Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Dialnetpsico_val

285 visualizaciones

Publicado el

Material de suport de la Biblioteca de Psicologia i Esports Joan LLuís Vives. Dilanet.

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Dialnetpsico_val

 1. 1. DIALNET (Difusión de alertas en la red)
 2. 2. Dialnet és un dels majors portals bibliogràfics del món, la principal comesa del qual és donar major visibilitat a la literatura científica hispana. Projecte de cooperació iniciat per la Universidad de la Rioja, en el qual hi participen nombroses biblioteques universitàries (la Universitat de València entre elles), biblioteques públiques i biblioteques especialitzades. Des de 2009 la gestió passa a mans de la Fundació Dialnet, constituïda per l'Equip de Govern de la Universitat de la Rioja com una entitat sense ànim de lucre, per tal de consolidar i potenciar el desenvolupament del projecte. Què és Dialnet?
 3. 3. Articles de revistes Articles d’obres col·lectives Llibres Actes de congresos Ressenyes bibliogràfiques Tesis doctorals Quan es disposa d'autorització, Dialnet ofereix accés al text complet dels documents. En la resta de casos s'ofereixen les referències bibliogràfiques i els sumaris de les revistes. La interfície pot consultar-se en diferents idiomes: castellà, català, gallec, euskera, anglès, alemany, francés… Els documents estan majoritàriament en espanyol, albergant també documents en les altres llengües de l'Estat, així com en anglès, francès o portuguès. Què conté Dialnet?
 4. 4. Què conté Dialnet? Llibre Tesi Congrés Article
 5. 5. Accés. http://biblioteca.uv.es Des dels accesos ràpids de la web del Servei de Biblioteques i Documentació. Des de qualsevol navegador, ja que Dialnet és d’accés lliure i gratuït.
 6. 6. Registrar-se. Es pot accedir com a convidat o com a usuari registrat. Això últim permet més opcions a l'hora d'exportar resultats.
 7. 7. Registrar-se.
 8. 8. Des de la pantalla d'inici podem realitzar una recerca senzilla de documents o de revistes: Recerca senzilla.
 9. 9. Per tal de buscar articles, llibres, capítols de llibres, etc. de forma més elaborada, entrarem a l’apartat Buscar. Buscar documents.
 10. 10. Clicant sobre la fletxa s’obre un desplegable, on podem introduir els termes de recerca que ens interessen: Buscar documents.
 11. 11. Buscar revistes. La pantalla de revistes ens permet buscar: Des de la caixa de recerca superior Des del llistat alfabètic de títols Des de la classificació de matèries També podem triar revistes a text complet, allotjades en Dialnet o accessibles a través de Dialnet.
 12. 12. Buscar revistes. Des de la caixa de cerca s’obre un desplegable que ens permet afegir més criteris de selecció, com ara la matèria, que es tracte de revistes electròniques o que estiguen incloses en Latindex. Anuari de psicologia clínica
 13. 13. Buscar revistes.
 14. 14. Buscar tesis. Dialnet ofereix dues opcions en la pantalla de tesis: Cerca per universitats, amb la possibilitat de filtrar les tesis amb accés al text complet. Utilitzar la caixa de recerca i escriure els termes que ens interessen.
 15. 15. Buscar tesis.
 16. 16. Introduint el terme de recerca que ens interessa, el sistema ens retornarà un llistat d’edicions de congresos. Buscar edicions de congresos.
 17. 17. Buscar edicions de congresos.
 18. 18. Buscar autors. La pantalla de cerca d'autors ens ofereix dues possibilitats: Navegar pel directori d'autors, agrupats per universitats o per Àrees de Coneixement. Utilitzar la caixa de cerca. Podem fer una cerca simple o obrir el desplegable d'opcions avançades per afegir termes.
 19. 19. Buscar autors.
 20. 20. Treballant amb els resultats. filtres En la pantalla de resultats trobem: Esquerra: filtres per a afinar la llista de resultats. Centre: llista de documents que concorden amb la nostra recerca. Dreta: mostra diferents opcions segons es tracte d’un invitat o d’un usuari registrat.
 21. 21. Treballant amb els resultats. Per seleccionar registres només cal marcar la casella de l’esquerra. Clicant sobre el títol del registre accedim a la informació completa del document.
 22. 22. Exportació. Usuari invitat. Una vegada seleccionats els registres, podem guardar-los en arxius de diversos formats, o exportar-los a Refworks:
 23. 23. Exportació. Usuari registrat. Els usuaris registrats tenen també l’opció d’enviar la selecció per correu electrònic, o afegir-la a la llista de referències guardades en el compte:
 24. 24. Vídeos d’ajuda de Dialnet Disponibles des de l’Ajuda de la base de dades
 25. 25. Més informació… Consulta els materiales de suport de la Biblioteca de Psicologia i Esport Consulta els tutorials d’autoformació del Servei de Biblioteques i Documentació. Consulta el manual d’ús de Dialnet, disponible des de l’apartat Ajuda de la base de dades.

×