PM formula egyensúlyba hozza a szervezet rendszerét, a nyugodt alvás érdekében. Az AM és PM összetétele hosszas klinikai kutatásokon, tanulmányokon alapszik, amelyet az öregedés elleni harc vezető személyisége Dr. Vincent Giampapa hagyta jóvá.
 55. 55. Egy Nobel-díjas kutatás rámutatott a természetes sejtöregedés alapvető okára. Az emberi szemmel észrevehetetlen válasz neve: Telomer. A telomerek a kromoszómát alkotó DNS-szál két végén található rövid, többszörösen ismétlődő szakaszok. Feladatuk a DNS-ünk védelme. Születésünkkor telomereink kellően hosszúak, azonban az évek múltával elkezdenek rövidülni és egy cipőfűző végeihez hasonlóan elkezdenek elkopni, megindul az un. Sejtöregedés folyamata.  az emberi szervezet rövid telomereinek meghosszabbítására képes, egyetlen, jelenleg ismert és szabadalmaztatott tápanyagot a T-65-öt tartalmazza,  átmenetileg aktiválja a telomerek meghosszabbításáért felelős enzimet, a telomerázt,  elősegíti a sejtöregedés késleltetését, ide értve az immunrendszer sejtjeit is,  erős antioxidáns kombinációval védi sejtjeinket, DNS-ünket, őssejtjeinket, az oxidatív stressz káros hatásai ellen,  támogatja a természetes regeneráló, DNS javító, fiatalító rendszerünket.
 56. 56. A RESERVE a szükséges antioxidánsok, antociánok és nélkülözhetetlen zsírsavak olyan egyedülálló kombinációját tartalmazó táplálékkiegészítő, mely egzotikus gyümölcsleveket tartalmaz, amely kiváló egészséget eredményez. A fő alkotóeleme a resveratrol, ami főszerepet játszik a hosszú élet elérésében. Ezek a molekulák képesek aktiválni a szirtuin géneket, kalória megszorítás nélkül, így segítik a gének kijavítását, ezzel megvédi a testünket az öregedés okozta betegségektől. Nagyon erős sejt szintű védelmet nyújt az oxidáció és a szabadgyökök káros hatásai ellen. Erőteljes összetevői kijavítják a szabadgyökök okozta károsodásokat és védik a sejteket a jövőbeli károsodástól. Ez a rendkívüli táplálékkiegészítő segít jól indítani a napot, ráadásul öregedésgátló tulajdonságait és lényeges táplálkozástani előnyeit is élvezheti. • azonnal több energiát ad, • jobb fókuszálást és koncentrációt biztosít, • sejtszinten csökkenti a gyulladást, • így sejtjei egészségesebbek maradnak, tovább élnek. • javítja az állóképességet, izomerőt, csökkenti az izomfáradtságot, • jobb koordinációt eredményez, • fejleszti a memóriát és a reakció időt, • a resveratrol ellensúlyozza a megemelkedett zsírsavak és lelassult cukor felszívódás hatásait a belekben.
 57. 57. A RevitaBlu az őssejtkutatás egyik úttörője által alkotott, 100 %-ban növényi hatóanyagokat tartalmazó táplálékkigészítő, amely zöld-kék algát, homoktövis bogyót és aloe verát tartalmaz kókuszvíz kíséretében. Egy frissítő keverék, amelyből hatékony és egyben kellemes ital készíthető. A szervezet természetes önjavító folyamatának egyik legfontosabb résztevői a testünkben megtalálható szöveti őssejtek, melyek egy része jelen van a vérkeringésünkben is. Ezek alkalmasak bármilyen sérült szöveti sejt funkciójának átvételére, ami a regeneráció természetes folyamata. A RevitaBlu összetételének köszönhetően, hatóanyagai serkentik a csontvelőben nagy mennyiségben megtalálható őssejtek felszabadulását és véráramba kerülését, amely által a szervezet helyreállító folyamatai felgyorsulhatnak. Egy adag RevitaBlu 4-6 Millió őssejt aktiválására képes.
