Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
UNIVERSITETI I PRISHTINËS 
Fakulteti ekonomik- Dega në Mitrovicë 
Lënda:Marketing 
Tema:Marketingu në ndërmarrje ‘’Korpora...
Përmbajtja 
• 1.Informatë rreth Korporatës Rugove 
• 2.Historiku i Korporatës Rugove 
• 3.Investimet dhe avansimet e produ...
Hyrje 
• Në këtë punim seminarik,prezentoj ndërmarrjen ‘’Rugove’’,historikun e themelimit të 
saj,avansimin e produkteve t...
1.Informatë rreth Korporatës Rugove 
• Emri : ‘’RUGOVE’’ 
• Qka ofron: Djathore Drelaj Rugovë, Kosovë 
Mbushtore Uje Rugov...
2.Historiku i Korporatës ‘’Rugove’’ 
• Kompania ‘’Rugove’’ është themeluar në vitin 2006,në Kosovë në qytetin e 
Pejës,në ...
3.Investimet dhe avansimi i produkteve të korporatës 
‘’Rugove’’ 
• Në fillim,Kompania ‘’Rugovë’’,ofronte vetëm ujë në shi...
Si rezultat i këtyre investimeve Rugove sot e gëzon një linjë të zgjeruar të produkteve,sepse 
kompania lansoj në treg uji...
• Sukseset e kompanisë vazhduan edhe me 
tej,ku në vitin 2009,Kompania krijoi një 
central prodhimi të djathit pranë atij ...
3.1. Ku është Kompania Sot ? 
• Kompania ‘’Rugove’’,Sot është kompania më adekuate në Kosovë,që ofron 
produkte plotësisht...
• Po ashtu Oda Ekonomike E Kosovës për mes një postimi në rrjetin social Facebook 
njoftori se tashmë Korporata Rugove ësh...
4. Konkurenca në treg 
• Duke marrë parasysh se në Kosovë ekzistojnë shume kompani të cilat bëjnë 
përpunimin e ujit,vrehe...
5. MARKETINGU 
• Kompania ‘’Rugove’’,si kompani e sukseshme në Kosovë,gjithmonë është 
përkujdesur për fushën e Marketingu...
Pasi që i plasoj produktet e para,konsumatorët i mirëpritën dhe filloj shitja e tyre në të 
gjithë territorin,duke bërë Ko...
Rugove,synimin e saj e ka të ketë gjithmonë vëmendjen e konsumatorit kështu që ajo 
është aktive në të gjitha ngjarjet kul...
• Disa nga ngjarjet me të rëndësishme janë : 
• 1.American School of Kosovo – AUK – sponzor gjeneral i të gjitha 
aktivite...
2.Gjysme maratona e Prishtinës 
3.Festivali DOKU FEST- mbeshtetet për 9 vite me radhë
4.Street Ball Kosova 5.Levizja Fol-në shumicën e projekteve të saj
6.Koncerti për ditën e Evropës 
7. Hapja e ‘Jakova Innovation Center’ ne Gjakove me 04/04/2014 
‘Korporata Rugove ka perkr...
8.Kosova Cap Project 
‘’50 Karroca te fituara si rezultat i Kosova Cap Project,pas 
grumbullimit dhe reciklimit të 10.000 ...
9.Down Syndrome Kampanja 
• Koroporata Rugove,ka nisur më 29 Korrik 2014,fushatën e saj,për ti dalur në 
ndihmë Shoqatës d...
• Kjo fushatë rezultoi me një sukses të madh,pasi qe për një kohë shumë të shkurtër 
Korporata Rugove fitoi 15.000 Like në...
10.Uji zyrtar i Kombëtarës së Kosovës
6.Misioni dhe Vizioni i Korporates Rugove 
• Misioni i kompanisë Rugove është të perceptohet si brend i mishëruar 
me shën...
7.SWOT Analiza
8.PERFUNDIMI 
• Koroporata Rugove,do të vazhdojë me punën e saj,do të vazhdojë me produktet e 
saja të jetë pranë konsumat...
LITERATURA 
• Informatat për punën e Korporatës Rugove http://www.rugove.eu/ 
• Informata nga OEK,për Korporatën Rugove,pë...
Ju Faleminderit ! 
Pyetje ?
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Prezentim-Marketingu në ndërmarrje-''Korporata Rugove''

