Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

EZ Parkolók Június-2016

64 visualizaciones

Publicado el

Önvezetö autók
Óriásbuszt tesztelnek
EZ Parkolóházi Hírek
EZ Parkolók nevettető rovata

Publicado en: Servicios
  • Inicia sesión para ver los comentarios

  • Sé el primero en recomendar esto

EZ Parkolók Június-2016

  1. 1. PARKOLUNK EZ Parkolók Június Havi Hirlevél 01.06.2016 24.szám Inkább tartunk az önvezetö autóktól, semmint lelkesedünk értük Szinte senki sem kész feladni a kormánykereket, a gáz- és a fékpedált egy amerikai felmérés szerint. Lelkesedhet a Google, az Uber és a Tesla az önvezetö autókban rejlö lehetöségekért, az egyesült államokbeli fogyasztók azonban koránt sincsenek meggyözödve róla, hogy a technológia biztonságos vagy egyáltalán szükséges lenne. A Michigani Egyetem által készített felmérésben ugyanis a válaszadók mindössze 10 százaléka mondta, hogy aggodalom nélkül teljesen rábízná magát egy önvezetö autóra, kétharmaduknak viszont mérsékelt vagy komoly fenntartásai lennének hasonló helyzetben. Valamivel elfogadottabbnak tünnek a lakosság körében a csupán részben önvezetö autók - ezeket a megkérdezettek 16 százaléka használná gond nélkül, míg 50 százalékuk kissé vagy nagyon bizonytalan lenne efelöl is. A kutatás eredménye azt mutatja, hogy az önvezetö autók és a mögöttük álló technológia egyre szélesebb körü médiaszereplése ellenére a fogyasztók továbbra sincsenek meggyözödve az ilyen jármüvek biztonságosságáról. Jól érzékelteti ezt, hogy a válaszadók csupán 6 százaléka fogadná el a kormánykerék, gáz- és fékpedál nélküli önvezetö autókat, mindenki más a kézi vezérlés megtartása mellett voksol. De mennyiben megalapozottak ezek a félelmek? A Google autói eddig közel 2,5 millió kilométert tettek meg önvezetö üzemmódban, közlekedésbiztonság tekintetében szinte kifogástalanul. Több más gyártó is a közutakon teszteli önvezetö autóit, de komolyabb balesetekre eddig nem került sor. Brandon Schoettle, az egyetem fenntartható közlekedéssel foglalkozó programjának projektmenedzsere és a felmérés egyik készítöje anyalapunknak elmondta, nem feltétlenül ésszerü dolog, hogy az emberek jobban tartanak a teljesen, mint a félig automatizált gépjármüvektöl.
  2. 2. Page 2 Júniusi viccek EZ Parkolók nevettetö rovata Újságíró készít riportot az elmegyógyintézetben. Azt kérdi a föorvostól: - Hogyan állapítják meg egy páciensröl, hogy már elhagyhatja a kórházat? - Vannak olyan feladataink, amiket helyesen végrehajtva bizonyíthatják elmeállapotukat. - Tudna egy ilyen példát mondani? - Persze. Vegyük például ezt: van egy kád, teli vízzel. Van a fürdöszobában három tárgy, egy kiskanál, egy pohár és egy vödör. Melyikkel tüntetné el a vizet a kádból? - Ó, hát ez egyszerü! Minden normális ember a vödröt választaná. - Nem, minden normális ember kihúzná a dugót a kádból... Lusta tüzoltók Cseng a telefon a tüzoltóságon. - Jöjjenek azonnal, kigyulladt a házam! - Próbálta már vízzel lelocsolni? - Igen. - És sikerült eloltani? - Nem. - Akkor fölösleges kimennünk, mi is csak ezt tudnánk csinálni. Pöttyös labda Móricka hazafelé az anyjának könyörög egy pöttyös labdáért. Az anyjának nincs kedve megvenni, de azt ígéri a gyerekeknek, hogy ha hazaérnek, azt játszanak, amit akar. Otthon Móricka azt kéri, hogy játszanak papás- mamást. A mama belegyezik, mire Móricka így szól: - Öltözz asszony. Megyünk és veszünk a gyereknek egy pöttyös labdát! 