 58. 58. Naära. Azoknak, akiknek fontos az egészség és a szépség. Naära beauty Drink , egy szuper tápláló kozmetikai termék, amely segít megőrizni a fiatalos megjelenést, praktikus, egyszerűen fogyasztható. A Näära 11.000 mg hidrolizált kollagént ötvöz szépségápoló tápanyagokkal, így támogatva a fiatalos kinézetű hajat, bőrt és körmöket. A kollagén az ízületek a porcok támogatásában is fontos. - a C-vitamin hozzájárul a normál kollagén képződéshez, a bőr normális működéséhez - a Biotin, Niacin és a Cink hozzájárul a normál bőr, haj és köröm fenntartásához
 59. 59. MONA VIE Brazilia Acai bogyót – a természet értékes kincseinek egyikét – és 18 más ízletes gyümölcsöt tartalmaz. Ezt kiegészíti a glükozamin, egy, a természetben előforduló polifenol és a C-vitamin antioxidáns hatású elegye, amely hozzájárul a kollagént termelődéséhez és a porcok megfelelő működéséhez.
 60. 60. A ZEN Bodi rendszer a testsúlymendzsment átfogó megközelítését kínálja. ZEN Prime A ZEN Prime meghatározza a teljes testmegújítás színvonalát. Ez a szabadalmaztatott készítmény, máriatövist, teljes spektrumú emésztő enzimeket, szőlőmag, pitypang és borókabogyó kivonatot tartalmaz. Ezeket a kulcsfontosságú összetevőket régóta használják gyógynövényként és mindegyik különösen értékes tisztító és méregtelenítő hatása miatt.SHAPE Ez a különleges odafigyelésre kifejlesztett készítmény, afrikai mangó és zöld tea szabadalmaztatott keverékét tartalmazza, ezzel segít fittness és wellness céljaid elérésében. A ZEN Bodi rendszer létfontosságú része. FIT Fenntartja az izmok tömegét és támogatja az edzés utáni regenerációt. A ZEN FIT gazdag aminosav forrás, a ZEN Bodi rendszer fontos összetevője. Természetes módon, tiszta nádcukorral édesítve. ZEN FUZE Fehérje shake az exkluzív TruCelle és tejsavó fehérje fúziójával született meg. Ez a fehérjemátrix segít tartani magad terveidhez és elérni a kitűzött fogyási célokat. 21 g fehérjével, 5 g rosstal és 5 fajta tejsavbaktérium törzzsel a ZEN Fuze a PROJEKT8 Program alapja. A fehérje az izom számára tökéletes üzemanyag, éppen ezért mi már beépítettük az erős tejsavót, a rizs és borsófehérjéket a ZEN Fuze-ba.
 61. 61. Luminesce termékcsalád Helyreállítja a bőr fiatalos vitalitását és ragyogását. A Luminesce® anti-aging bőrápoló család helyreállítja bőröd fiatalos vitalitását és ragyogását, csökkenti a finom vonalak és ráncok láthatóságát, és felszínre hozza a Te különleges ragyogásod. Luminesce Sejtfiatalító Szérum Az első hatékony öregedés elleni termék, amely hozzájárul a szervezet bőrmegújító, -helyreállító és -fiatalító képességéhez. Az egyedülálló, szabadalmi bejegyzés alatt álló, több mint 200 kulcsfontosságú növekedési faktort és sejtszintű hírvivőt tartalmazó, felnőtt őssejtből származó formula használatával a LUMINESCE™ sejtfiatalító szérum kíméletesen alakítja át bőröd és minimálisra csökkenti a látható szemráncokat és bőregyenetlenségeket. Bőröd fiatalabbnak, egészségesebbnek és ragyogóbbnak tűnik, mivel ez a forradalmian új szérum segít visszaállítani bőröd életteliségét. További hasonló elven működő termékek: Luminesce® Fiatalsághelyreállító Arctisztító Luminesce® Bőrvilágosító Luminesce Hidratáló Fátyolmaszk Luminesce® Alapvető Bőrmegújító Testápoló Luminesce® Továbbfejlesztett Éjszakai Regeneráló Krém Luminesce® Nappali Hidratáló Komplex
 62. 62. Csak a Jeunesse-nél elérhető APT-200™ fiatalság-erősítő hatóanyagot tartalmazó NV™ egy bőrtökéletesítő primert, alapozót és bronzosítót tartalmaz, amely irigylésre méltó, profi airbrush végeredményt nyújt neked. Az Instantly Ageless 2 percen belül csökkenti a szem alatti táskák, finom vonalak, ráncok és pórusok láthatóságát, és hatása 6-9 órán át tart. Ez a különleges fejlesztésű mikrokrém azokat a területeket célozza, amelyek elveszítették rugalmasságukat – felszínre hozza a láthatóan jó tartású, megemelt bőrt. Fedjed fel a legjobb hajad a RVL-el, egy luxus otthoni hajápoló rendszerrel, amely ugyanolyan otthonos lenne a világ legelőkelőbb szalonjaiban is. A Jeunesse exkluzív HPT-6 ™ -al - forradalmi polipeptid technológia - és növényi összetevőkkel mint a görögszéna, a lenmagolaj és a jojobaolaj, a RVL ötvözi a legjobbat természetből és tudományból.