10.861 visualizaciones

Publicado el

Prezentim ne Lenden e Marketingut.
Marketingu në ndërmarrje ''Korporata Rugove ''
Prof.Dr.Fatos Ukaj
Msc.Arta Xhylani

Publicado en: Marketing

Prezentim-Marketingu në ndërmarrje-''Korporata Rugove''

 1. 1. UNIVERSITETI I PRISHTINËS Fakulteti ekonomik- Dega në Mitrovicë Lënda:Marketing Tema:Marketingu në ndërmarrje ‘’Korporata Rugove’’ Ligjëruesit: Punoi : Prof.Dr.Fatos Ukaj Blerta Kelmendi Msc.Arta Xhylani Mitrovicë,Dhjetor 2014
 2. 2. Përmbajtja • 1.Informatë rreth Korporatës Rugove • 2.Historiku i Korporatës Rugove • 3.Investimet dhe avansimet e produkteve të Korporatës Rugove • 3.1.Ku është Kompania Sot • 4.Konkurenca në treg • 5.Marketingu. • 6.Misioni dhe vizioni i Korporatës Rugove • 7.SWOT ANALIZA • 8.Perfundimi • Literatura
 3. 3. Hyrje • Në këtë punim seminarik,prezentoj ndërmarrjen ‘’Rugove’’,historikun e themelimit të saj,avansimin e produkteve të saj,dhe do të tregojmë ku ndodhet kjo ndërmarrje në treg,në ditët e sotme. • Kompania ‘’ Rugove’’ është e njohur në Kosovë,si kompani private e cila prodhon produkte natyrale,te cilat mbushen direkt nga burimi. • ‘’ Rugove’’ mban çertifikime ndërkombëtare,të cilat sigurojnë kualitet të lartë të produkteve dhe menaxhim adekuat.
 4. 4. 1.Informatë rreth Korporatës Rugove • Emri : ‘’RUGOVE’’ • Qka ofron: Djathore Drelaj Rugovë, Kosovë Mbushtore Uje Rugove Drelaj, Rugovë, Kosovë. • Adresa : RUGOVE SH.P.K Luan Haradinaj B/4 10000 Prishtinë • Numrat kontaktues : T/F. +381 38 23 66 22 M. +377 44 16 79 13 • Email : E.sales@rugove.eu info@rugove.eu • Web : www.rugove.eu
 5. 5. 2.Historiku i Korporatës ‘’Rugove’’ • Kompania ‘’Rugove’’ është themeluar në vitin 2006,në Kosovë në qytetin e Pejës,në rajonin e Rugovës.Rugovë është ndërmarrje private e cila ështt themeluar në partneritet me kompaninë Sllovene ‘’Unior DD dhe po ashtu me partneritet lokal. • Mirëpo në vitin 2009,kompania sllovene ‘’Unioni DD’’ vendosi ti shes aksionet e saj në Rugove,ku këto aksione i blenë themeluesit lokal të kompanisë ‘’Rugove’’,me ç’rast iu mundësua te kenë qeverisje te përbashkët dhe partneritet më të mirë.
 6. 6. 3.Investimet dhe avansimi i produkteve të korporatës ‘’Rugove’’ • Në fillim,Kompania ‘’Rugovë’’,ofronte vetëm ujë në shishe të plastikës prej 0.5l dhe 1.5l. • Mirëpo me kohë Kompania u forcua dhe filloj me investimet e saj duke filluar në Fabrikë,në resurse humane dhe në rrjetin e distribuimit.
 7. 7. Si rezultat i këtyre investimeve Rugove sot e gëzon një linjë të zgjeruar të produkteve,sepse kompania lansoj në treg ujin në shishe të xhamit prej 0.75l dhe 0.25l,ujin në shishet e mëdha të plastikës prej 6l,ujin me shishe te stër-mëdha prej 10l,si dhe një seri seleksionesh në rritje të djathrave,duke u bërë konkurente për tregun e djathit Kosovar.
 8. 8. • Sukseset e kompanisë vazhduan edhe me tej,ku në vitin 2009,Kompania krijoi një central prodhimi të djathit pranë atij të ujit në Drelaj.Pasi që pjesa më e madhe e djathit të bardhë ka qenë i importuar nga jashtë,Djathi RUGOVE i bëre nga qumështi i freskët që mblidhet në malet e Rugovës është pranuar shumë mirë nga konsumatorët,ku kjo vertetohet nga normat e qëndrueshme të potencialit të rritjes. • Kompania ‘’Rugove’’ pati sukses me këto investime, sepse shitjet e saj janë gjashtëfishuar prej vitit të parë kur kompania i lansoi produktet e saj për herë të parë.