6x6 A pszichiátrián felmérést végeznek. Megkérdezik az egyik betegtöl: - Mennyi 6x6? - Negyvenkettö. A másiktól is megkérdezik: - 6x6? - Péntek. A harmadiknak is felteszik a kérdést: - 6x6? - Harminchat. - Ez fantasztikus! Hogy számolta ki? - A 42-böl kivontam a pénteket. Híreink Ott leszek, Naná! Hamarosan a világ legnagyobb kalandorai, a Mongol Rally dübörög át az EZ Parkolókon. A futam Európából indul és Ázsiában, a Mongóliai Ulánbátorban ér célba. 10.000 mérföld a hegyek, sivatag és a sztyeppéken át vezet a hihetetlen, eszelős őrület. Ha szeretnéd látni a kalandorok autóit, július 20­án ne hagyd ki az EZ Opera Parkolóházi Parkolást http://www.theadventurists.com/mongol­rally# Salsa Matiné a Gozsdu Udvarban, június 1. (szerda) Táncolhatóvá varázsolják a tágas C udvart a Gozsdu Udvarban, a belváros egyik legmenőbb party helyszínén, egy kis tánc munka után, 6­tól 8­ig! Szeretnél a késő délutáni napsütésben táncolni? Itt az alkalom! Parkolj le az EZ Holló Parkolóházban, gyere táncolj egyet https://youtu.be/Uk57YnsGa38 Cégek Kihívás Napja győztese 2016!
  3. 3. Meglátásunk szerint a részben önvezetö autó irányításának visszaadása a vezetö kezébe nagyobb biztonsági problémákat vet fel, mint a teljes egészében önvezetö jármüvek közlekedése, ezért valamelyest indokolatlan, hogy a lakosság mégis ez utóbbiakkal szemben bizalmatlanabb, mondta a kutató. Kétségbe vonták már más szakértök is, hogy vészhelyzetben a vezetök biztonságos módon át tudnák venni a félautonóm jármüvek irányítását - ha bizonyos ideig nem vezetik ugyanis az autót, akkor aligha látják át a közlekedési helyzetet. Schoettle hozzátette, hogy az önvezetö autók megítélése változni fog, amint a fogyasztók jobban megismerik és kipróbálhatják a technológiát. A kutatás az önvezetö autók használatával összefüggö igényeket is igyekezett feltérképezni. A megkérdezettek 38 százaléka érintöképernyön szeretné megadni a kívánt úticélt ilyen jármübe ülve, 34 százalékuk a hangvezérlést részesítené elönyben, 12 százalékuk a müszerfal kijelzöjét tartaná megfelelönek erre a célra, míg 8 százalékuk mobil eszközét használná szívesebben. Összesen 618 férfi és nö vett részt a Michigani Egyetem áprilisban készült, online felmérésében, minden korcsoportból és az Egyesült Államok egész területéröl, a hibahatár 3,9 százalék. Inkább tartunk az önvezető autóktól, semmint lelkesedünk értük­ folytatás
  4. 4. Óriásbuszt tesztelnek a kínaiak EZ Parkolók Kft. Budapest, Magyarország. Minden jog fenntartva. EZ Parkolók Kft. - 1066 Budapest Zichy Jenö utca 9. telefonszám: +36 1 302 5366; fax: +36 1 302 5367; e-mail: info@ezpark.hu; web: http://www.ezpark.hu Leiratkozás: info@ezpark.hu Docushop akció Irodai és müszaki termékek áruháza,hogy otthona és irodája mindig jól felszerelt legyen! WWW.docushop.hu Irodaellátás felsöfokon! Jövőre kezdik annak a felszíni tömegközlekedési járműnek a tesztelését Kínában, amely akár 1200 utast is képes szállítani. A kötött pályán közlekedő, részben a metróra és buszra emlékeztető jármű érdekessége, hogy fordított "U" alakú, és olyan széles, hogy alatta egyszerre két sávban közlekedhetnek az autók. Ez azért is fontos, mert a kínai nagyvárosokra jellemző forgalmi dugókban a buszok sem tudnak előre haladni, ezzel az újítással viszont ez kiküszöbölhető. A Kínában "bus­way"­nek nevezett jármű nagy előnye továbbá, hogy a pályakialakítás ötödannyi időbe és pénzbe került, mint a metróépítés. Egy­egy jármű ára 4­5 millió dollár, 40 kilométer/óra a csúcssebességük és részben napenergiával működnek.

×