 63. 63. Hogyan juthatsz legolcsóbban ezekhez a termékekhez? • A termékeket megveheted kiskereskedelmi áron is a weboldalamon: https://nolimitteam.jeunesseglobal.com/hu-HU/ • Ha élni akarsz egy 25%-os törzsvásárlói kedvezménnyel, akkor ugyanitt be kell jelölni a kis kockát a Preferred árat kérve. Ekkor meg kell adni egy felhasználói nevet és egy jelszavat! Ha következő alkalommal akarsz már törzsvásárlói áron vásárolni akkor a jobb felső sarokban add meg a megadott felhasználó neved és a jelszót és akkor belépve már a szokásos 25% kedvezményes áron vásárolhatsz. • Ha még nagyobb, kb. 40% kedvezményt szeretnél, vagy esetleg szeretnéd megkeresni a termékek árát, vagy üzletet is szívesen építenél, akkor disztribútori regisztráció szükséges. Ebben az esetben van egy egyszeri regisztrációs díj ami országonként változó de átlagban 32 euró körül van, és egy első minimum 100 pontos kötelező vásárlás. Ezért megkapod a lehetőséget, hogy üzletet építhess, a forgalmad után jutalékban részesülj. Kapsz egy professzionális weboldalt a megadott aldomainnal, ami több mint 76 nyelven van már és 140 országból lehet rajta regisztrálni új tagokat.
 64. 64. Melyik cég fizetett idáig neked azért, mert az ő termékeit használtad és esetleg ajánlottad másoknak is? Mi lenne ha a saját webáruházadból vásárolnád meg az egészséged és szépséged megőrzésére való legjobb termékeket és nálad maradna a haszon, sőt csökkentheted az árakat is ha ügyes vagy?! Pénzügyi kontroll – tudatos vásárlás.
 65. 65. Nincs kötelezettség – Van lehetőség! Tájékoztasd az embereket a Fiatalság megőrző programról és a hozzá kapcsolódó üzleti lehetőségről és profitálj ebből! A regisztráció nem jár semmilyen kötelezettséggel. Ha befizetted a regisztrációs díjat és vásároltál egy üzleti csomagot vagy minimum 100 pontért, utána nincs se vásárlási se üzletépítési, toborzási kényszer! Ha fenn akarod tartani a törzsvásárlói jogaidat, kedvezményedet akkor évente legalább 6-szor át kell venni a minimum 60 pont autoship rendelést.. Ha ez nincs meg akkor 20 euro körüli összeg a megújítási díj évente, és akkor nincs termékvásárlási minimum. Ha viszont megmutatod az üzletedet, a termékeket a weboldaladat bárkinek a világon és ő az adott országban belép és vásárol, akkor a marketingterv szabályai szerint te jutalékot kapsz utána. Bináris rendszerben dolgozunk, tehát elsőre elég 2 embert hoznod, és őket is megtanítani, hogy megtalálják az első 2 emberüket. Ennyire egyszerű! És ebben az esetben nem csak az egészséged állhat stabilabb alapokra, hanem az anyagi életed is!
 66. 66. Ki akarsz törni a kalitkából? Akarsz szabad lenni? A Jeunesse utat nyithat neked, egy Boldog Sikeres Egészséges élet felé! Tarts velünk és légy szabad! Vedd a dolgok irányítását, a Kontrollt a kezedbe! Nagy Gábor független disztribútor +36709359300 wellnesskavehaz@gmail.com

×