 9. 9. 3.1. Ku është Kompania Sot ? • Kompania ‘’Rugove’’,Sot është kompania më adekuate në Kosovë,që ofron produkte plotësisht natyrale,të prodhuara në Kosovë. • Kompania’’Rugove’’,mban çertifikata ndërkombëtare si Kompani e cila është e vetmja që ofron ujë të mbushur direkt nga burimi,djath i cili krijohet nga qumështi i freskët i lopëve të Rugovës,dhe në këtë menyrë duke siguruar produkte me cilësi të lartë,menaxhim modern të biznesit,Koroporata Rugove është e njohur ndërkombëtarisht dhe është në hap me kompanitë tjera botërore.
 10. 10. • Po ashtu Oda Ekonomike E Kosovës për mes një postimi në rrjetin social Facebook njoftori se tashmë Korporata Rugove është kompani e cila me produktin e saj Ujë Rugove hyn në top ujërat më të mirë në botë.
 11. 11. 4. Konkurenca në treg • Duke marrë parasysh se në Kosovë ekzistojnë shume kompani të cilat bëjnë përpunimin e ujit,vrehet një lloj konkurence ndër mjet Kompanise’’Rugove’’ dhe kompanive të tjera,mirëpo për shkak të kualitetit Kompania Rugovë gjithmonë ju prin me konsumim Kompanive të tjera te cilat operojnë në Kosovë.
 12. 12. 5. MARKETINGU • Kompania ‘’Rugove’’,si kompani e sukseshme në Kosovë,gjithmonë është përkujdesur për fushën e Marketingut në mënyrën adekuate.Ajo qysh në fillim ka pasur qasje të mirë tek konsumatori duke bërë së pari formën e shisheve në menyrë të rregulltë,po ashtu edhe ambalazhin e shisheve. • Uji rugove në përgjithësi përdor kanalet e promocionit si mediat dhe investimet ne ngritjen e kapaciteteve te njohjes si sindrom down, aktivitetet promovuese përmes eventeve sportive dhe përdorimi i ambalazhes në shënimet e përvjetorëve të ndryshme.
 13. 13. Pasi që i plasoj produktet e para,konsumatorët i mirëpritën dhe filloj shitja e tyre në të gjithë territorin,duke bërë Kompaninë kryesore ne tregun kosovar.
 14. 14. Rugove,synimin e saj e ka të ketë gjithmonë vëmendjen e konsumatorit kështu që ajo është aktive në të gjitha ngjarjet kulturore,sociale,dhe shoqërore. Po ashtu, Korporata Rugove njihet për kualitet të lartë të produkteve e saj, ajo gjithashtu njihet edhe si një korporatë e cila përgjegjësinë shoqërore e ka prioritet në veprimtarinë e saj, ku në fokus të veçantë ka për qëllim përmisimin e jetës shoqërore në përgjithësi. • Ajo gjithashtu bëri shume reklama të cilat u shfaqën si në Tv-të tona po ashtu u përhapen ne të gjitha rrjetet sociale • Njera ndër to është edhe reklama e cila ka përfshirë edhe fëmijet e prekur me sindromin Down .
 15. 15. • Disa nga ngjarjet me të rëndësishme janë : • 1.American School of Kosovo – AUK – sponzor gjeneral i të gjitha aktiviteteve të këtij kolegji
 16. 16. 2.Gjysme maratona e Prishtinës 3.Festivali DOKU FEST- mbeshtetet për 9 vite me radhë
 17. 17. 4.Street Ball Kosova 5.Levizja Fol-në shumicën e projekteve të saj
 18. 18. 6.Koncerti për ditën e Evropës 7. Hapja e ‘Jakova Innovation Center’ ne Gjakove me 04/04/2014 ‘Korporata Rugove ka perkrahur Hapjen e qendres inovative ne Gjakove duke dhuruar produktet e saj Uje Rugove dhe djath, ‘Jakova Innovation Center’.
