Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

урок по Quilling за учители, ученици и родители 2

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 13 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Anuncio

Más reciente (20)

урок по Quilling за учители, ученици и родители 2

 1. 1. Урок по Quilling за ,учители ученици и родители Изготвила Боряна Петрова “ ”ОУ Алеко Константинов .гр Димитровград
 2. 2. В началото – малко история. Куилингът е техника за навиване на хартиени ленти за получаване на различни по форма фигури. Възникнал е през Ренесанса. Тази техника се е използвала от френски и италиански монаси и монахини за украса на книги, рамки и други предмети. Те изрязвали позлатените ивици от религиозните книги и оформяли от тях различни форми. С времето куилингът се превръща в изкуство.
 3. 3. За да се занимаваме с куилинг, са необходими : цветна хартия, инструмент за навиване, ножица, лепило, линийка с шаблони – кръгчета, пинсети, богато въображение и огромно търпение. Това е оригинален комплект за Quilling, който се продава в Америка и Западна Европа. Аз го получих като подарък.
 4. 4. Как да си направим инструмент за навиване? Необходими са стар флумастер и голяма игла( губерка № 14). Счупваме върха на игленото ухо, за да го “отворим”. Изваждаме писеца и пълнителя на флумастера; забиваме иглата в капачката да началото на ухото и при “затваряне” на флумастера иглата трябва да влезе на мястото на писеца. Ето и “навивачката”,(така кръстиха флумастера моите възпитаници) .
 5. 5. Следващата стъпка е да си приготвим хартията. Аз използвам цветна принтерна хартия – формат А4, 80 gr, която нарязвам на ленти по дължината на листа с ширина 3 – 4 mm. За нарязването използвам уред за унищожаване на документи, но може да се използва и тример ( ролков нож или гилотина ).
 6. 6. Нарязаните лентички хартия навиваме на ролчици, които, за да са различни по размер, поставяме в кръг- четата на линийката. От получените ролчици оформяме тези елемен- ти.
 7. 7. След като си приготвим различните по форма, цвят и размер елементи, идва ред на въобра- жението ни : Това са първите ми произведения.
 8. 8. С всяко ново творение се усъвършенствах :
 9. 9. Оказа се, че куилингът води до пристрастяване. Реших да “заразя “и учениците си.
 10. 10. Това са техните миналогодишни произве- дения.....:
 11. 11. ... и от тази година :
 12. 12. Ето и няколко мои идеи за подаръци за 8 – ми март и Цветница :
 13. 13. Надявам се, че съм била полезна. За въпроси ми пишете на e-mail : bobi_270166@abv.bg. Приятно творене! Боряна Петрова

×