 19. 19. 8.Kosova Cap Project ‘’50 Karroca te fituara si rezultat i Kosova Cap Project,pas grumbullimit dhe reciklimit të 10.000 kapakëve’’
 20. 20. 9.Down Syndrome Kampanja • Koroporata Rugove,ka nisur më 29 Korrik 2014,fushatën e saj,për ti dalur në ndihmë Shoqatës dhe fëmijëve të prekur me Sindromin Down. • Ajo lansoi në treg 1.000.000 shishe me etiketë te re,te krijuar nga fëmijët me Sindromin Down.Nga 1milion shishe,Down Syndrome Kosova do të fitojë 10.000euro,të cilat do të ndihmojnë për punën dhe avancimin e mëtutjeshëm të misionit dhe kujdesjes së fushatës. • Korporata Rugove,po ashtu hapi një FanPage në rrjetin social Facebook e quajtur ‘’Korporata Rugove’’,ku për qdo Like te kësaj faqeje,Korporata Rugove ka dhuruar nga 10cent për shoqatën Down Syndrome Kosova. • Ata patën edhe moton e tyre ‘’ Ndihmo fëmijet, me një klik! Ndihma vjen një nga një! ‘’
 21. 21. • Kjo fushatë rezultoi me një sukses të madh,pasi qe për një kohë shumë të shkurtër Korporata Rugove fitoi 15.000 Like në Facebook , ku shoqata Down Syndrome Kosova fitori 1500 Eurot e para. Fillimi i kësaj fushate dhe suksesi i saj,bëri që Korporata Rugove të bëhet edhe më e fuqishme në vend,pasi që doli Kompania e parë që ndihmojë një shoqatë në këtë mënyrë duke kontribuar të gjithë njerëzit.
 22. 22. 10.Uji zyrtar i Kombëtarës së Kosovës
 23. 23. 6.Misioni dhe Vizioni i Korporates Rugove • Misioni i kompanisë Rugove është të perceptohet si brend i mishëruar me shëndet, kualitet dhe jetë të mirë. Korporata përpiqet të ofroj kualitetin më të lartë të mundshëm përmes të gjitha produkteve të saj duke u siguruar se gjithçka e prodhuar në Rugove i shërben shëndetit të mire dhe është produkt konkurrues në nivel botëror. • Vizioni i kompanisë Rugovë është ta sjellë natyrën e gjetur në bjeshkët e Rugovës brenda shtëpive në Kosovë dhe jashtë saj përmes produkteve natyrale dhe tejet të shëndetshme, prodhuar pikërisht në zemrën e rajonit të Rugovës në Kosovë në partneritet me komunitetin Rugove.
 24. 24. 7.SWOT Analiza
 25. 25. 8.PERFUNDIMI • Koroporata Rugove,do të vazhdojë me punën e saj,do të vazhdojë me produktet e saja të jetë pranë konsumatorëve përherë. • Po ashtu,do të vazhdojë të jetë besnike me fushatën për shoqatën e fëmijeve të prekur me sindrom , ‘’Down Syndrome Kosova’’,duke bërë aktivitete tjera dhe fushata të ndryshme,pasi qw qëllim kryesor i korporatës është të kontribojë ne përmisimin e jetës shoqërore në përgjithësi
 26. 26. LITERATURA • Informatat për punën e Korporatës Rugove http://www.rugove.eu/ • Informata nga OEK,për Korporatën Rugove,përkatësisht suksesin e Ujit Rugove https://www.facebook.com/odaekonomike.ks/photos/a.1496019910671674.1073 741841.1496019774005021/1499104530363212/?type=1 • Informata për fushatën e shoqatës ‘’Down Syndrome Kosova’’ https://www.facebook.com/odaekonomike.ks/photos/a.1496019910671674.1073 741841.1496019774005021/1499104530363212/?type=1 • Fotografite marrë nga : www.google.com/korporatarugove • Video Reklama https://www.youtube.com/watch?v=gt6OyjbvVKo
 27. 27. Ju Faleminderit ! Pyetje ?

×